Блам држава

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Оваа ја отворив чисто за зафрканција и исмевање на политичарите, не за вакви сериозни дебати.
темава е (беше) една од причините поради кои се зачленив. убаво си пишал замислена е за бламажите кои ги има на претоп, вака ни вмаро не се бламираше, има материјал за ситком да се сними.
Ама кога и да ја отворам место да читам таков тип на бламажа, јас читам постови или за голема бугарија или за тоа кој бил побетер, вмаро или есдеес. еве незнам.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
Веројатно си свесна дека 90% и повеќе од ова што го наброја се проекти кои беа само чиста пропаганда и од кои државата реално и немаше некој ќар. Некои од нив и никогаш не заживејаа реално и беа само еден параван за перење на пари. Буквално за секоја досегашна влада може да се напише вакво нешто ама реалната слика ја гледаме во овие 30 години.

Ама бегалецот будимпештански не падна пред 20 години туку пред 4 па не сме заборавиле на него и не треба. Целосно заробена држава, криминал и корупција до небото, негирање, притисоци и измачување на сите што се дрзнаа да кажат макар и збор против неговата власт, сомнителни убиства и самоубиства, претепани студенти на плоштад, правење на најкриминалниот проект во нашата историја Скопје 2014, рекламирање на концептот на антиката од кое се срамев дека сум Македонец, целосно уништување на имиџот на државата во странство, целосна неможност за пристоен живот на сите што не бевме за него и неговите фрикови, целосно заробено медиуми, незапаметена цензура, украдени избори, гласачи од Пустец, поништување изборни резултати само пошто не му се по ќеф...

Пак ќе речам, језа ме фаќа кога ќе ми текне што поминав јас и моето семејство во тие десет години, како и стотици други семејства. И не, немој да тргнеш сега да го вртиш муабетот дека ја фалам актуелнава власт. И тие еден ден ќе си платат за грешките. Ама нема никогаш да дозволам некој да ме дупчи во здрав мозок и да ми го фали периодот на шатковидното wannabe диктаторче...

Да се продавав јас за сендвич веќе десет години ќе работев во администрација, ќе си уживкав и ќе си пеев „за идеале гину будале“. За да лепиш вакви етикети треба прво да познаваш некој а колку што знам јас и ти ич не се знаеме...

Тој Црпе никој не го спомна во оваа дискусија ама очигледно во штаб си имате трауми од него па мора секаде да го ставате како сол во манџа.
...јас сум свесна дека си ти партиски човек на позицијава, а јас апартиец, тебе не ти се гледа, ама јас го гледам патот Кичево -Охрид како се гради, се возев низ автопатот Смоквица - Демир Капија, бев во Штип на пастрмајлија по новиот пат, сите околу мене имаат три или четири деца, префрлени се на пелети и на сончеви панели многу комшии,
училиштата имаат спортски сали, ама има килави деца па спортот ни е малку утнат, инаку порано имаше многу ентузијасти ама немаше спортски сали, компјутерите се уште ги има некои училишта, да немаше Мој термин, некои пациенти никогаш не ќе дојдеа на ред на специјалистички преглед, барем јас ги гледам!
...но ти тоа не гледаш и никад нема да гледаш, затоа што зависиш од нив од сегашнава влада, а јас не зависам ни од ова ни од претходната....е тука е разликата на погрешно гледање, ти беше порано поагресивен во пишување, ама сега склапна, оти нема на што да се фатиш ништо не направија новава влада, за курац не ја бива, смени име, смени све, двојазичност, скина све субвенции, укина трето дете додаток, укина за пензионери бенефит, не прават будали при здрав разум, па затоа и ти малку онака перфидно кочиш,
туку како поминуваш сега ти и твоето семејство, оти лошо си поминал тие 10 години онака ако сакаш да кажеш, оти сам ја начна споредбата, па доискажи се!

...леле како пишуваш, навиен напамет, воздух ти се зборовите, продаваш магла, но не знам кај кого, онака да те читаат овде дека нешто работаш, па да ти дадат некоја дневница, а бе биди „македонец“, барем ќути не се брукај или не си !??
ајде купи си македонски албански речник дур има ќе ти треба ;)
П.С.
сигурно сите твои фотографии при посета на Скопје ти се фоткани пред кои објекти? или не си по сликањето? само пред Глобал се штракаш, а марихуана, а ааа аааа ! :cool:

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Грујо ја имаше задачата што ја има Вучиќ, а тоа е кршење на кичмата кај македонското ткиво, зошто колку и да било кревко, гледаме дека низ минатото дека го имало, Грујо на некој начин фудбалски кажано ја умртви играта, и тоа патриотско ткиво, дел го вработи пoради послушноста, оние кои имале ставови како тебе ја напуштија партијата и станаа небитни во таквото опшество, трети може биле патриоти подклекнале под прегите на такво опшество, четврти се иселија као Кано и тоа е суштината на владеењето на Грујо и денешното на Вучиќ. Замисли народ како Србите кои воделе по неколку војни истовремено пред 20, 25 години, денеска да се напаѓани од мигрантите низ цела Србија(посетете ја народна патрола на фб, ќе ви стане јасно за што зборувам)

Се друго што се случувало околу неговото владеење е помалку важно клучната цел на тие кои го донеле на власт е таа, многу е просто, исто како што сите знаеме за што е донесен Заев, само што овој има толку сила од запад што треба ќор да си за да не сфатиш зошто е сеуште на власт(или да си вработен преку сдс) а пак таквите работи кај Грујо се малку подзаскриени и ете очигледно и до ден денес, не можат да ги видат некои луѓе.

Е сега дали е потребно да се дебатира кој бил подобар, од каде сакаш погледни Груевски е подобар од Заев, тука нема сомнеж, ама тоа е исто као наместена утакмица, битно е кои се тие што местат а не овие што си играат "премиери".
Некако слабо вучиќ ја исполнува агендата, ако е точна твојата теорија.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
Не ве разбирам зошто ако некој зборува лошо за чичко Никола веднаш го декларирате како симпатизер на ЗЗ? Во поголем број не е така (не дека нема такви).
И зошто секогаш се прави споредба лошо-полошо?
Значи не ги бивало ВМРО, уште повеќе не ги бива сегашните...Толку е приказната. Фокусот треба да биде на тоа што може да се направи, кој е потенцијално перспективен (ако има такви). Мада како што тргнала работава ќе дојдеме и ние до некоја рандом зелена партија (не онаа на Лиле) или некоја пандан на Жив ѕид од Хрватска (мислам дека така се викаше).
Двете големи партии се само две мутации на ист вирус во моментов.
...е па извини, не е исто, резултатот и бенефитот не е ист од двете, не е исто што оставиле претходните и што направиле овие, а очигледно сега си поактивна како модератор, па не ги знаеш коментарите на некои членови, барем за тие што ете као благо завземаш страна во моментот,

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.721
Поени од реакции
2.237
Гледам дека правите споредба меѓу двете влади. Онаа на ВМРО и СДСМ. Можам да кажам дека ништо се нема променето,освен партијата на власт. Сменето е тоа што Заев е премиер, а не Грујо. Ако за времето на ВМРО кога Никола Тодоров беше министер имавме контроверзен случај со малата Тамара, сега имаме еден мал милион такви за кои не се зборува во јавноста. Деца не можат да одат на операција во странство, како и во времето на ВМРО. СДСМ ветуваа дека тоа ќе го променат и дека ниту едно дете нема да биде жртва на системските проблеми. Ветуваа дека ќе се грижат за подобрување на статусот во општеството на децата со посебни потреби. Дури сега е и смешно да излезеш да протестираш против оваа влада, оти и тие ќе излезат да протестираат против самите себе. Сменети се само актерите за оваа серија да му биде поинтересна на народот. А системот и понатаму е трул и државата е трула.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334

токму кога треба да се објасни, некои работи као на пример актуелни во моментот:

,,...Царинската управа призна дека е извршен нелегален увоз на 5 камиони на тутун во Македонија. Увозот го направила фирмата „Студенац Шпед“ која немала дозвола за трговија и пуштање во промет на тутун и тутунски производи, како тогаш 5 камиони тутун влегле во Македонија? Ова не може да биде само пропуст на дежурните цариници. За 5 камиони со нелегален тутун да поминат граница потребна е огромна логистика, а таа логистика може да ја обезбеди само врвот на власта.
Газдата на Студенац Шпед е близок пријател на братот на Љупчо Николовски.
Дали Љупчо Николовски влијаел да се увозе нелегалниот тутун во Македонија?
И дали братот на Љупчо Николовски е вмешан во нелегалниот увоз на тутун?
Зошто и после една година откако е увезен тутунот, а истиот е увезен нелегално нема постапка од страна на ЈО?
Луѓе одат во затвор за шверц на десетина штеки цигари, а луѓе блиски до Љупчо Николовски шверцаат пет камиони тутун и се шетаат на слобода!...,, затворен цитат

dubai-ljupcho-720x434.jpg

некој му рекол :
„,...ајде кидни му ја за Дубаи овој народ смотан ќе заборави за три дена и ќе се заташка работава!..“ ене го Рашко за Мексико и за него ќе се заборави дури се врати! :D

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.409
Поени од реакции
24.573
Гледам дека правите споредба меѓу двете влади. Онаа на ВМРО и СДСМ. Можам да кажам дека ништо се нема променето,освен партијата на власт. Сменето е тоа што Заев е премиер, а не Грујо. Ако за времето на ВМРО кога Никола Тодоров беше министер имавме контроверзен случај со малата Тамара, сега имаме еден мал милион такви за кои не се зборува во јавноста. Деца не можат да одат на операција во странство, како и во времето на ВМРО. СДСМ ветуваа дека тоа ќе го променат и дека ниту едно дете нема да биде жртва на системските проблеми. Ветуваа дека ќе се грижат за подобрување на статусот во општеството на децата со посебни потреби. Дури сега е и смешно да излезеш да протестираш против оваа влада, оти и тие ќе излезат да протестираат против самите себе. Сменети се само актерите за оваа серија да му биде поинтересна на народот. А системот и понатаму е трул и државата е трула.

Чекај и ти сакаш да кажеш дека се е исто? За Тамара се фати, на која и беше обезбедена операција во Турција ама они сакале во Германија? Ајде во ред е тоа, секој сака најдобро за дете, па и требале да се потрудат и да угодат ама тоа го споредуваш со стотиците мртви неделно од коранава? Со тоталниот колапс на здраството? Дај не заебавај, смешно е секаква споредба, Тодоров на душа носи многу вклучувајќи ја и Тамара ама овој е Дракула у споредба со него бе, мајмуни ја прават јавноста нема вакцини а спремни се дупло да платат преку посредници... Дај не биди смешен, не е воопшто исто.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
а јас син на Мадона
...јас еднаш кажав, да бев партиски определена не ќе беше така распиздено и ќоро и сакато во таа партија, а за оваа да не кажувам кој од кој побетер, јас само сум реална, не може да се спореди селанец од Муртино со антички македонец со историја на свои претци, зборувам како луѓе, семката не им е иста сакате до утре пишале или не!

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.721
Поени од реакции
2.237
Чекај и ти сакаш да кажеш дека се е исто? За Тамара се фати, на која и беше обезбедена операција во Турција ама они сакале во Германија? Ајде во ред е тоа, секој сака најдобро за дете, па и требале да се потрудат и да угодат ама тоа го споредуваш со стотиците мртви неделно од коранава? Со тоталниот колапс на здраството? Дај не заебавај, смешно е секаква споредба, Тодоров на душа носи многу вклучувајќи ја и Тамара ама овој е Дракула у споредба со него бе, мајмуни ја прават јавноста нема вакцини а спремни се дупло да платат преку посредници... Дај не биди смешен, не е воопшто исто.
Добро не можеме да споредиме во поглед на короната затоа што во времето на ВМРО немаше корона. Дека и овие од СДСМ што се на власт се шупаци, тоа не го негирам. Во врска со коронава најголеми грешки на владата е тоа што форсира за нив политички важни работи (Пописот, Избори). Иако се свесни дека прават поголема штета. Инаку исто е во поглед на многу аспекти. И тогаш и сега се вработуваа партиски кадри. И тогаш Албанците во администрација беа окуражени да се однесуваат како стока кон Македонците кои доаѓаат во институциите да си завршат работа. Кој повеќе нанел штета е дискутабилно да се коментира. Затоа што СДСМ нанесе многу штета во последниве неколку години. Исто е тоа дека уште живееме во токсична средина и уште сме заглавени со истите проблеми кои не мачат со години наназад.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Апасиев на канал 5 од 18:30.
Не гледајте.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
...јас сум свесна дека си ти партиски човек на позицијава, а јас апартиец, тебе не ти се гледа, ама јас го гледам патот Кичево -Охрид како се гради, се возев низ автопатот Смоквица - Демир Капија, бев во Штип на пастрмајлија по новиот пат, сите околу мене имаат три или четири деца, префрлени се на пелети и на сончеви панели многу комшии,
училиштата имаат спортски сали, ама има килави деца па спортот ни е малку утнат, инаку порано имаше многу ентузијасти ама немаше спортски сали, компјутерите се уште ги има некои училишта, да немаше Мој термин, некои пациенти никогаш не ќе дојдеа на ред на специјалистички преглед, барем јас ги гледам!
...но ти тоа не гледаш и никад нема да гледаш, затоа што зависиш од нив од сегашнава влада, а јас не зависам ни од ова ни од претходната....е тука е разликата на погрешно гледање, ти беше порано поагресивен во пишување, ама сега склапна, оти нема на што да се фатиш ништо не направија новава влада, за курац не ја бива, смени име, смени све, двојазичност, скина све субвенции, укина трето дете додаток, укина за пензионери бенефит, не прават будали при здрав разум, па затоа и ти малку онака перфидно кочиш,
туку како поминуваш сега ти и твоето семејство, оти лошо си поминал тие 10 години онака ако сакаш да кажеш, оти сам ја начна споредбата, па доискажи се!

...леле како пишуваш, навиен напамет, воздух ти се зборовите, продаваш магла, но не знам кај кого, онака да те читаат овде дека нешто работаш, па да ти дадат некоја дневница, а бе биди „македонец“, барем ќути не се брукај или не си !??
ајде купи си македонски албански речник дур има ќе ти треба ;)
П.С.
сигурно сите твои фотографии при посета на Скопје ти се фоткани пред кои објекти? или не си по сликањето? само пред Глобал се штракаш, а марихуана, а ааа аааа ! :cool:
Ти си апартиец? :pos: :pos: :pos: :pos:

Зошто се брукаш вака не знам. Шириш гола вмровска пропаганда низ цел форум, користиш погрдни зборови за сите што мислат поинаку, вчера изнапиша цел реферат очигледно издиктиран од некој партиски штаб...

А најјако е што јас за политика дали имам напишано се на се 20 поста од овие 3000 и кусур а ти си тука по цел ден. Не бијонс, ти си вмровка и тоа баш од тој грујов "антички" ков. Поочигледно здравје.

Моето работно место и лична егзистенција за среќа во моментов ни трошка не зависи од тоа кој е на власт. А за моето семејство, фала на прашање, живее многу поопуштено од времето на твојот dear leader. Е сега раните од минатото и здравствените проблеми предизвикани од тој период се уште тука, но нема назад, за среќа заврши тоа време.

Последниот дел ти е целиот збркан и стварно не знам како да ти одговорам. Ова за албанскиот речник и марихуаната ти е некој изблик на нервоза ваљда, што ли е... Инаку во Скопје сигурно не се сликам пред стиропор и кич. Во Глобал никогаш не сум бил а Струмица е еден убав град кој често го посетувам летно време пошто имам пријатели од таму и има интересни места за излегување.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ја критикувам и ден денес баграта на Грујо, но тоа со Тамара беше најгнасна црна кампања во историјата на државава. Министер за смрт и останати гнасни работи завршија со обид за убиство на Тодоров-поттикнато од твитер баграта на Васиљ и медиумите. А во суштина министерот не беше крив за тоа.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Не ви е продуктивна расправијата...
Ги гледате ли вестите деновиве? Албанските партии очи ќе си извадат, никад немало таков раскол и ова се осеќа значи не зборувам на памет.
Ако до скоро „врската преку ДУИ“ можела да заврши многу работи по администрација нпр, веќе не важи.
Ама...
Искача Таравари на тв, лошо зборува за политиките на власта и коалицијата се до моментот кога новинарот го прашува што мисли за агитирањето на косовските и албанските власти за пописот во дијаспората.
Е тука се обединуваат сите.
Кај сме сите ние?
А како треба да одговори Таравари? Ќе го гласаш ти ако би ги критикувал албанските власти?

Kajgana Shop

На врв Bottom