Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
И после Вучиќ бил диктатор. Јас на паметам диктатор во историјата што за својот народ обезбедил вакцини. Ако Вучиќ е диктатор тогаш Заев и Стево што се? Бидејќи ги заболе лево ќоше за да се потрудат да набават вакцини на време. И не гледам каква корист имаат од тоа што ќе вакцинираат и странски државјани. Единствено да си го крева Вучиќ егото.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.708
Поени од реакции
25.117
Germanija ja davaat sekomu ali tie skroz starite momentalno pretezno Biontech ili sto e tuka.

i ovde e isto so toa sto ako ima komplikacii ger i aus moze da se spravat. znam deka nekoj eu drzavi uste ne ja davaat na nad 65 i toa e najveke radi toa sto imaat polni kapaciteti ili imale veke problemi so nea kaj postari. kako i da e, se nadevam deka ke pocnat seriozni kolicini da se koristat vo mkd i deka ke mrdne rabotata.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Татко ми 63 години вчера прими АЗ вакцина до денеска нема никаакви нус појави, се беше ок... можев и јас непријавен да се вакцинирам ама планирав да возам па мислев аако качаам температура или малаксаност па боље не... инааку вчера од пааркинг до вакцинација требаше не цели 10 минути, немаше воопшто никаква гужва.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.933
Дива лига е за вакцинирање кај нас. Филипче вика матичните ќе закажувале и упатувале пациентите на вакцинација, матичните велат дека ниту добиле инструкции ниту знаат како или каде да ги упатат.

Ужасија.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Дива лига е за вакцинирање кај нас. Филипче вика матичните ќе закажувале и упатувале пациентите на вакцинација, матичните велат дека ниту добиле инструкции ниту знаат како или каде да ги упатат.

Ужасија.
Нудат на попишувачи, а баба ми со 80 години и се нема јавено никој.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.070
Поени од реакции
19.451

Ужасија.
Матичната на мајка ми ниту и се има јавено за вакцина ниту пак крева на телефон кога ја бараме, месец дена нема телефон кренато. А други матични шо слушам од пријатели им се имаат јавено за вакцини за закажување.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
Баба ти треба да се јави...таман работа ако вртат на тел.на сите ...
Вака би течел разговорот:
Бабата: Ало Вилипче ти ли си?
Соговорникот: Не, а кој е таму?
Бабата: Внучко шушти нешто од таму ништо не се слуша.
Соговорникот ја спушта слушалката.
Бабата: Аман внучко дојди пак се имат извадено гајтанот.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.965
Поени од реакции
8.181
Колешка која се вакцинираше е во многу лоша здравствена состојба :(
..имала корона без да знае:(
Можеби чини пари ама не е добро пред вакцинација да се проверат антитела или пцр тест?

Kajgana Shop

На врв Bottom