Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

B

boomlakashaka

Гостин
На летербокс приметив филмови што ми беа оценети сега не ми се
Исто така пример имам гледано 825 филмови и после неколку недели се логирам movies watched 823
Се дешава кај некој исто или

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.058
Негативните критики за Mortal Kombat по нетов што до негде држат вода се:
1. Who the fuck is Cole Young
2. Scorpio vs SubZero добија некој си 12 минути во филмот
3. Немање турнир
4. Многу малку беше прикажано од Earthrealm и Outworld

Мене ми сметаше само главниот карактер, другото апла се гледа дека е спремање терен за втор дел. Ама па од друга страна и Warcraft се спремаа за нов дел, ама никогаш не излезе.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Го гледав на тв Honest Thief (2020) со Лиам Нисон, кое залудно трошење на време, кое залудно трошење на 30 милиони.

За 30 милиони, филмов изгледа очајно. Уште не си го почнал филмот, а од насловот знаеш што ќе се случи. Глума скоро па никаква, сценарио срање, визуелно ништо посебно.

Е ради ова, сè повеќе избегнувам американски филмови, а ако се баш американски, гледам да се постари.

Баш сега броев колку од тие 83+ филмови што ги имам изгледано овие 4 месеци се американски. Испаднаа 27, отприлика една третина. Од тие 27 само 6 се амерички филмови излезени во последниве 10 години.

Од тие 6 филмови само 2 добиле оцена од 3.5 или повеќе.

Лани 31/151 филм биле амерички од последните 10 години, само 7 од тие 31 добиле оцена 3.5 или поголема. Hollywood is dead. I rest my case.

Ах, да, го загледав и Wonder woman 1984 на ТВ. Го исклучив после 10 минути.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
3. Немање турнир

Мене ми сметаше само главниот карактер, другото апла се гледа дека е спремање терен за втор дел. Ама па од друга страна и Warcraft се спремаа за нов дел, ама никогаш не излезе.
Гледан ти е анимираниот со Шкорпион?

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.116
Поени од реакции
25.180
3. Немање турнир

Имаат договори за минимум 5 дела, самиот режисер изјави дека планираат да градат универзум каде сите делови ќе си бидат меѓусебно поврзани.

Освен главниот лик Cole Young, се друго беше буквално добро во филмот, поготово за гејмерите на франшизата.

Кастингот им беше одличен, гласот на главните карактери беше скоро ист со гласот на карактерите во игрите.
Се гледа дека не отстапуваа од приказната, само добро ја одработија.
Скоро сите јаки финтици на карактерите ги имаше во играта и ги направија баш добро, не беа кринџи воопшто.
Исто така имаа прејаки фаталитис направено.

Во вториот дел ќе биде турнирот, сепак не само Earthrealm и Outworld туку и мноооооогу други карактери не прикажаа.
Scorpion vs. SubZero беше една од појаките тепачки што ги имам видено во филм последниве неколку години.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Ама па од друга страна и Warcraft се спремаа за нов дел, ама никогаш не излезе.
Пфф, утре ако сакаат само за кинески пазар уште два дела ќе избацат, без никаква грижа не само за повраток туку и за сигурна добивка. Ако треба и на кинески само ќе биде. Само за нивни пазар.

B

boomlakashaka

Гостин
На летербокс приметив филмови што ми беа оценети сега не ми се
Исто така пример имам гледано 825 филмови и после неколку недели се логирам movies watched 823
Се дешава кај некој исто или
Сега гледам не се неколку филмови туку над 100 филмови што ги имав оценето сега не се
Да не се тргаат автоматски филмовите или тргаат оцените после некое време?
Не дека е кој знае што туку џабе да не ставам оцени ако е така

Z

zmej gorjanin

Гостин
Имаат договори за минимум 5 дела, самиот режисер изјави дека планираат да градат универзум каде сите делови ќе си бидат меѓусебно поврзани.

Освен главниот лик Cole Young, се друго беше буквално добро во филмот, поготово за гејмерите на франшизата.

Кастингот им беше одличен, гласот на главните карактери беше скоро ист со гласот на карактерите во игрите.
Се гледа дека не отстапуваа од приказната, само добро ја одработија.
Скоро сите јаки финтици на карактерите ги имаше во играта и ги направија баш добро, не беа кринџи воопшто.
Исто така имаа прејаки фаталитис направено.

Во вториот дел ќе биде турнирот, сепак не само Earthrealm и Outworld туку и мноооооогу други карактери не прикажаа.
Scorpion vs. SubZero беше една од појаките тепачки што ги имам видено во филм последниве неколку години.
Ги имам играно МК 1,2,3 на флипери и во 2021 со онаков филм да излезеш е смешно, Рајден најсмешен беше али нема врска. Филмов колку и да е аматерски врши подобра работа од ова сега не знам како да го наречам Авенџерс за сиромашни

а и краткиов е добар

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Сега гледам не се неколку филмови туку над 100 филмови што ги имав оценето сега не се
Да не се тргаат автоматски филмовите или тргаат оцените после некое време?
Не дека е кој знае што туку џабе да не ставам оцени ако е така
Јас проблемов со оценки сум го немала до сега.
А филмови не тргаат, ама епизоди од серии знаат да тргаат од типот на Шерлок и Блек Мирор.

B

boomlakashaka

Гостин
Јас проблемов со оценки сум го немала до сега.
А филмови не тргаат, ама епизоди од серии знаат да тргаат од типот на Шерлок и Блек Мирор.
Баш проверив во филмови што не ми се оценети и дефинитивно има некој проблем
Многу филмови што ми беа оценети сега не се пример Iron Man на сите делови ја нема оценката а 100% имаа оцена

Член од
26 јануари 2020
Мислења
891
Поени од реакции
1.185
Не ми е гледан, а на watchlist ми е. Претпоставувам тука е најавата за Cole Young?
Поинтересен е анимираниот филм и малку поинаква е приказната околу Ороспион и Снежнио. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom