Македонска фудбалска репрезентација

Член од
7 април 2015
Мислења
2.791
Поени од реакции
1.702
Овде треба да има линкови од Германски (РТЛ) и Англиски (ЕСПН+) телевизии. Само рано е уште, утре би требало да стават повеќе линкови,сега има од оние платените, утре ќе има и торенти ваљда.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
@Tigri11 еве го тигри воџата, пее наше ќе биде и солунско поле :D

Тигри ти си наша иконааа хахахаха

Член од
1 април 2021
Мислења
1
Поени од реакции
2
Луѓе дали сте свесни што направивме
Дали сте свесни???
Сега ќе играме со украина аустрија холандија :D:D:D

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.871
Ova e neverojatno, ova e najgolemata pobeda na Makedonija vo fudbalot, voedno i najgolema sportska pobeda, vistinska sportska senzacija priredija nasite lavovi, mozeme da bideme gordi sto ja sledime ovaa reprezentacija, svedoci sme deka Makedonija napravi cudo nad cudata.
Ke bide betonirano vo fudbalskata istorija deka Germanija posle 20 godini doziveala poraz od Makedonija na domasen teren, im se poklonuvam na ovie lavovi koi go priredija toj spektakl.
Eden Svajnstajger ni cestita za toj spektakl, BBC go soopstija toa sportsko cudo kako bombasticna vest, bukvalno go sokiravme svetot.
Za vakvi momenti se zivee, sekoja cest za ovie fenomenalni igraci i golemo bravo za selektorot, Joakim Lev moze edna porcija mrsuli da izede posle ovoj poraz. :D
Grande Pandev igra kako preporoden, vtora mladost zivee covekot, LIDERISTE, LEGENDA na fudbalot, lekcija im odrza na svabite, dodeka Pandev bleskase vo Inter ovaa momentalna repka na Germanija ucele potezi od nego, kako ucenicinja bea vo sporedba so Pandev. :D
Werner izguben, neznae kaj tera covekot, dzabe igra vo Chelsea i dzabe tolku e precenet, Pandev za nego momentalno e KLASA.
Ademi koe igraciste e, eden od najdobrite destruktivci vo nasata istorija, strasno borben igrac, ubavo napisa nekoj pogore, posle penzioniranjeto na Pandev tokmu toj e najzasluzen za kapitenskata lenta.
Uste ednas im se poklonuvam na ovie lavovi, neka e cestito ovaa NAJGOLEMA pobeda vo istorijata i da bideme svedoci na uste takvi golemi uspesi.
:oeoeoe: :oeoeoe: :oeoeoe:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.358
Aи Гери Линекер ме пријави на твитер за коментарот - choke on it

хахахахха тое 12 саати ќе си трпам :icon_lol:
А зашто бе? Ништо лошо не кажа човекот, не' пофали.

Нема потреба за негативни коментари, мене лично секад ми сметале вакви "haha you suck we're the best we'd beat you hehe" коментари, цело време ги гледам на фб после некоја изненадувачка победа во некој спорт

Не го ставам твојот коментар со овие, ама не сфаќам зошто си му пишал тоа, позитивен пост беше (ако е тоа што видов у темава)

Ако си се фатил за Норт, јбг, ваљда не очекуваш човекот да знае што кур се дешава, ќе пишел ФИРОМ пред икс години, сигурно он знае зна нашата политика колку ние што знаеме дали Ерменија ќе се навреди ако ја наречеме Хајастан или ќе бидат среќни.
Затоа, ан сигурно, што пишува на уефа..тоа ќе пише, појма нема

Исто ко да пише "Spain demolished Kosovo'... не деак он знае дали е или не е легитимна држава, дали има политика, дали нема политика, дали Србија ќе се навреди ако ги спомне..

Чита резултат, пишува тоа што чита човекот :D

Ако е нешто друго онда...зашто бе, ништо лошо не мислеше :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.358
Андора-Македонија 1:0 2004
Германија-Македонија 1:2 2021
Каде бевме,каде стигнавме
Ерменија-Македонија 4:0 2018

Ерменија-Македонија 1:0 2020

Ерменија-Македонија ?:? 2021

... има знак на напредок секако :D

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Како да се почне.Мора да се честита на нашите фудбалери , ѕверови и за брзо некои легенди, свака им час .
Емоции : ''2011'' Игорче , ми се чини Вилнус "Така ееее поглеедни ме во очи Ламоникаааа , погледни ме во очииии педерууууу умриии,што ке судиш сеа" (Коа свирна фаул на крај и коа Столе ја избокса , умриии Ламоника и ти пичkо ќељава како и да се викаш)
Она што младите ги прегазија татариштава 5;1 беше увертира дека идеме да ги мочаме брутално нацистите или силите на оската одново како и пред 75/6/7 шо кур знам години.
Друго , ме заболе кур колку се швабите цивилизирани што ги фалите тука(многу се цивилизирани пиих едни логори шо праат цивилизирано шо да ти кажам , мед) све да им е*ам фашистичко болно умно роботско , нека знаат дека ние не сме цивилизирани него дивљаци балкнски што гризаат ,касаат ,пљукаат ,смрдат и тепаат ама не се предават(излив на емоции против швабиве пошо ради нивно нато мато на интернет не пишуваат со она , себерна ...душа ми се кине што можам , ок )
Адеми е опасно играчиште , ама стварно оооопаасно играчиште(некој друг да го потсеќа на Дарио Срна од психолошки аспект на игра ?)
Пандев е итаљанска класика , македонски лидер и борец,требаше некои Версаче ципелки од 20000€ да облече и да му го брцне на ТерШтеген , со стил.
Столе се подобрил многу и тоа ме радува.
Да не ги набројувам сеа , Елмас има неверојатен потенцијал , страшен е. Меѓутоа иако лично не го сакам , морам да кажам дека Муслиу е врвен дефанзивец како да гледам спој од Видиќ и Пујол у него(малце забегав) али шала на страна , дечкото сигурно пред утакмица ги вржуе мудата со ланци/синџири пошто ако не ги стегне ке го преора теренот како трактор со плуг .
И за крај, не сме све свесни колку добри млади фудбалери моментално имаме што сеуште не добиле шанса да се испробаат и уиграат со ѕверовиве , тоа ме радува страшно многу.
П.с уште поеќе ме радува што уриниравме врз швабиве

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.358
За мечот со Ерменија нема да игра Пандев.
Секако, планираше и да се пензионира, ама и ете, доби жолт.
Можеби ќе го предомислиме да дојде во септември барем за 2 меча :D

За Ерменија, поради жолти картони нема да играат Бајрамјан, Барсегјан и Харојан кои им се битни играчи.

Барсегјан и Харојан ги одиграа сите минути во сите три меча, а Бајрамјан влезе од клупа во мечот со Исланд.

Ерменија даде 6 погодоци во овие три меча.
Четири од овие 6 се постигнати токму од овие тројца играчи, а еден е автогол.

Харојан е дефанзивец инаку.

На мечот во Лига Ц, двајца од овие тројца стартуваа против нас, а Барсегјан го замени Бајрамјан на полувреме.

Битни играчи им се ова.

Знам дека е рано, ама жолтиве картони за вакви репрезентации ќе имаат огромно влијание.

Освен Пандев кој е суспендиран за мечот со Ерменија, следен жолт картон против Ерменија, би значел и неиграње на гостувањето во Исланд за:
Велковски, Елмас, Радески, Алиоски, Стојановски и Николов.

Двајца од овие да добијат жолт против Ерменија и тоа е пола Македонија за мечот со Исланд :D

П.С. Не сум 100% сигурен за правилава за жолти, постои мала шанса нешто да сум зезнал, ама чинам како што пишав вака е се

Kajgana Shop

На врв Bottom