Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Jas neznam sto tolko interesno vidovte vo trkata, interesni bea prvite 3 kruga i poslednite 5 se drugo si bese dosadija. Menuvanjeto na mestata od 7-13 e pickin dim za sport kade 1 dominira a drug probuva da go stigne i na kraj ke te zaebat.

Може некој накратко да објасни што се деси со Алонсо и каков перформанс имаат Алпине? За жал немав можност да ја гледам трката, пратев на моменти live standings, гледам се моташе околу 12то место и не завршил. @Zlatikevichius или некој друг?

Jas neznam sto tolko interesno vidovte vo trkata, interesni bea prvite 3 kruga i poslednite 5 se drugo si bese dosadija. Menuvanjeto na mestata od 7-13 e pickin dim za sport kade 1 dominira a drug probuva da go stigne i na kraj ke te zaebat.

значи според тебе да се тркаат само два тима за прво место, другите небитни. Тркава беше една од најдобрите што сум ги гледал адреналин до макс, буквално насекаде имаше дуели за гледање.

Може некој накратко да објасни што се деси со Алонсо и каков перформанс имаат Алпине? За жал немав можност да ја гледам трката, пратев на моменти live standings, гледам се моташе околу 12то место и не завршил. @Zlatikevichius или некој друг?
mnogu dobro vozese no mislam deka se odkaza radi sopirackite, ne sum siguren no taka razbrav od komentatorot na SK deka go povlekle radi sopiracki.

Алонсо го прецени болидот, газеше едно време 7-8 место али толку му беше душата на болидот, после почна да губи места и да се повлече. Имаше и он добри дуели.

значи според тебе да се тркаат само два тима за прво место, другите небитни. Тркава беше една од најдобрите што сум ги гледал адреналин до макс, буквално насекаде имаше дуели за гледање.
Adrenalin od 50 krug pa nagore, pa osven mercedes i red bul koj se drugi bitni tuka?????

Inaku se sekavas na taa legendarnata izjava na Alonso pred 3-4 godini: Equal engines for everyone, e togas ke bide interesna formula.

друже иди гледај картинг ако ова не ти е интересно.
Jas ne te nakaruvam da go prifatis moeto mislenje, no ovaa bese daleko od nekoja WOW trka kako sto sakas da ja prikazes, do 50 krug bese cista monotonos megu prvite 4 mesta, toa preteknuvanje na sekoj 4-5 kruga na ovie od 8-12 mesto ne mi prai nekoj film, plus trkata denesne po sto ke ja pamtis po preteknuvanjata na ovie od 10-15 mesto ili na toa deka posle 52 krug imalo borba megu Maks i Hamilton?

Хамилтон милион пати искочи надвор од патека на таа кривина и ни збор не зуцнаа ФИА се додека Ред Бул не се пожали. Ама на крај Макс изгуби победа бидејќи искочи на истиот дел каде што Хамилтон секој круг намерно "излетуваше" :pos: :pos:

Да не се жалеа може и ќе му прогледаа низ прсти како што го пуштаа Господин Луис да си прекршува правила 20+ круга.

Jas ne te nakaruvam da go prifatis moeto mislenje, no ovaa bese daleko od nekoja WOW trka kako sto sakas da ja prikazes, do 50 krug bese cista monotonos megu prvite 4 mesta, toa preteknuvanje na sekoj 4-5 kruga na ovie od 8-12 mesto ne mi prai nekoj film, plus trkata denesne po sto ke ja pamtis po preteknuvanjata na ovie od 10-15 mesto ili na toa deka posle 52 krug imalo borba megu Maks i Hamilton?
Можда треба да загине некој за тебе да ти е интересна трката па да има по што да се памти, трката беше топ цело време, ти друже не знаеш што е досадна трка, оваа сигурно не беше тоа

Хамилтон милион пати искочи надвор од патека на таа кривина и ни збор не зуцнаа ФИА се додека Ред Бул не се пожали. Ама на крај Макс изгуби победа бидејќи искочи на истиот дел каде што Хамилтон секој круг намерно "излетуваше" :pos: :pos:

Да не се жалеа може и ќе му прогледаа низ прсти како што го пуштаа Господин Луис да си прекршува правила 20+ круга.

Не е исто, при претекнување е нефер надвор од патеката да се оди, така едноставно не може да се брани тој што е напред а за време на трка ако оди надвор на возачот му се брише времето во тој круг (има значење само ако извозил најбрз круг) или ако често го прави тоа може да биде опоменат и тогаш мора да престани или ке биде казнет, затоа и на Макс по радио му кажаа дека може слободно да го прави истото се додека не биде опоменат а тоа што Макс немаше потреба од такво излегување е друга работа.

И јас не го сакам нешто посебно црнецот ама мора да му се признае величината, замислете Ботас да беше на негово место каков ке беше исходот, ке згрешеше од страв уште додека Макс рапидно му ја намалувал предноста па ни борба немаше да има, Луис ни една грешка не направи под притисок.

Не сум нешто импресиониран. Далеку послаби перформанси од Рено лани. До душа, првиот пат прв влезе во бокс, и по излегувањето, делуваше доста конкурентно, имаше и неколку престигнувања, таму некаде 8, 9, 10 место беше. Ама после се случи нешто со сопирачките и почна да губи места. Само неколку круга по второто влегување во бокс, се откажа - влезе по трет пат, и не излезе.

Просто и едноставно е, ако има песок или трева, Макс (во случајов) или било кој друг во ваков дуел ќе заринкаше со болидот вон стаза и тоа е што е. Се согласувам со некој погоре што кажа дека најдобро е да нема вакви делови ниедна стаза, т.е. ја би преферирал трева, па да се знае кој кога ќе затвори и ќе ја изгуби позицијата дека не може да пробува да заобиколи или слично, туку мора да пази за да не заврши во трева. Па и во круговите кога не е во дуел не би ни можел да си влегува вон стаза и да форсира побрзо поминување на кривината поради завршување во трева/песок.

Фетел...што да кажам, одлично се држеше до инцидентот со Окон, се надевам ќе си ја поврати самодовербата и пак ќе го гледаме на подиумот. Жално ќе биде вака да заврши.
Жално и за Гасли, одличен викенд и на крај ништо. Супер се Алфа Таури, а Цунода феноменален . Според мене они и Мекларен ќе се борат за 3то место, може и Ферари да се вмеша, многу се подобрени.

Мене хајлајт на трката ми беше Фетел вс. Алонсо вс. Саинц, мајсторија.

@AceCaleb @total

Да, не смее да се поминува на тој начин како Макс, но исто така не смее преку 20 пати да ги поминеш тие граници. Луис требаше да добие црно знаме, не се ни заебавам за ова. Преку 20 пати таму искочи намерно.
Да имаше земја/трева уште на прв круг ќе беше аут.

ФИА имаат нула конзистентност во тоа како ги применуваат правилата. На квалификации смеат таму да одат со 4 тркала напред, во трката смеат се додека Ред Бул не се побунија бидејќи возачите на Мерцедес апла секој круг намерно излегуваа таму за поголема излезна брзина, и на крај не смее.

Срање у боја. Иначе немам ништо против Луис, имам против Мерцедес. Сакам да потонат ко Титаник.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom