Лопов
Rockscourge Stevahn
- Член од
- 19 декември 2019
- Мислења
- 4.554
- Поени од реакции
- 4.391
Не си владетел на сам себе ако не контролираш апосутно се под твојата волја. Анархизам во својата изворна подразбира апсолутен хаос, т.е. прифаќање на асполутната небрига на универзумот и на другите битија и обид да се ассертира сопствената волја да се контролира реалноста. Затоа никој, апсолутно никој не е невин ниту е чесен. Секој е месо што ќе скапе, секој е кретен што пакости на другите и секој асполутно секој сака да биде архе.Metafora stef,metafora za arhetip, idealniot covek... Kral.. vladetel na samiot sebe.. ali vladetel i na svoite disfunkcii so zlatnoto pravilo kako kod.... i zatoa vikame... vot vil Dzizs du.... poshto idealniot covek nikogash nema da mu go napravi na drugiot toa shto ne saka da mu go napravat na negovoto dete... a za toa neshto drugo treba da ti stane pobitno od samiot sebe... dete.
Se dodeka ne vi se desi toa nema zrelost Stef... nema Anarhizam vo svojata izvorna forma... a zrel covek nikogash ne bi mu ja iskrshil prodavnicata na nekoj cesen koj cesno si raboti za da si ja prehrani familijata..... Mali sebicni deca sho mislat deka neshto razbrale podobro.....
Te pozdravuvam Teneke.... ali oni deca nemaat.
Hwat hwill Hesus hdew затоа е најголем фалацитет што можеш да си го кажеш. Идеално битије би ги набило римјаните и евреите на колци и немало да му трепне два посто. Пошто идеалот е фалацитет, така да и идеалното битије е фалацитет произведен од идеалеати во тогашницата. Уште поголем фалацитет е да гледаш “идеални битија„ како репер за своите постапки-тие не се во твои чевли, туку ти си.
И интерпретацијата на зрелост е фалацитет и производ на идеалите и моралите базирани од општеството што ги вдахнува. Не се вади на тоа. Не постои зрелост, пошто зрелоста сама по себе е догма индоктринирана од страна на архот во оштеството.
Последно уредено: