Иако материјалното е примарно, луѓето не се само материјалното. И тие играчи некогаш биле деца кои растеле со ПЛ, и тие се радувале на своите клубови. Ова веројатно го доживеа како предавство.Интересно е што и фудбалерите и менаџерите на овие клубови се против (барем во ПЛ не знам за другиве лиги).
Бруно, КДБ, Рашфорд + ете муабетите дека Мегваер и Шо биле иницијатори, Хендерсон свикал состанок итн итн.
Со оглед дека они би биле исто во ќар, доста неочекувано дојде ова.
Baki se znaese deka site sakaat azijati i amerikanci daim go gledaat fudbalot kako nevie jasno na vas tuka od makidonija?? Se znaese deka zaniv mestat sfe, kakva publika kakvi reakcii, gi zabole niv, pari treba da pravat....So godini se suskase ova ete sega se resija, gledas, konecno ke ima jak fudbal, a ne da gi gleam tamu barnli marnli, atalanta, fiorentina...Мене искрено сево ова не ми е јасно. Се работи за паметни и успешни луѓе, невозможно е да ја немаа предвидено реакцијата на јавноста. Не се влегува во ваков пуч без сондирање на јавноста. Овие испаднаа шокирани од тоа на каков отпор наиде идејата за супер лигата.
Не се разочарувај, може некој од Супер лигашкиве тимови ќе гостуваат на овогодинешното издание на Силвио Берлускони купот.Најголена грешка им беше лошиот формат со без систем на испаѓање. Да го спремеа тоа малце подобро немаше да има вакви реакции и може ќе им пројдеше идеата. А и требаа да знаат дека нема да наиде на одобрување. Како и да е направија притисок и врз уефа што резултираше повеќе финансии за фудбалот во глобала.
Веќе земаат милиони. Некој милион плус не му прави разлика. А вака си добиваат поени кај навивачите.Интересно е што и фудбалерите и менаџерите на овие клубови се против (барем во ПЛ не знам за другиве лиги).
Бруно, КДБ, Рашфорд + ете муабетите дека Мегваер и Шо биле иницијатори, Хендерсон свикал состанок итн итн.
Со оглед дека они би биле исто во ќар, доста неочекувано дојде ова.
ЕДИТ: Еве го и Хендерсон
Oдличен форс мора да признаам.Не се разочарувај, може некој од Супер лигашкиве тимови ќе гостуваат на овогодинешното издание на Силвио Берлускони купот.
Ама како така.Топ 6 клубовите им се поише потребни на лигата него она нив.Леле, кога ќе ми текне некоо ликови тука го споредуваа ова со НБА, со НХЛ... ццццц
Не е Америка ова дечаци, глави паѓаат. Фудбалот тука е светиња од спорт, премногу се замешани сите сфери (економски, финансиски, политички, забавни).
Во Англија ќе ги ставеа во Sunday League да играат шесте екипи, абе око немаше да им трепне.
Ахаа, блеф. За малку.Добар блеф ќе излезе ова на крајот. Како што напишав уште на почетокот.
Мислам дека е многу тешко во вакви услови, и со денешнава медиумска култура доминирана од социјални медиуми и виралност, да предвидиш во која насока ќе се менува мислењето на јавноста. Со неколку вирални твитови, објави или кратки видеа, милиони луѓе оформуваат или менуваат став. Можеби е смешно, ама работи како видеото на Невил, имаат поголем ефект врз јавното мислење за лигава, од сите кампањи, пр објави и сондажи на клубовите.Мене искрено сево ова не ми е јасно. Се работи за паметни и успешни луѓе, невозможно е да ја немаа предвидено реакцијата на јавноста. Не се влегува во ваков пуч без сондирање на јавноста. Овие испаднаа шокирани од тоа на каков отпор наиде идејата за супер лигата.
Уште неколку тимови да се откажат и службено ја освојуваме супер лигата. Лапааај си титула![]()
Ништо, јбг. Само уште 5 пенали ве делат од ЛШ, не губите многу.Најголена грешка им беше лошиот формат со без систем на испаѓање. Да го спремеа тоа малце подобро немаше да има вакви реакции и може ќе им пројдеше идеата. А и требаа да знаат дека нема да наиде на одобрување. Како и да е направија притисок и врз уефа што резултираше повеќе финансии за фудбалот во глобала.