Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.334
Поени од реакции
4.640
Ќе се врати ВМРО на власт и со мала среќа и Митов ќе се врати во кабинетот на кој и да ќе е премиер и ќе куртулиме од неговите ФБ постови и споредби.
Со жена му имаше интересна епизода една познаничка, ова на времето кај шо не можеше да се писне против вмро 10 години уназад. Жена му е психолог, оваа познаничкава со просеци/трудови идела на тие тестирања од агенција за администрација за у државно, па жалење како и е тешко у животот. Ми вика ме ислуша и ни две ни три пиша у таа белешката има преголеми многу нереални очекувања од себе и има проблеми со прифаќање на реалноста :facepalm: :icon_lol: :X3: :pos:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Ова утеха треба да биди?

Дали крвниот притисок се пренесува од човек на човек во други ситуации освен кога ќе му понудиш 2кг свинско?

Или обична статистика?
А како се пренесува крвниот притисок од човек на човек во ситуации кога ќе му понудиш 2 кг свинско? o_O

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
А како се пренесува крвниот притисок од човек на човек во ситуации кога ќе му понудиш 2 кг свинско? o_O
Свињата те колне, пa после Госпот дава притисок.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Свињата те колне, пa после Госпот дава притисок.
Сигурно и уште еден круг во пеколот има за тие што јаделе прасенце и кренале притисок.

Значи овие праисториските луѓенца што оделе во лов сите биле проколнати од прасенцата, па ГоспоД им дал пртисок и затоа настанале модерниве вегани. All makes sense.

Значи затоа теориите на заговор се ширеле побрзо од вирусот. Сега се ми е јасно!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со жена му имаше интересна епизода една познаничка, ова на времето кај шо не можеше да се писне против вмро 10 години уназад. Жена му е психолог, оваа познаничкава со просеци/трудови идела на тие тестирања од агенција за администрација за у државно, па жалење како и е тешко у животот. Ми вика ме ислуша и ни две ни три пиша у таа белешката има преголеми многу нереални очекувања од себе и има проблеми со прифаќање на реалноста :facepalm: :icon_lol: :X3: :pos:
Психијатар е таа, уште полошо, и Митов си ја напика во државна :))) убаво и рекла на познаничката кога ќе видиш :icon_lol: :facepalm:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
Сигурно и уште еден круг во пеколот има за тие што јаделе прасенце и кренале притисок.

Значи овие праисториските луѓенца што оделе во лов сите биле проколнати од прасенцата, па ГоспоД им дал пртисок и затоа настанале модерниве вегани. All makes sense.

Значи затоа теориите на заговор се ширеле побрзо од вирусот. Сега се ми е јасно!
Свињите имаат директна линија со Госпот. Тоа е одамна откриено, и затоа во исламот е исправено и е забрането да се има било каков однос со тие гнасни кодоши.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Свињите имаат директна линија со Госпот. Тоа е одамна откриено, и затоа во исламот е исправено и е забрането да се има било каков однос со тие гнасни кодоши.
Тоа секако. Ако гледаме од религиозен аспект, постојат студии кои укажуваат на тоа дека религиозните луѓе статистички гледано помалку патат од висок притисок.

Иако, од медицински аспект е сулудо. Генетика, дебелина, пушење, дијабет, физичка неактивност, поголем внес на сол итн. Нема тоа врска дали си ти Муслиман, Евреин или Христијанин.

Ама ко заклучок, најбитното од цел муабет е дека не се пренесува од чоек на чоек дури и 2кг прасечко да си јадел дечко. Не е вирус и не е бактерија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
Тоа секако. Ако гледаме од религиозен аспект, постојат студии кои укажуваат на тоа дека религиозните луѓе статистички гледано помалку патат од висок притисок.

Иако, од медицински аспект е сулудо. Генетика, дебелина, пушење, дијабет, физичка неактивност, поголем внес на сол итн. Нема тоа врска дали си ти Муслиман, Евреин или Христијанин.

Ама ко заклучок, најбитното од цел муабет е дека не се пренесува од чоек на чоек дури и 2кг прасечко да си јадел дечко. Не е вирус и не е бактерија.
Многу сериозно сфаќате прилично несериозна тема докторка. :D

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.970
Поени од реакции
8.192

Нема ништо против свинското месо, ама барем исхраната да биде макс 200-250 грама. 2кг свинско на ден би ме направиле 135кг, и сигурен сум дека од моментални 110 - 70 би пошол на минимални 150 - 100.
За се треба да се црта, после ќе прашувате зошто на Бијонс и се малку два сервери за да постира слики.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.675
Поени од реакции
16.881
БЕЗ ПЦР ВО ТУРЦИЈА: Туристи од 16 земји може да летуваат на турското ктајбрежје без тест за ковид

пази сега :
Хонг Конг, Кина, Тајван, Виетнам, Австралија, Нов Зеланд, Сингапур, Тајланд, Јужна Кореја, Израел, Јапонија, Велика Британија, Летонија, Луксембург, Украина и Естонија.

толку да е јака во борбата со К19 Украина ?????

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.431
Поени од реакции
10.357
Жити се жено на толку голем поборник шо си за почитување мерки против вирусот, немаш купено маска од лани кога почна вирусот и кога ги билдаа цените х1500 од реалната цена? :несвест::несвест:

Јас бре шо не се замарам апсолутно со никакви мерки и носам маска од што морам на некои места, ја менувам максимум секој втор ден. И тоа ја носам максимум саат време дневно, значи после 2 саати користење ја фрлам. Не дека ми е гајле вирусот дека ќе се закачил за неа па да ја дезинфицирам, али едноставно не е ИЧ хигиенски. За вакви пандемии како ова се купува на големо. Разбирам дека неможеш да даваш по 30 денари секој ден, али имаш опции по интернет да најдеш 100тина маски за 10тина евра и да ти траат 3 месеци.

Средина на февруари ги купив 100 парчиња, еве уште 25 ми останаа. Значи менувам скоро секој ден, 12 евра ги купив по 12 центи ти доаѓа на парче.

Прегледај го приврзокот 294087

Исто ко со гаќите бато. :LOL:
Лепотооо..читај убаво...хируршки маски мењам на два саати ама оние дизајнирани платнени кои ги носам спрема облеката, како Вилма Рускоска сум, ете тие ги перам, пеглам..модерна чупа сум.
Маска N95 немам навистина купено одамна оти не ми допаѓа њушкастиот изглед.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Интересно со бројкиве, објавуваат денес од пред 4 недели починати. Не може да се има некоја доверба во официјалните бројки.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.334
Поени од реакции
4.640
Интересно со бројкиве, објавуваат денес од пред 4 недели починати. Не може да се има некоја доверба во официјалните бројки.
Овие се од приватните болници 100%, се побунија со соопштенија пред месец дена по медиуми како така се дрзнале од министерство да кажуваат излегувало ко да само таму да умирале, нешто во таа смисла беше

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Лепотооо..читај убаво...хируршки маски мењам на два саати ама оние дизајнирани платнени кои ги носам спрема облеката, како Вилма Рускоска сум, ете тие ги перам, пеглам..модерна чупа сум.
Маска N95 немам навистина купено одамна оти не ми допаѓа њушкастиот изглед.
Абе ка ци ти уше не смени акаунт. После таков ДЕБАКЛ уше памет солиш.
Па тие на русковска не штитат од корона. А хируршките одамна се знае дека не штитат од ковид. Тешко лицемерие владее. Еден член го читам па тука цело време нешо се притресуе за коронава а у драга кајгана пишуе како се собирале по викендици со друштво.

Attachments

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Еве ги овие гниди......што цел свет, цела земјина топка ја клекнаа на колена.
Немаа ниту пик.....ниту бранови.....ниту ништо. Само Вухан на почеток......и толку беше кај нив.
Ни пуштија што ни пуштија.....во договор со којзнае кого.....веќе за жал небитно.....а они цветаат во економија.....живеат нормално. Вакцини, дисциплина......ма неееее. Има нешто многу подлабоко таму......прашање дали некогаш воопшто ќе дознаеме....која е "тајната".

Kajgana Shop

На врв Bottom