- Член од
- 11 мај 2015
- Мислења
- 34
- Поени од реакции
- 17
jas na tie dve varijanti ne bi ni razmisluval, toa e edna te ista rabota, i so drva i so peleti imas mnogu raboti, kako da gi nabavis, da gi skladiras, postojano moras da nadopolnuvas i dokolku se peleti sekojdnevno ke trebas da cistis pepeljari i nekoi delovi od peckata zafrkancii eden kup a ne mislam deka ispagja poeftino. Samata instalacija na radijatori i kotelot ke te kostaat dosta. Tetka mi stavija kotel na peleti vo nova kukja so radijatori i gi prasav kako e, vika dnevno ako se gree cela kukja okolu 800 den gi fakjalo, pa razmisluva sega da kupi dve klimi za dolniot sprat.
Moj sovet ti e razmisli za multisplit sistem so nekolku vnatresni edinici ne bi trebalo da e poskapo od ova sto go razmisluvas so parnovo a i cista rabota nemas drva nemas peleti ne trcas nikade da nabavuvas i ne cistis nisto osven filtrite na klimive.
Imase eden clen skoro stavi multisplit pa mozes da se konsultiras i so nego.
Prvo pocnav da razmisluvam za toplinska pumpa, megjutoa ako peleti kompletna instalacija so radiatori ke me kosta 4000 evra, toplinskata pumpa ke kosta barem 5500 - 6000 evra i sto ke se sluci ako gledame dolgorocno koga ke sakam i gorniot sprat da go toplam...