Opel Club Macedonia

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan2000
  • Време на започнување Време на започнување
Какво масло би препорачале за Astra H GTC 1.9 150hp? И дали практикувате да го менувате маслото на мењачот? Знам дека М32 мењачот е доста проблематичен, па би сакал да го заштитам што е можно подобро. Сега за сега (пу пу да не го урочам) нема ниту еден од симптомите дека нешто е не е во ред со него, па сакам да се погрижам и да остане така.

Какво масло би препорачале за Astra H GTC 1.9 150hp? И дали практикувате да го менувате маслото на мењачот? Знам дека М32 мењачот е доста проблематичен, па би сакал да го заштитам што е можно подобро. Сега за сега (пу пу да не го урочам) нема ниту еден од симптомите дека нешто е не е во ред со него, па сакам да се погрижам и да остане така.
Maslo vo menjac obavezno ispustaj i stavaj novo. Semering na menjac obavezno. To ti e najbitno. Jas zedov vectra c 1.9 cdti 120 ks remapirana na 155ks kajmene dodusa e F40 menjac ali odma smenav maslo i semerinzi na menjac... Inace koristam mobil motorno maslo 5/30.

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Мењачот М32 е проблематичен доколку не знаеш да возиш. Јас имам 250К км и нема гајле. Иначе го имам сменето маслото за мењачот. Мада производителот вели дека нема потреба да се мења.

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Мењачот М32 е проблематичен доколку не знаеш да возиш. Јас имам 250К км и нема гајле. Иначе го имам сменето маслото за мењачот. Мада производителот вели дека нема потреба да се мења.
Какво масло стави за мењачот и колку литри? Читам на нет малце overfill требало и по 3 литри ставале.

Какво масло стави за мењачот и колку литри? Читам на нет малце overfill требало и по 3 литри ставале.
Не знам друже какво ставаат. На сервис ја однесов за тоа.

Да препорачате добар електричар од скопје шо чепка Oпели?

Мислење за Опел Инсигниа 2.0цдти 130кс 2011/2012 ?

Odlicna kola,golem prostor, udobna za vozenje ali 130ks se malku za taja sasija. Baraj 2.0cdti 160ks motor za da imas potivok motor i po eksploziven i pobrz a ista potrosnja. Mana mu e radioto znaj samo da se pusta, motorceto za reguliranje na vozduh nadvor vnatre znaj da zakoci. Dpf e stalen problem a kaj ovie koli imas i dpf i katalizator. Intelegence svetla, ako pregori sijalica farot izleguva cel za da smenis sijalica i odat sose trafo poso se xenon i kostat skapo. Maslo vo menjac obavezno da si smenis iako e F40 menjac. Drugoto e odlicno, dobar izbor.

Odlicna kola,golem prostor, udobna za vozenje ali 130ks se malku za taja sasija. Baraj 2.0cdti 160ks motor za da imas potivok motor i po eksploziven i pobrz a ista potrosnja. Mana mu e radioto znaj samo da se pusta, motorceto za reguliranje na vozduh nadvor vnatre znaj da zakoci. Dpf e stalen problem a kaj ovie koli imas i dpf i katalizator. Intelegence svetla, ako pregori sijalica farot izleguva cel za da smenis sijalica i odat sose trafo poso se xenon i kostat skapo. Maslo vo menjac obavezno da si smenis iako e F40 menjac. Drugoto e odlicno, dobar izbor.
Би земал 2.0 со 130 кс поради регистрацијата, а вадење дпф егр обавезно со стејџ 1 (130>180кс).

Можеби со халогенки ќе му се погоди и ќе помине со 1000 денара :)

Другарче има, купена нова од салон во МК 2014 година. Одлична кола, огромна, удобна ама не се надевај на квалитет внатре. Сите пластики внатре крцкаат, а колата има ~150000км поминато.

Дечки да ве прашам. Пред 6-7 месеци купив Астра Х 2005 година 88kw 120кс 1.9 CDTI (прва кола ми е). Одлично се покажала. E сега дали има некој искуство со чистење на EGR вентил? Дали се запушува бргу пак и дали исклучување на истиот е пожелно или не?

Mislenje za chip tuning na motor na Opel Insignia 2.0? 130ks ima sega, so pojacuvanjeto bi bila 160ks i bi se namalila potrosuvackata na nafta. Ima mnogu glasen motor, dali bi se namalilo i vo toj pogled?

Дечки да ве прашам. Пред 6-7 месеци купив Астра Х 2005 година 88kw 120кс 1.9 CDTI (прва кола ми е). Одлично се покажала. E сега дали има некој искуство со чистење на EGR вентил? Дали се запушува бргу пак и дали исклучување на истиот е пожелно или не?
Isklucigo egr softverski i zatvorigo mehanicki so plocka i remap. So edno praenje so edna promena na mapa ke te kosta poevtino i nikogas nema da imas problemi. Go vozam istiot motor so isklucen egr, dpf, remap, hard cut.
Автоматски споено мислење:

Mislenje za chip tuning na motor na Opel Insignia 2.0? 130ks ima sega, so pojacuvanjeto bi bila 160ks i bi se namalila potrosuvackata na nafta. Ima mnogu glasen motor, dali bi se namalilo i vo toj pogled?
Zvukot na motorpr ostanuva ist, potrosuvackata na gorivo se namaluva samo na otvoren pat, dobivas dosta snaga i ekaplozivnost. Koga se pravi remap se gasni egr, katalizatoro se otstranuva, se isklucva dpf softveraki i mehanicki. Pazi koj ti pravi remap oti ako gi zgresat parametrite i ako ne ja kopirat prvo mapata pa posle remap, za taja kola nov softver e 300 evra baska programiranje.

Дечки, некој што има Opel Astra H 1.7 CDTI да сподели колку му троши низ град?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom