Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ти повеќе за мене знаеш отколку јас што знам :D
Не е убаво да користиш ад хоминем у расправа, ама нема везе....копиљаци сте и нормално е да не знаете кај терате.
Сеа немој да ми кажеш дека не мислиш така, некој тендер, нешто под рака во знак на "борбата" за Македонија е нешто логично и оправдано ?

Знам само дека Борат ќе те стрела :D

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Мој пратеник?
Кој смее и по кое правило и закон да му каже што да прави, и што е гарант ако некој го фати за муда....
Па тоа и напишав, дека сте предавници тоа и останавте, патриоти само: напред за Македонија во кафана со кренати чаши, и ако се водиме по таа глупа логика тогаш кој гарантира дека ако дојде ДПМНЕ на власт дека нема повторно да не предадат, овој пат кај Бугарите?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Сеа немој да ми кажеш дека не мислиш така, некој тендер, нешто под рака во знак на "борбата" за Македонија е нешто логично и оправдано ?

Знам само дека Борат ќе те стрела :D
Што ти дава за право ти да мислиш дека ти си бољи?
Што си учествувал у шарената револуција со која се уништи државата?
Што гласаш за Левица а уствари ќар од тоа има 33?
Од кај знаеш јас што правам у животот и како заработувам за леб?
Автоматски споено мислење:

Па тоа и напишав, дека сте предавници тоа и останавте, патриоти само: напред за Македонија во кафана со кренати чаши, и ако се водиме по таа глупа логика тогаш кој гарантира дека ако дојде ДПМНЕ на власт дека нема повторно да не предадат, овој пат кај Бугарите?
Повторно?
Не бе, нека остане 33 на власт, за вакви куртони е одличен.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Што ти дава за право ти да мислиш дека ти си бољи?
Што си учествувал у шарената револуција со која се уништи државата?
Од кај знаеш јас што правам у животот и како заработувам за леб?
Се зезам бе, ти па одма се возбуди.
Не се секирај ќе ти фатам врски да не те стрелат :D

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174

Не бе, нека остане 33 на власт, за вакви куртони е одличен.
Аууу дружее... како да слушам пратеник на ВМРО.

Како има ќар Заев, кога последниве 3 месеци, само пратениците на Левица зборат за криминалот со пописот, за кражба, за местенки, за име, за нација, за држава...? (кои се инаку 2ца, без никаква моќ...). Незнам дали ве тренираат во штабови да сте глупи, или по дифолт се исти сите што стартаат од 13 год.?

И не ми префрлај и не ми релативизирај како тоа ја сум го донел Заев. Нит сум бил у шарена нит сум член на Левица. ВМРО да е толку јака како што ти мислиш дека си тука на форумов, до сеа ќе дојдеше на власт и ќе завршеше циркузов. ВМРО да е толку патриотски настроена, до сеа ќе имаше армија луѓе позади нив, вклучувајќи ме и мене.

Ама како пички ќутат. Зошто ги заболе курот и нив за државата, гледаат 4 год. тендери да зимаат. Се крстат у Заев што он се падна да мења име.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Се зезам бе, ти па одма се возбуди.
Не се секирај ќе ти фатам врски да не те стрелат :D
Добро дете си, и повеќето тука се такви....ама вашето појмање за светов е малку далеку од реалноста. Тоа ваше не знаење е ветер у грб за 33 и за се што ни се случува. Не дека е пресудно, има побитни фактори....тоа ми го прави муабетов јалов, ако мисли некој дека политички поени може да се соберат тука.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.224
Поени од реакции
42.967
Добро дете си, и повеќето тука се такви....ама вашето помање за светов е малку далеку од реалноста. Тоа ваше не знаење е ветер у грб за 33 и за се што ни се случува. Не дека е пресудно, има побитни фактори....тоа ми го прави муабетов јалов, ако мисли некој дека политички поени може да се соберат тука.
Боди, вие секако губите гласови од Левица, боље ви е да имате добри односи кога ќе дојде време за праење коалиција место да ги нарекувате шпиуни на ЗЗ. Вмро тоа што го знаевме повеќе го нема, гласовите се расцепкани и што и да правите не можете да ја вратите довербата кај народот, поготово не со Мицкоски.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Аууу дружее... како да слушам пратеник на ВМРО.

Како има ќар Заев, кога последниве 3 месеци, само пратениците на Левица зборат за криминалот со пописот, за кражба, за местенки, за име, за нација, за држава...? Незнам дали ве тренираат во штабови да сте глупи, или по дифолт се исти сите што стартаат од 13 год.? (кои се инаку 2ца, без никаква моќ...)

И не ми префрлај и не ми релативизирај како тоа ја сум го донел Заев. Нит сум бил у шарена нит сум член на Левица. ВМРО да е толку јака како што ти мислиш дека си тука на форумов, до сеа ќе дојдеше на власт и ќе завршеше циркузов. ВМРО да е толку патриотски настроена, до сеа ќе имаше армија луѓе позати нив, вклучувајќи ме и мене.

Ама како пички ќутат. Зошто ги заболе курот и нив за државата, гледаат 4 год. тендери да зимаат. Се крстат у Заев што он се падна да мења име.
Единствен аргумент зошто 33 е на власт кај народот е дека ВМРО и СДС се исти. Секој што го фура тој аргумент работи за 33, многу просто. Другите муабети се ирелевантни, затоа што од опозиција можеш само да им пушиш кур на тие што се на власт.
Автоматски споено мислење:

Боди, вие секако губите гласови од Левица, боље ви е да имате добри односи кога ќе дојде време за праење коалиција место да ги нарекувате шпиуни на ЗЗ. Вмро тоа што го знаевме повеќе го нема, гласовите се расцепкани и што и да правите не можете да ја вратите довербата кај народот, поготово не со Мицкоски.
Последен пат кога тоа се случи беше пред пола година на избори....невр мор. Не може после спасувањето на Рајан во операцијата против законот за л.к. да ги третираш како опозиција и со нив заедно да работиш на мењање на хунтава.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Добро дете си, и повеќето тука се такви....ама вашето помање за светов е малку далеку од реалноста. Тоа ваше не знаење е ветер у грб за 33 и за се што ни се случува. Не дека е пресудно, има побитни фактори....тоа ми го прави муабетов јалов, ако мисли некој дека политички поени може да се соберат тука.
Постар сум од тебе најверојатно, добро знам како функционираше ДПМНЕ на локални нивоа и го знам профилот на членовите и начините кои им носеа гласови така да не ми објаснувај за реалност и кој му дава ветер у грб на ЗЗ. Цел систем се сруши како кула од карти кога се изгуби централната власт. Од тие пријатели што ги имам и што се фукнционери ДПМНЕ среќа што немат исто размислување ко тебе и да прават само штета на ДПМНЕ.
Така да ти продолжи ти овде со аргументите од типот: а ти за кој гласаше и пробување да наметнеш вина и на некој што никогаш не е гласал за сдс сигурно ќе смениш нешто и потоа мисли си дека си бил паметен дека си увидел некој работи ко што пола милион увидоа дека ќе се случи тоа што ни се случува.

Кога пак мнозинството го изгласа ЗЗ претходни избори мене тотално ми е гајле што ќе се случи. Само пак ме погодува се ова што се случува.

п.с. се предомислив не ти фаќам врски, нека те стрелат. :P

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Постар сум од тебе најверојатно, добро знам како функционираше ДПМНЕ на локални нивоа и го знам профилот на членовите и начините кои им носеа гласови така да не ми објаснувај за реалност и кој му дава ветер у грб на ЗЗ. Цел систем се сруши како кула од карти кога се изгуби централната власт. Од тие пријатели што ги имам и што се фукнционери ДПМНЕ среќа што немат исто размислување ко тебе и да прават само штета на ДПМНЕ.
Така да ти продолжи ти овде со аргументите од типот: а ти за кој гласаше и пробување да наметнеш вина и на некој што никогаш не е гласал за сдс сигурно ќе смениш нешто и потоа мисли си дека си бил паметен дека си увидел некој работи ко што пола милион увидоа дека ќе се случи тоа што ни се случува.

Кога пак мнозинството го изгласа ЗЗ претходни избори мене тотално ми е гајле што ќе се случи. Само пак ме погодува се ова што се случува.

п.с. се предомислив не ти фаќам врски, нека те стрелат. :P
Врска немаш :)
Ама ако си доволно возрасен може да пиеме некоја ракија, не си ти за политика.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Исто што пишував за Крмов, сега ќе кажам за Реџеп. Го заслушав кај "јади г***а" у емисија. Не презирам дека решил да гостува кај него, дури и напротив, мислам дека е паметно во тој дел од гласачкото тело повеќе да бараат шанса сега.
Има интелект, елоквенција, со тоа што, суштината на еден политичар, не, целата суштина е самодовербата во настапот. Ако делуваш збунето, кај неинтелектуалци, кои површно слушаат и не праат анализа на суштината на слушнатото, едноставно не проаѓаш. Така да, мора у тој дел на настапот да поработи. Ете, ќе кажам пак, Крмов сега делува многу поуверено и со изјавите и настапите во собрание ги гаѓа меѓу рогови идиотиве. Треба многу агресивно да се нагрне и да се користи секоја прилика да се искомпромитираат скотовиве, а како што се глупи и прават несмасни PR потези и воопшто водат дебилни политики, треба да им се дише у врат.
Пак ќе повторам, не смее толку да се централизира и сведе партијава на еден човек. Историски, имаме тенденција кон такви начини на групирање, што е скроз нездраво. Не може некој све да знае. Може да менаџира,

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Исто што пишував за Крмов, сега ќе кажам за Реџеп. Го заслушав кај "јади г***а" у емисија. Не презирам дека решил да гостува кај него, дури и напротив, мислам дека е паметно во тој дел од гласачкото тело повеќе да бараат шанса сега.
Има интелект, елоквенција, со тоа што, суштината на еден политичар, не, целата суштина е самодовербата во настапот. Ако делуваш збунето, кај неинтелектуалци, кои површно слушаат и не праат анализа на суштината на слушнатото, едноставно не проаѓаш. Така да, мора у тој дел на настапот да поработи. Ете, ќе кажам пак, Крмов сега делува многу поуверено и со изјавите и настапите во собрание ги гаѓа меѓу рогови идиотиве. Треба многу агресивно да се нагрне и да се користи секоја прилика да се искомпромитираат скотовиве, а како што се глупи и прават несмасни PR потези и воопшто водат дебилни политики, треба да им се дише у врат.
Пак ќе повторам, не смее толку да се централизира и сведе партијава на еден човек. Историски, имаме тенденција кон такви начини на групирање, што е скроз нездраво. Не може некој све да знае. Може да менаџира,
Ќе му помине ова со текот на настапите, подобро да е малку смирен и да внимава што кажува. Ама навистина добри работи кажа и на неколку пати беше као Апасиев во говорењето и ја погоди суштината кај одредени гласачи кој можеби имаат поразлични ставови.

Kajgana Shop

На врв Bottom