Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
In the Valley of Elah (2007)

Тотално потценет филм, што од јавноста што од форумов.
Случајно го најдов, барајќи што сум пропуштил кај љубовта на мојот живот.

Мастерклас од Томи Ли Џонс, номинација за Оскар за главна машка улога. Јеби га, против Даниел Деј Луис у Ќе има крв едноставно не се може.

Хенк (ТЛЏ) е воен ветеран чиј син е на мисија во Ирак. Ќе добие повик од базата за да му пренесе на син му да се врати на должност, овој им вика дека син му е во Ирак на што добива одговор дека син му е вратен од Ирак меѓутоа го нема да се јави во базата откако искочил и го нема неколку денови.
Хенк оди да го бара и тука приказната добива заплет каде со помош од детективката Емили (Чарлиз Терон) го истражуваат исчезнувањето на син му, војникот Мајк.
Тука ќе застанам, за да не навлезам во спојлери.
Сликиците од Спилберг, Хичкок и останатите филмски магови на твојот ѕид, како и фалењето на глумата на дедо Џонс, ме наведуваат дека љубовта на твојот живот во гореспоменатата рецензија е Томи Ли Џонс.
There, I said it. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841

Од едицијата филмови кои ги гледам сам (дури е на работа понежната половина).
Денес го спукотив овој. Опасно сработен филм. Европска кинематографија, унгарски, филозофски филм со фино одбрано сценарио.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.057
Како бе Mortal Kombat има 6.5 на имдб?
Тепачки, крвишта, најава дека ќе има уште еден дел со турнирот... не ми е јасно што се очекувало од филмов што добил толку ниска оценка? Главниот карактер малку ми беше мех, ама далеку е од 6.5.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Како бе Mortal Kombat има 6.5 на имдб?
Тепачки, крвишта, најава дека ќе има уште еден дел со турнирот... не ми е јасно што се очекувало од филмов што добил толку ниска оценка? Главниот карактер малку ми беше мех, ама далеку е од 6.5.
Разни луѓе тука на форумов ќе ти кажат дека 6.5 е солидна оценка и ќе се чудат како 6 ти е малку.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Mortal Combat ми беше прилично лошичок, на времето.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.872
Поени од реакции
23.387
Од оцена 8 и нагоре, допреле тоа што треба да допрат и силно препорачувам;
7 и 7,5 солидно, добро филмче, и нив ги препорачувам;
6 и 6,5 ништо посебно, ама не е лош, има моменти, ок е;
5,5 и надоле, варијации на разочарување и лошотилак;
Кога се работи за оценување, ова треба да е стандардот.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.822
Поени од реакции
6.415
Кога се работи за оценување, ова треба да е стандардот.
До пред скоро Basic Instinct 1992 имаше оцена 6. :toe: Мене лично многу ми се допадна и би му дал 8ка. Еве сега после години гледам дека конечно го кренале на 7ка.

Kajgana Shop

На врв Bottom