OSHO

• Креатор на темата Креатор на темата Storm5
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше убави дебати, можеби имаше и повисок стандард, но мора да работиме само со алатот кој го имаме во овој момент.
За ова, еден ден ќе се сретнеме по друмовите на животот и ќе почастам чаша вино! :)
И тој повисок стандард не го наметнавме со пријави, туку сите се трудеа да остават впечаток, да ја изразат размислата најсилно што е можно...

Ошо на пример спомнуваат како постојано зборува да не се сфаќа сериозно било што, но не верувам дека кога некој ќе му влетал со саркастични прашања тој
си свиркал... мислам дека мудро ги бирал оние на кои ќе им даде интервју!
Денес - ќе го раскинеа како кокошка пуштена меѓу волци! :D

За ова, еден ден ќе се сретнеме по друмовите на животот и ќе почастам чаша вино! :)
И тој повисок стандард не го наметнавме со пријави, туку сите се трудеа да остават впечаток, да ја изразат размислата најсилно што е можно...

Ошо на пример спомнуваат како постојано зборува да не се сфаќа сериозно било што, но не верувам дека кога некој ќе му влетал со саркастични прашања тој
си свиркал... мислам дека мудро ги бирал оние на кои ќе им даде интервју!
Денес - ќе го раскинеа како кокошка пуштена меѓу волци! :D
Немаше пријави, а половина се банирани! Шампион е Не-Мисли, а тука се и Мики1 и Дончо. Атеист со казнените со уништи овој подфорум, дел од нив беа апсолутно непотребни (посебно на една тема како "Верски вести"). Башка и Никола не можеше глава да крене од пријавите. Ботко беше единствениот модератор кој не казнуваше. Имаше премногу пријави, а притоа лично никого никогаш и не пријавувам (севкупно имам 3-4 мислења пријавено за 8 години). Пријавите резултираа со банови. Самите пријави го уништија стандардот. :)

Одамна сум читал нешто од Ошо и досега пасивно ја надгледував и отсега пасивно ќе ја надгледувам темава, како и поголемиот дел на темите од овој подфорум. :)

Хооо буразери! И код Ошоа сте почели срати. Боли њега бели облак. Он је уживао на својој плажи
сваки секунад 30 година. А Зоки се страшно мучи тек да плати песак на плажи....коју нече доживети да је види.

Можеби припаѓаат во ЧДА, а можеби во Философија, тоа е на самиот автор и на модераторите да одредат.

Na istorijata be Dambi... kakvi moderatori... oshte li slepo veruvash na aftoriteti?

:coffee:

Ај во кратки црти(10),
некој стручен,навлезен да ми ја опише филозофијата на Ошо.
(осеќам болка во пенисот,веројатно наа психолошка база поврзана со духовни школи и религии).
Ама сепак ме интересира ликот.

Нешо како 10 ката на Моше и Либер Озот на Отец Александар.
[Во кратки црти].
Љубов.

Ај во кратки црти(10),
(осеќам болка во пенисот,веројатно наа психолошка база поврзана со духовни школи и религии).

[Во кратки црти].
Љубов.
Edvaj cekam govinda da te prosvetli, on stvarno diploma ima... znaesh li?

Ima eden momenat sho evidentno radi nemanje iskustvo ne go znaesh... gledash....
Znaci ja sum presrekjen ko kje mi kaze pedercina... znaci idol ne e tate.. znaci brzo se osamostojuva i ide prema lezbejstvoto... znaci nema da mi e lepenka na stare godine dodeka ja so babickata uzivam na plazicka na ezeroto eden so prirodata.

Tuku ti so knigate si promashil poentata... ima publika se povekje za sekakov bul shit... poshto sami ne mislat pa im treba u kniga da procitaat... zashto da ne zememe i nie del od kolacot? Ami treba so neshto da se kupi posedo pokraj ezero? @Ne-misli taka nematerijalist ceka land rover od prodazbata....

Inaku za kniga ne sex, ali za scenarija ide ko alva...

Tuku ako ti ne si u partija... zashto si archish vremeto so konzervativcite u sad? I ti kniga da ne pishuvash?

I mojta ne e losha da tikazam.... slicni se, i on ami kupuva pantalonki ednash u godinata.... a dodeka usisavam brisham prshina ona ne mi smeta si ide na nokti... frizeraj... tretmani na lice... srcka e.... samo koshta toa odrzavanje u pm....

Lj!
Mojata me tera da peam dodeka gi mijam sadovite.....da ne mislele deka ne sum zadovolen od nea ....
Ima eden momenat sho evidentno radi nemanje iskustvo ne go znaesh... gledash....
Znaci ja sum presrekjen ko kje mi kaze pedercina... znaci idol ne e tate.. znaci brzo se osamostojuva i ide prema lezbejstvoto... znaci nema da mi e lepenka na stare godine dodeka ja so babickata uzivam na plazicka na ezeroto eden so prirodata.

Tuku ti so knigate si promashil poentata... ima publika se povekje za sekakov bul shit... poshto sami ne mislat pa im treba u kniga da procitaat... zashto da ne zememe i nie del od kolacot? Ami treba so neshto da se kupi posedo pokraj ezero? @Ne-misli taka nematerijalist ceka land rover od prodazbata....

Inaku za kniga ne sex, ali za scenarija ide ko alva...

Tuku ako ti ne si u partija... zashto si archish vremeto so konzervativcite u sad? I ti kniga da ne pishuvash?

I mojta ne e losha da tikazam.... slicni se, i on ami kupuva pantalonki ednash u godinata.... a dodeka usisavam brisham prshina ona ne mi smeta si ide na nokti... frizeraj... tretmani na lice... srcka e.... samo koshta toa odrzavanje u pm....

Lj!
Cekaj malku...Land rover vozam 4g..ne mi e interesen povere...
Sinot me prasa da mi kupi Tesla...mu rekov da ne brza..ima eden Oshovec shto ke mi ja poklloni gratis...
Zivi bili pa videli...
Автоматски споено мислење:

Ај во кратки црти(10),

[Во кратки црти].
Љубов.
Eve vo kratki crti..
Znaci...e"es se u selo..I koja ti e najdobra ja zenish..

Ошо си е Баба Рога, бил уствари, и кога сфаќаш дека се што е дел од колективното е булшит само секс и Ролс Ројс ти останува. Јебига мора нешто да правиш у животу.
Алан Ватс еднаш рече дека секој гуру уствари ти го краде новчаникот за да после ти го нуди како еве што сум нашол за тебе...нешто така беше.

Eve vo kratki crti..
Znaci...e"es se u selo..I koja ti e najdobra ja zenish..
Ошо си е Баба Рога, бил уствари, и кога сфаќаш дека се што е дел од колективното е булшит само секс и Ролс Ројс ти останува. Јебига мора нешто да правиш у животу.
Алан Ватс еднаш рече дека секој гуру уствари ти го краде новчаникот за да после ти го нуди како еве што сум нашол за тебе...нешто така беше.

Ви благодарам веќе ги сфаќам „основите" на Ошовата школа.
Спремен сум за напреден левел :)

@Hyperion VI
Хиперијонче. Напредни левел е д азголемеш дозата на читање. Рецимо ако денеска читаш 30 страни
у просек, од утре удари на 40, други ден 45, па 50, па 55 па 60 страни на ден и остани тука некој поголем период додека ти легне.
@Bodhidharma а Боди е малечок уше. Има време, ќе порасне. Нека си трчка, нека дрчка, фудбалче ово , оно. Ќе биде.
П.С. @Ne-misli па пеј нешо , шо. Нека мисле кутрата како другите мислат дека е задоволена.

@Hyperion VI
Хиперијонче. Напредни левел е д азголемеш дозата на читање. Рецимо ако денеска читаш 30 страни
у просек, од утре удари на 40, други ден 45, па 50, па 55 па 60 страни на ден и остани тука некој поголем период додека ти легне.
@Bodhidharma а Боди е малечок уше. Има време, ќе порасне. Нека си трчка, нека дрчка, фудбалче ово , оно. Ќе биде.
Еве сега планирам да почнам да ја читам таа шо ми ја даде
„Патот на белите облаци",претпоставувам дека му е една од подобрите штом ми ја препорача.

„Патот на белите облаци",претпоставувам дека му е една од подобрите штом ми ја препорача.
Неее не Хиперијонче. Тао е тешка литература. Од таа малце читај. Тоа ти е како од горско пиво дирек на Виски да одеш. За тоа уобичаено шо си читаш ја ти викам.

Bodi kaj si be? ronche i govi me unishtija...mnogo jako mi gi pleskaa.. i hepta plus... kolku pa negovite zborovi (koi izleguvaat od zvezdata od nego) me bolat.... pretoceni u shtiva od 1200 karakteri.... i dambi odluci da go razotkrie mojto pravo lice...

Se nadevam kje ostanesh na patot kon svetlinata!

Mojata me tera da peam dodeka gi mijam sadovite.....da ne mislele deka ne sum zadovolen od nea ....

Cekaj malku...Land rover vozam 4g..ne mi e interesen povere...
Sinot me prasa da mi kupi Tesla...mu rekov da ne brza..ima eden Oshovec shto ke mi ja poklloni gratis...
Pihhhh tesla problem li e.. taa so kripto odma ja zemame... mojta ne se razbira od kripto mipto pa tie sredstva ne mi gi gleda.... ona samo karticite so fiat valutite troshi..... tuku aj da pushtam mashinata za sadov, arno me potsetii ... a mi se nasobra i za peglanje..... mojte ne gi peglam ami nejnite.... ti sho pegla koristesh? Na parea li?

Последно уредено:
Bodi kaj si be? ronche i govi me unishtija...mnogo jako mi gi pleskaa.. i hepta plus... kolku pa negovite zborovi (koi izleguvaat od zvezdata od nego) me bolat.... pretoceni u shtiva od 1200 karakteri.... i dambi odluci da go razotkrie mojto pravo lice...

Se nadevam kje ostanesh na patot kon svetlinata!

Pihhhh tesla problem li e.. taa so kripto odma ja zemame... mojta ne se razbira od kripto mipto pa tie sredstva ne mi gi gleda.... ona samo karticite so fiat valutite troshi..... tuku aj da pushtam mashinata za sadov, arno me potsetii ... a mi se nasobra i za peglanje..... mojte ne gi peglam ami nejnite.... ti sho pegla koristesh? Na parea li?

abe kuti....mashinata za sadovi mi e rasipana godinu dana....sFe racno peram....znam samo fustani da peglam,mojte za rabota ne gi ni peglam...
Nego da si fatam denes porano da pozacistam,neli pravoslavni praznici fakjaat, da ne se zasrami zenata pred drugarkite i deka ne i e custo doma.
Aj imaj ubav pomin za praznicive...ke ve mislam tebe i Bodi koga ke pecam jareto vo vrsnik....jebiga vas izbor si e da jadete treva...
So Ljubov..... ❤️

abe kuti....mashinata za sadovi mi e rasipana godinu dana....sFe racno peram....znam samo fustani da peglam,mojte za rabota ne gi ni peglam...
Nego da si fatam denes porano da pozacistam,neli pravoslavni praznici fakjaat, da ne se zasrami zenata pred drugarkite i deka ne i e custo doma.
Aj imaj ubav pomin za praznicive...ke ve mislam tebe i Bodi koga ke pecam jareto vo vrsnik....jebiga vas izbor si e da jadete treva...
So Ljubov..... ❤
Eeee kasnish... mojta me natera ushe vcera ds iscistam.... tuku oti be ligi mi pushtash.... mi se jade mesce mi se plache... ama ona ne mi dava, samo so trevi me rani da sam bil vitok i zgoden drugarkite da i ljubomorat.... nogo mi e teshko zamisli na ruchok jas marula a ona pecenje...

Tuku tolku te zasakah sho i mashina za sadovi kje ti kupam... samo da smislime mojta da ne primete...

Ljubofffff i ubavi paznici!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom