old_School_mk
Програмер, гејмер, psy-trance уживател
- Член од
- 11 август 2009
- Мислења
- 6.159
- Поени од реакции
- 5.933
Секоја чест, двајца пратеници сами пркосат на цела хохштаплерана собрана на куп
Да, затоа не е задоволен од одговорот. Примете само како го менува говорот, моли за поддршка кон народот после вчерашното интервју на Апасиев во Канал 5.Има видео од одговорот на Заев?
Ај вака:[1:20]Апасиев до Заев: Знам дека сте поодмаздољубив и од Груевски
„Премиере, јас ја познавам вашата одмаздољубива нарав, знам дека сте поодмаздољубив и од Груевски, повелете одземете ми го имуниетот, гонете ме кривично за ...www.youtube.com
Чисто информативно, кои се тие 450.000 луѓе што живеат со помалце од 2 евра на ден? Имам приметено како постојано го кажува ова, а многу луѓе (поради нашиот менталитет) не се потрудуваат да размислат малце и ова го зимаат здраво за готово.
Само за споредба ако зимаш минималец, цирка 15.000, поделено со 30 дена во месецот 15.000/30 = 500ден/дневно (8.3 евра).
Дури ако едно семејство се состои од 4 лица, и само едно од тие лица е вработено и прима минималец тек тогаш излегува дека членовите на тоа семејство живеат на 2 евра на ден.
А верувам дека такви четиричлени семејства со само еден вработен на минималец се многу малку, а не 450.000 како што он постојано повторува.
Да не ме разберете пограшно не сметам дека 8.3 евра од ден е доволно, но вакви извртени факти кај политичариве многу нервираат особено поради тоа што како што кажав погоре, повеќето луѓе не размислуваат и слепо им веруваат.
ти верувај во што сакаш, твој избор. Ситиот на гладниот не му верува.[1:20]Апасиев до Заев: Знам дека сте поодмаздољубив и од Груевски
„Премиере, јас ја познавам вашата одмаздољубива нарав, знам дека сте поодмаздољубив и од Груевски, повелете одземете ми го имуниетот, гонете ме кривично за ...www.youtube.com
А верувам дека такви четиричлени семејства со само еден вработен на минималец се многу малку, а не 450.000 како што он постојано повторува.
Стварно не те сфаќам. Од една страна Апасиев се наметнува како многу сериозен кандидат за премиер дури и со поголем рејтинг од Мицко, а од друга страна ми викаш остај го Апасиев и тоа што тој збори, само 2 пратеници има. Па баш поради тој менталитет константо не лажат политичарите, ти си дел од проблемот.Ај вака:
1. Не му фаќајте математики и кусур на Апасиев со само 2 пратеници и 0 денови на власт.
2. Верувајте им на Заев и Мицко пошто тие не лажат и 30 години државата ни ЦУТИ.
Толку.
На крајот се сведува на тоа, секој со своето убедување. Ама дека секој 3ти/4ти граѓанин живее со помалце од 2 евра на ден некако ич не ми се верува.ти верувај во што сакаш, твој избор. Ситиот на гладниот не му верува.
Илјадници семејства се повеќе од 4 члена а некогаш имаат еден минималец или немаат воопшто. Како преживуваат само тие си знаат
Тоа што има повисок рејтинг од Мицкоски, не го прави сериозен кандидат за премиер.Стварно не те сфаќам. Од една страна Апасиев се наметнува како многу сериозен кандидат за премиер дури и со поголем рејтинг од Мицко, а од друга страна ми викаш остај го Апасиев и тоа што тој збори, само 2 пратеници има. Па баш поради тој менталитет константо не лажат политичарите, ти си дел од проблемот.
Па добро е што ти си дел од решението и индиректно ни кажа да се пазиме од лажгото Апасиев, а да веруваме на искрените намери на IQ33 и Даскалот.Стварно не те сфаќам. Од една страна Апасиев се наметнува како многу сериозен кандидат за премиер дури и со поголем рејтинг од Мицко, а од друга страна ми викаш остај го Апасиев и тоа што тој збори, само 2 пратеници има. Па баш поради тој менталитет константо не лажат политичарите, ти си дел од проблемот.
Па ти малце опседнат да не си со Зајко и Мицко, дека мене така ми изгледа? Како од мојот пост сфати дека јас агитирам за нив? Ти си класичен пример за стереотипот за македонците. А некој со валидни аргументи нападне нешто што ти поддржуваш (во овој случај Апасиев), одма со контранапад и неаргументирани ставови ми буташ во уста. Оф бре опрај те сеПа добро е што ти си дел од решението и индиректно ни кажа да се пазиме од лажгото Апасиев, а да веруваме на искрените намери на IQ33 и Даскалот.
Ти благодариме.
На FB страната? Ако е така, супер!Иначе денес Левица има рекорден број на пополнети пристапници за 24 часа. 1317 вкупно.
Сега Заев,после глупоста со Канал 5 вчера се уверил у поговорката дека сам колку што може човек да си наштети,никој друг не можеИначе денес Левица има рекорден број на пополнети пристапници за 24 часа. 1317 вкупно.
Зашто мислиш дека сака да му наштети?Сега Заев,после глупоста со Канал 5 вчера се уверил у поговорката дека сам колку што може човек да си наштети,никој друг не може