- Член од
- 11 октомври 2010
- Мислења
- 6.877
- Поени од реакции
- 23.448
Брат и претходно мислам во темата за Серија А како репер го зема перформансот во Европа за ниво на лигата. Не знам како може вака да си терате у главата а фудбал пратите со години. Не бев на форумов кога Вардар го избаци Фенербахче, ама сигурно некој тука ја рамнел македонската со турската.Ептен јака лига имаат турците со 0 преставници во Европа. Последен пат групи ЛШ поминале пред 15год.
Може е конкуентна ама далеку од јака, ниво на грчка.
Турската лига е измислена за грчката во моментов. Што од финансии, стадиони, тренинг центри па и играчи.
Оваа сезона рекорден број на грци играат во турската лига. Знаеш колку се сакаат овие два народи, па ако лигата била гомно како ти што викаш нема сигурно да потпишеле таму.
Не е дека сега јас ја рамнам со некоја од топ5, ама не е ни ти како што ја правиш.
Според мене е тука некаде со португалската а подобра од руската.
И последен пат групи поминаа пред 3 сезони кога Бешикташ заврши прв во група со Лајпциг, Порто и Монако. А и во последнава деценија не е единствен случај, 2013/14 ако не се лажам (не можам да гуглам од тел пишувм) Галатасарај стигна до 1/4 финале. И во меѓувреме уште еднаш поминаа групи кога го избација Јувентус во текмата која се играше два дена.