Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ако мешање фамилија спаѓа во твојот светоглед за пристојно, тогаш извини.
Очигледно делиме различни вредности за нештата.

И да, убаво кажав, а сега шетај.

Земи рандом јузер мењуал за X клима и прочитај во делот кај што од фабрика напишале дека треба 5 метра цевки за оптимална работа, па бујрум ти стави три метра или помалку. Твоја работа.

Исто и за баферите... кој ти вели дека треба да ги платиш 600? Плати ги поевтино ако најдеш, битно е да ги имаш. Секако дека ако е глупост за тебе ете немај ги - да не ставам слики од клими (заради нивна антиреклама) кај што се монтирани БЕЗ бафери и со цевките назад КЛОПЧЕ направени извиткани и испреплетени.

Си има зошто се продаваат, инаку не би одело ни едното ни другото со климите.
Се сложувам сакав да потенцирам оти јас немам Бафери и оти може и без нив и оти не е нешто од што треба да се прави како незнам што инаку за цел таа се сложувам оти е толку а и поскапа во ЕУ но колку е набавната оти по толку долго во трговија на такви ситни работи маржата е 400%

Кога се работи за оценување, ова треба да е стандардот.
До пред скоро Basic Instinct 1992 имаше оцена 6. :toe: Мене лично многу ми се допадна и би му дал 8ка. Еве сега после години гледам дека конечно го кренале на 7ка.

Ваква антиреклама е смешна, мизерна.
Како што можам да видам, повеќето од вас погрешно ме сваќате. Значи, јас реков дека нема да купам Haier ако така бучи надворешната единица, а не дека Haier се лоши и дека никогаш не треба да се купуваат нивните клими. (y)

Дечки здраво,

Ме интересира мислење од познавачи, а уште подобро од лични искуства.
Која од двете клими е подобра за греење на простор од 22 квадрати ( опционално може и да се отвори врата и да се додадат 6 квадрати од салон)

https://klimi.mk/sporedba?id1=118&id2=357&id3=

Ако имате и друг предлог во таа ценова категорија, исто би го зел предвид.

Дечки здраво,

Која од двете клими е подобра за греење на простор од 22 квадрати ( опционално може и да се отвори врата и да се додадат 6 квадрати од салон)

Ako ti e izoliran prostorot, i dvete ke ti zavsat rabota.

Дечки здраво,

Mislam deka Haier Tundra e podobra, jas vo Vivax ne veruvam

Ама па од друга страна и Warcraft се спремаа за нов дел, ама никогаш не излезе.
Пфф, утре ако сакаат само за кинески пазар уште два дела ќе избацат, без никаква грижа не само за повраток туку и за сигурна добивка. Ако треба и на кинески само ќе биде. Само за нивни пазар.

Атомик Блонд и на мене ми беше тапа, јас му давам 1 од 9.
Јас го гледав едвај до пола и го исклучив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom