Блам држава

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Отворено си кажувам зошто тргнав против Вмро, затоа што они тргнаа против моето семејство. Знаеш како беше? Влага инспекција и вика "ви спремаме мало казниче од 500 евра"! Само затоа што тие неколку гуски загубија спор од татко ми и тогаш инспекцијата тргна во поход. Казна по казна по казна. Па не ги гласам, ниту ќе ги гласам.

Не ме чепкај и нема да те чепкам. :)
Тачно, овие повеќе се неспособни од колку што се криминогени ( не дека не се), но преовладува неспособноста, додека претходниве имаа систем и хиерархија, ако те закачат а ке те закачат ако не си со нив ( политиката им беше ако не си со нас онда си против нас) и беа спремни на се, дури и физички да се пресметуваат... го памтиме случајот А1 кога обвинетата во притвор изгуби дете а имаше милион основи за куќен притвор или поблага мерка на претпазливост, па сите ги памтиме разговорите на Миле „ абе ке му пуштам утре инспекција ке го одерат, државали сме што ли сме“,„му тече кроз ногавици“, едноставно кај нив нема заебанција и власта ја држеа со уцени и закани... овие актуелниве од што се неспособни и да пробаат како претходниве да се понашаат нема да знаат како.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
Едино ми е мило што на твојот сакан и непрежален патор и неговите дегенерици им правиш огромна контрауслуга со твоите постови. Барем да нема забуни за каков тип на багра се работи.
Проблемот со Грујо денес, е повеќе внатрепартиски.
Мање више, сите сфаќаат колкава штета тоа гомно направи на државата, но, малкумина сфаќаат колкава штета и направи на партијата. Тоа е заради свеста на членството.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.410
Поени од реакции
24.574
Проблемот со Грујо денес, е повеќе внатрепартиски.
Мање више, сите сфаќаат колкава штета тоа гомно направи на државата, но, малкумина сфаќаат колкава штета и направи на партијата. Тоа е заради свеста на членството.

grujo e minato svreseno be... u drzava od 2 mil SEKOJ e zamenliv. fakt e deka go pustija da pobegne i nego i mijalkov i red drugi taka da smesno e gomnava na vlast da jadat gomna za potencijalno korumpirani politicari od predhodnata garnitura sto gi pustija da pobegnat. Smesno e da glumis ludilo za mercedes sto i sam go koristis u drzava kade predhodno imalo atentat na pretsedatel dur se vozel, smesno da tuzis za samari sto ne se slucile i red drugi gluposti za koj go tovarea.... Ako imaa dokazi i vistinski slucaj na grabez trebase da go osudat i zatvorat ama ovie sakaa cirkus da pravat. Ako predhodno mislevme deka se dogovoreni sega se poveke mislam deka tolku se sposobni, eve vaksejn ti e klasika za kolku ovie se sposobni. Na pat sme da ja pomineme KINA po broj na zrtvi ALOOOOOOO

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
grujo e minato svreseno be... u drzava od 2 mil SEKOJ e zamenliv. fakt e deka go pustija da pobegne i nego i mijalkov i red drugi taka da smesno e gomnava na vlast da jadat gomna za potencijalno korumpirani politicari od predhodnata garnitura sto gi pustija da pobegnat. Smesno e da glumis ludilo za mercedes sto i sam go koristis u drzava kade predhodno imalo atentat na pretsedatel dur se vozel, smesno da tuzis za samari sto ne se slucile i red drugi gluposti za koj go tovarea.... Ako imaa dokazi i vistinski slucaj na grabez trebase da go osudat i zatvorat ama ovie sakaa cirkus da pravat. Ako predhodno mislevme deka se dogovoreni sega se poveke mislam deka tolku se sposobni, eve vaksejn ti e klasika za kolku ovie se sposobni. Na pat sme da ja pomineme KINA po broj na zrtvi ALOOOOOOO
Све е ова точно, но, во очите на објективен посматрач ова никако не му ја намалува вината на Груевски.
Автоматски споено мислење:

:lolzz:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.410
Поени од реакции
24.574
Све е ова точно, но, во очите на објективен посматрач ова никако не му ја намалува вината на Груевски.

izvini za koja vina zboris? posto na kraj nisto ne se dokaza na sud i ne dobi pravo da se brani adekvatno. od druga strana poveke evropski sudovi dosudija deka se vodelo hajka protiv 'disidentite' sto e i ustvari tocno. smesno e nezakonski razgovori da se zemat za dokazi pogotovo koga posle ispadnaa deka se seceni/lepeni (slusnavme neli nekolku orginali vo podolga verzija od sipoto u usa), toa nikade go nema. da trebase da posluzat kako indikacija za kriminal i da ima soodvetna istraga koja ke iznese pred narodot dokazi i so tie ako e kriv APSOLUTNO DA BIDE ZATVOREN ama takvo nesto ne vidovme. vidovme reket i korupcija od tie sto trebase toa da go sporevedat, miljonski zdelki od strana na glavniot obvinitel koj najverojatno delela so zokito... Jas ne vikam deka grujo ne e kriv, naprotiv apsolutna vlast aspolutno korumpira ama trebase se toa legalno i zakonski da se istera a ne da ni serviraat CIRKUS zajano i uspat sve da unistat i prodat.

kolku i da e kriv grujo ovie sega se 100 pati polosi i sekoj sto agitira na forumov za niv e gubre i apsolutno zasluzuva da bide mocan sekade. treba da si nenormalen posle 4 god uste da go sonuvas vremeto na grujo koga ovie sve sjebaa gledano od sekoj agol.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
Најкрив е на свет што напраи да сме единствена држава која законски воведе на своја територија на државни институции да се вее знаме на друга држава - Реп. Албанија.
И затоа што направи да сме единствена држава у свет која ги амнестирала воените злосторници. Воени злосторства направени од луѓе врз други луѓе, само затоа што се Македонци, или немуслимани.

Секој кој било како ќе го амнестра него за ова, е гомно у мои очи.
После тие две одлуки ВМРО е на ниво на СДСМ у мои очи и све што е за ВМРО е исто ко да е за СДСМ у мои очи. А вие од задгранични штабови мислите што кур сакате.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.410
Поени од реакции
24.574
Најкрив е на свет што напраи да сме единствена држава која законски воведе на своја територија на државни институции да се вее знаме на друга држава - Реп. Албанија.
И затоа што направи да сме единствена држава у свет која ги амнестирала воените злосторници. Воени злосторства направени од луѓе врз други луѓе, само затоа што се Македонци, или немуслимани.

apsolutno e kriv za toa. nezavisno kolku i kako go ucenuvale morase da ne dozvoli toa.

problem e sto nie kako makedonci nemame nacionalna strategija i nemame svoe jas. na komunjarite nisto ne im e sveto, go smenija imeto dva pati, znameto, eve gledas dechkoto od kocani kur go boli za naseto minato, sega i so bugarite ke se dogovorat nesto... ne e vozmozno so niv da pravis dogovor i se dur imas edna strana sto sekogas ke vitka kicma nemozes da izdejstvuvas pocvrsti stavovi. dodaj deka imase i pritisok od amerite i toa e, corba. nema opravduvanje za toa i ke bide zapamten vo istorijata za amestiranjeto i za zakonot za znaminja.

sepak site cekaa sudenje za kriminal. za placovite na vodno, za miljonite/miljardite ukradeni i red drugi gluposti. na kraj tipot kidna so 200K evra sto mu dozvolija da gi izvlece od banka be... da imal miljoni so mislis bi se zamaral so 200K evra ili bi gi ostavil na familijata i bi ja duvnal bez oko da mu trepne. premnogu lagi slusnavme od zajo i se pomalku veruvam deka bagrava moze realno da go osudi za bilo sto osven normalno ako ne se ide siledziski.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.410
Поени од реакции
24.574
го уценувале со децата...

ми се сере

ne mislam deka e toa, mislam deka fino lepo mu bilo kazano od kaleto ako ne prifatis imame nie zajak za sprint ke mu napravime koalicija milom ili silom...

od ona sto znam jas zajo togas prifakal i sipo za premier a od kaleto mu bilo veteno deka ke mu isicistat pat i vo sdsm i sekade ko sto eve denes gledame.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
За модератор 3 пати реагирав и веќе нема. Подфорумот си има правила, само не се почитуваат, а уште помалку има редар (модератор) кој ќе брише, опоменува, па и казнува.
потпис. темава е непрегледна и нечитлива.
повеќе иди како блам членови, отколку блам држава.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
:lolzz:
Оваа статија покажува колку ние сме утепана држава.
Се оправдува со тоа дека работел по 16 саати на ден и затоа заслужувал одмор.
А докториве што работат БЕЗ ПРЕСТАН скоро година ипол, со ОДЛУКА им е одземен одморот да не можат да го користат.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.752
Поени од реакции
39.658
потпис. темава е непрегледна и нечитлива.
повеќе иди како блам членови, отколку блам држава.
Неколку пати имам пишано да се држат до темава, а таа дискусија што ја прават да се префрли во другата тема Влада на Нашата Земја. :D

Оваа ја отворив чисто за зафрканција и исмевање на политичарите, не за вакви сериозни дебати.

Иначе:

Децата си играле бе така, ништо страшно. :D

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026

После тие две одлуки ВМРО е на ниво на СДСМ у мои очи и све што е за ВМРО е исто ко да е за СДСМ у мои очи. А вие од задгранични штабови мислите што кур сакате.
Грујо ја имаше задачата што ја има Вучиќ, а тоа е кршење на кичмата кај македонското ткиво, зошто колку и да било кревко, гледаме дека низ минатото дека го имало, Грујо на некој начин фудбалски кажано ја умртви играта, и тоа патриотско ткиво, дел го вработи пoради послушноста, оние кои имале ставови како тебе ја напуштија партијата и станаа небитни во таквото опшество, трети може биле патриоти подклекнале под прегите на такво опшество, четврти се иселија као Кано и тоа е суштината на владеењето на Грујо и денешното на Вучиќ. Замисли народ како Србите кои воделе по неколку војни истовремено пред 20, 25 години, денеска да се напаѓани од мигрантите низ цела Србија(посетете ја народна патрола на фб, ќе ви стане јасно за што зборувам)

Се друго што се случувало околу неговото владеење е помалку важно клучната цел на тие кои го донеле на власт е таа, многу е просто, исто како што сите знаеме за што е донесен Заев, само што овој има толку сила од запад што треба ќор да си за да не сфатиш зошто е сеуште на власт(или да си вработен преку сдс) а пак таквите работи кај Грујо се малку подзаскриени и ете очигледно и до ден денес, не можат да ги видат некои луѓе.

Е сега дали е потребно да се дебатира кој бил подобар, од каде сакаш погледни Груевски е подобар од Заев, тука нема сомнеж, ама тоа е исто као наместена утакмица, битно е кои се тие што местат а не овие што си играат "премиери".

Kajgana Shop

На врв Bottom