- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 7.561
- Поени од реакции
- 17.594
Дали Аталанта ќе беше олку јака ако секоја година по 1 екипа од секоја Европска лига се пласираше во ЛШ и по 1 екипа во ЛЕ? Exactly.Kade Atalanta se razviva na grbot na Juventus ili Inter?
Не гледам да се бунеа Аталанта, Гладбах, Лестер и Волфзбург кога пред 2-3 години се усвои правилото да по 4 екипи без квалификации директ одат во ЛШ. Не гледам истиве екипи да се бунеа кога им дозволија место 1 екипа од Бундес 3, па потоа 4 да одат во ЛШ. Тогаш баш им беше океј да се префрла моќта и парите на нив, ама сега кога удрија по нивен грб неправедно било. Е па неправедно е дечки, тоа е тоа. Сега од јадење на поголеми лиги на помали се префрлија јадење на поголеми клубови од лигите на помали, а таа битка не е моја. Не ме интересира мене што ќе правела Аталанта. Да удреа по приходите на Вардар/Пелистер ќе застанев на страната на нашите екипи, а вака к*р ме боли.
И така ЛШ има ужасен формат, со неинтересни утакмици до 1/4 финале, вака барем ќе гледаме турбо фудбал катанеделно, а не да 80% од луѓе чекаат април за неколку утакмици, а останатите да ги скипнуваат.