UEFA EURO 2020 - Панини албум со сликички

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
имате вишак пари, за сликчиња да му фрлам на панини кеш, за таа пара ќе јадам како цар цел месец па и више

имате вишак пари, за сликчиња да му фрлам на панини кеш, за таа пара ќе јадам како цар цел месец па и више
Откажи интернетот по дома што го плаќаш. Со тие пари ем ќе јадеш како цар 2 дена, ем нас нема да не боли глава од вакви мега лоши коментари.

Откажи интернетот по дома што го плаќаш. Со тие пари ем ќе јадеш како цар 2 дена, ем нас нема да не боли глава од вакви мега лоши коментари.

боље донирајте за некој што немаат него да фрлате толку пари у вода.

Албумот е структурално безвезе мада и целата традиција на збирање албуми полека изумира.
Цената е ОК горе долу.
1995-2000 збирав албуми од филмови типа: Lost World, 101 Dalmatians, Batman Forever.
Кесичка сликички чинеше 15ден. во време кога се земаше 7000-10.000ден. просечна месечна плата.
Па сега видете дали 40ден. ви се многу....

20210403_200601.jpg

Od 10 paketcinja nemam duplikati, od nashive samo ovie i Stojanovski :)

Цената е ОК за 5 сликички, едноставно тоа е, секаде е таа цена горе доле (на запад околу евро) мене не ми се допаѓа што безпотребно има премногу слики (650-660) само потешко да е, да го собереш.
Идеално би било да биде околу 500-тини сликички.
иначе у маалски трафики и продавнички каде обично се продаваат сликички денес го немаше( за скопје зборам).
п.с. денес прочитав од 1000(200 пакетчиња) сликички собрал 630( скоро сите) , значи математиката би била околу 8000 денари.

Цената е ОК за 5 сликички, едноставно тоа е, секаде е таа цена горе доле (на запад околу евро) мене не ми се допаѓа што безпотребно има премногу слики (650-660) само потешко да е, да го собереш.
Идеално би било да биде околу 500-тини сликички.
иначе у маалски трафики и продавнички каде обично се продаваат сликички денес го немаше( за скопје зборам).
Не знам кај си барал брат, али денес од трафика земав кутија и тоа обична, не од овие М1 што се.

Има во Свет сеуште, околу 16h денес донесоа нова тура албуми.

Околу 16 часот денес.
Значи вака. Отидов во Рептил.
- Имате албум со сликички?
- Каков албум дечко?
- Европско првенство, сега е во мода, Панини ово-оно.
- Ааа не знам, ај да видам. (во меѓувреме друг купувач тука ми вика „нема дечко, само во Центар“) и си викам ај да не му објаснувам дека од денес требаше да го има на повеќе места...

Се враќа оваа од позади, со албум, со 3 пакети ја целиот среќен и мало нервозан „зошто не сте ги ставиле напред на каса, тука треба да светат“...
Го куца на каса „ах, не е влезен во систем“.
И викам „а мори јави им се таму некаде у дирекција да го внесат“
- Аааа бе дечко кај да се јавам нема никој сеа таму, не работат.

Ај палам колата до Тинекс, тие дебилите немаат.

У маалската трафика „аа дечко имавме 30-40, се продадоа, извини“.

Ај до крај на Порта Влае, у локална продавничка - КАТЕГОРИЧНО НЕ, а едвај „имате ал-“ реков.

И после се „заакав“ до Ѓорче знам има едно тобако карши Тинекс, коа го видов М нешто аууу пука среќа знам дека ми се појави негде на ФБ ова М дека имаат албуми, паркирам таму на сред улица, свират, кој ги ебе, идам во трафиката ииииииии
ИМАШЕ, ФАК ЈЕАХ
1617475195193.png

Околу 16 часот денес.
Значи вака. Отидов во Рептил.
- Имате албум со сликички?
- Каков албум дечко?
- Европско првенство, сега е во мода, Панини ово-оно.
- Ааа не знам, ај да видам. (во меѓувреме друг купувач тука ми вика „нема дечко, само во Центар“) и си викам ај да не му објаснувам дека од денес требаше да го има на повеќе места...

Се враќа оваа од позади, со албум, со 3 пакети ја целиот среќен и мало нервозан „зошто не сте ги ставиле напред на каса, тука треба да светат“...
Го куца на каса „ах, не е влезен во систем“.
И викам „а мори јави им се таму некаде у дирекција да го внесат“
- Аааа бе дечко кај да се јавам нема никој сеа таму, не работат.

Ај палам колата до Тинекс, тие дебилите немаат.

У маалската трафика „аа дечко имавме 30-40, се продадоа, извини“.

Ај до крај на Порта Влае, у локална продавничка - КАТЕГОРИЧНО НЕ, а едвај „имате ал-“ реков.

И после се „заакав“ до Ѓорче знам има едно тобако карши Тинекс, коа го видов М нешто аууу пука среќа знам дека ми се појави негде на ФБ ова М дека имаат албуми, паркирам таму на сред улица, свират, кој ги ебе, идам во трафиката ииииииии
ИМАШЕ, ФАК ЈЕАХ
Прегледај го приврзокот 290598
А баш сакав да прашав дали набави? Гледај одма што дупликати имаш да се мењаме. :P

А баш сакав да прашав дали набави? Гледај одма што дупликати имаш да се мењаме. :P
Среќлија сум ја, тешко дека ќе иам дупликати од прва кутија, ама ќе видиме, ќе праиме комбинации обавезно. Не дишам дур не го пополнам цел.

Сите албуми одат со исти сликички?

Би требало. Кај мене беа Лукаку (BEL), Фиола (HUN), Спарв (FIN), Коуфал (CZE), Глик (POL) и Мак (SVK).

И пичка им матер, денес сите овие ми се паднаа пак. :D

Би требало. Кај мене беа Лукаку (BEL), Фиола (HUN), Спарв (FIN), Коуфал (CZE), Глик (POL) и Мак (SVK).

И пичка им матер, денес сите овие ми се паднаа пак. :D
Не ја сфатив поентата и јас. Зошто на сите истите??? Зошто Лукаку? Зашо даваат демек 6 сликици гага, кога секако ќе ти се паднат у пакетче, а и онака нема да ги смениш со никој друг. Безвезе, да се рече демек дале нешто гратис... Дно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom