Кога ќе ми текне какви дубидуси бевме пред 10тина години и повеќе, губејќи од разни шанкери, водоинсталатери и пожарникари, со селектори како Јонуз, Тошак, Бошко Ѓуровски на кои им се носеа списоци на фудбалери кои мораа да бидат повикани. Дно фудбалери кои не можеа да се состават со топка, па само рогаа напред со надеж на грешка на противникот, за сега да изгледаме како да сме светлосни години од тогаш.
Не викам дека овој успех треба да се препише на некој од ФФМ, таму иста песна се пее, да не се дечкиве кои играат од инат против сите, јас верувам дека мизеријата од тогаш ќе се продолжеше и ден денес, и Германија во квалификации ќе ја тепавме само на ФМ.
Знам дека сега ќе пробаат некако да го растурат овој тим, пробаа со Мрме да го тргнат и тоа пред двете најбитни утакмици, логика нула, ниедна федерација ова не го прави, а верувам дека и понатаму ќе пробуваат да ја растурат репрезентацијава, затоа што силен тим не им одговара. Не им одговара да се мешаме во места за завршните турнири, да не гледаат од Уефа и Фифа, да им паѓаме во очи. На говедата од ФФМ им одговара да сме вечно во темница, без никаков успех, никој да не се замара со нас, и сите да мислат дека овие не ги бива за фудбал. Само така можат да продолжат со лоповлукот што го применуваат децении наназад. Нека капе пара за нив, фудбалот е можда у втор или трет план. И криво ми е поради ова, штета ќе биде да ги растурат и да ги раскараат момциве, а ќе дојде ден кога и на нив ќе им скурчи и ќе дигнат раце, нема да сакаат да се борат против сите неправди и сопки кои токму федерацијата им ги прави.
Ова е заслуга само на фудбалерите, на Пандев и на Мрме и ничија друга, ни на Илчо, ни на Сејдини, а најмалку на лешинарите од УО што си делат премии за никаква работа, ја местат цела лига, и домашното првенство е движечки циркус.