Блам држава

D

Deleted member 12196

Гостин
Интересно е тоа што тогаш Вмро си имаше одредена потпора на форумов, а Сдсм нема. Ниту еден член не ги брани. Меѓу другото премногу навлегоа во концептот социјалдемократија.
ВМРО имаше и добри дела па ги бранеле. Сега буквално нема што да се брани. Фијаско до фијаско. Катастрофа од невидени размери.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ВМРО имаше и добри дела па ги бранеле. Сега буквално нема што да се брани. Фијаско до фијаско. Катастрофа од невидени размери.
Зошто, зголемена е минималната плата и социјалната помош за 300%. Ај да те видам. :sneaky:

Не гледаат и дека потрошувачката кошница е зголемена и дека социјалната раслоеност е идентична. Само постои демотивираност за работа затоа што минималната плата е скоро идентична како и социјалната помош. Така луѓето ем работат на црно, ем зимаат социјална помош.

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.042
Поени од реакции
11.305
Ѓубре едно австралиско ти уште се замараш со мене? Оди чисти гомна на Австралијанците или дркај курови на динго кучињата пошто дебил како тебе само за тоа го бива.

Ако форумската администрација те толерира јас веќе нема. Со луѓе се дискутира а со амеби само на нивен начин. Барем од искуство знам, откако ти направивме генгбенг со букаке во темата за фудбалската репрезентација како путе избега. Толку ти е патриотската храброст.

И пукни од мака по твојот патор. Дај Боже такви да ти се множат во животот.
Наместо да се пцуеш со пола членови тука на темава, најдобро размисли за кое општо добро во блиска и подалечна иднина е твоето плукање на груевизмот (а неплукање по заевизмот) кој всушност продолжи да живее и е пуштен на појако од овие кои дојдоа да донесат живот.

Доколку не најдеш ништо за сходно што ќе те натера да искритикуваш власт и влада тогаш продолжи да плукаш по тие од пред X години и така индиректно оправдувај ги и давај им ветер во грб на денешните и нивните постапки - кои впрочем добија мандат да ги подобрат работите, не да ги влошат.

Ниту во еден момент не станува збор за перење. Рехабилитирање на приказната за станови на Николче е толку многу дебилна и аматерски обид за дефокусирање од мегаломанската кампања на албанците за пописот што дури ти се гади кога ги слушаш..
Асполутно.
Не е прв и единствен спин, ги има секојдневно за да не не обзема летаргија од „животот“ кој ни го сервираат.

Не ви е продуктивна расправијата...
Ги гледате ли вестите деновиве? Албанските партии очи ќе си извадат, никад немало таков раскол и ова се осеќа значи не зборувам на памет.
Ако до скоро „врската преку ДУИ“ можела да заврши многу работи по администрација нпр, веќе не важи.
Ама...
Искача Таравари на тв, лошо зборува за политиките на власта и коалицијата се до моментот кога новинарот го прашува што мисли за агитирањето на косовските и албанските власти за пописот во дијаспората.
Е тука се обединуваат сите.
Кај сме сите ние?
Токму тоа го заклучивме со Клин. Без разлика што и како се случувало во времето на Груевски оваа влада имаше прекрасна можност БАРЕМ дел да корегира, да стрпа луѓе во затвор и најбитно да ги врати парите во државата.
Со тоа ќе придонесеше кон сеопшто приближување на народот и повеќе продуктивна дебата како да се оди напред, а како резултат на тоа пак ќе имавме и подобра реакција кон бугарија, албанија и било кој друг.
Наместо тоа, наместо обединети, ние и понатаму си ги вадиме очите за груево време, за МИНАТО и воопшто не сакаме да и погледнеме на денешницата во лице, а за иднината сме слепи.
Така до обединување во ставови и во делување не иди.

Интересно е тоа што тогаш Вмро си имаше одредена потпора на форумов, а Сдсм нема. Ниту еден член не ги брани. Меѓу другото премногу навлегоа во концептот социјалдемократија.
Кој би ги бранел?
Во тоа време или го напаѓаа ВМРО затоа што беа платени или затоа што опортунистички чекаа работно место, тендер, некоја функција и слично.
Откако тоа не се случи, нормално нема да го бранат СДСМ, нивинот интерес не е таму повеќе. Сега радо би го бранеле ВМРО, да имаше шанса да дојде повторно на власт.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кој би ги бранел?
Во тоа време или го напаѓаа ВМРО затоа што беа платени или затоа што опортунистички чекаа работно место, тендер, некоја функција и слично.
Откако тоа не се случи, нормално нема да го бранат СДСМ, нивинот интерес не е таму повеќе. Сега радо би го бранеле ВМРО, да имаше шанса да дојде повторно на власт.
Отворено си кажувам зошто тргнав против Вмро, затоа што они тргнаа против моето семејство. Знаеш како беше? Влага инспекција и вика "ви спремаме мало казниче од 500 евра"! Само затоа што тие неколку гуски загубија спор од татко ми и тогаш инспекцијата тргна во поход. Казна по казна по казна. Па не ги гласам, ниту ќе ги гласам.

Не ме чепкај и нема да те чепкам. :)

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.042
Поени од реакции
11.305
Отворено си кажувам зошто тргнав против Вмро, затоа што они тргнаа против моето семејство. Знаеш како беше? Влага инспекција и вика "ви спремаме мало казниче од 500 евра"! Само затоа што тие неколку гуски загубија спор од татко ми и тогаш инспекцијата тргна во поход. Казна по казна по казна. Па не ги гласам, ниту ќе ги гласам.

Не си само ти, има еден куп како тебе кои „мораше“ да бидат казнети. Знаеме како инспекторите од УЈП шетаа со списоци по градовите.

Тоа ти е исто како сега со маските (со таа разлика што висината на казната е драстично повисока).
Види дечко ти не носиш маска на отворено и ќе те казниме, додека дечките на 2 метра од тебе може да седат на маса во кафич без ебани маски.
Во меѓувреме ние како држава само казнуваме, а нема кој да не казни нас затоа што на граѓаните не му обезбедуваме нормална здравствена грижа и вакцини.

Цел проблем е што во други сегменти од општественото живеење е бетер во денешно време, а луѓето уште живеав во минатото како тоа некој ги обесправил.
Во ред, беа обесправени и тој некој што требаше да плати сега се шета по хотели во Будимпешта, пуштен директно од муртинското копито кое изиграва власт.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.639
Поени од реакции
35.179
Зошто, зголемена е минималната плата и социјалната помош за 300%. Ај да те видам. :sneaky:
Го заборави најважното, ја укинаа радиодифузната такса :icon_mrgr:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Скоро правам муабет со еден човек, како му барале милионче годишно за едно директорско место поврзано со овие што тебе те казнувале....и тоа ќељавиот, брат му на 33 ги договара тие работи.
Сега е боље.....посебно у угостителскиот дел, каде пазарна и УЈП им влегува на недела дена и дели казни како честитки. :)

D

Deleted member 12196

Гостин
Не си фер. Не ми дозволи да ти реплицирам дека потрошувачката кошница исто е зголемена. :)

За социјалата потполно се согласувам. На прав и здрав човек дај му работа. Макар нека го чисти речното корито и каналите, кога веќе добива пари. Тогаш 80% ќе се откажат, Не можат да работат на црно и да чистат канали.

ПС
Заборави да кажеш дека во еден момент ја зголемија пензијата дури за 36 денари.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не си фер. Не ми дозволи да ти реплицирам дека потрошувачката кошница исто е зголемена. :)

За социјалата потполно се согласувам. На прав и здрав човек дај му работа. Макар нека го чисти речното корито и каналите, кога веќе добива пари. Тогаш 80% ќе се откажат, Не можат да работат на црно и да чистат канали.

ПС
Заборави да кажеш дека во еден момент ја зголемија пензијата дури за 36 денари.
Има 10.000 слободни работни места во овој момент. Ако сака да работи, ќе работи. И не мора да работи ако не сака да работи, само нека не очекува државна помош. Државата е должна да креира политики, но не и да ти најде работа. :)

Има категории кои мораат да земаат. Ама државата рани премногу семејства без некоја посебна потреба. Државата би било убаво да им даде помош за сместувањето на лицето во посебна институција (пр. старски дом). Така нема никој да биде приморан да биде врзан за домот (и лицето) и ќе може да работи. Во таа насока треба да се движи социјалната реформа.

Последно уредено:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.639
Поени од реакции
35.179
Види вака батка,
Владата на оваа земја првенствено длабоко се залага за просперитет и напредок. Нашата цел и визија е иднината на нашата земја. Токму затоа и го избравме слоганот ЌЕ.
Ние сме сега Нато земја членка, рамноправно седиме на иста маса, рамо до рамо со нашите сојузници, така и треба да се однесуваме. Ние не живееме во минатото, минатото ни носи раскол. Иднината е во нашите раце.
Одлично се справивме со пандемијата, нашиот систем е еден од најдобрите во Европа. Вакцините се нарачани од сите страни, кај и да е ЌЕ почнат да пристигнуваат, ама кога и колку не сме во можност да објавиме, затоа што така сака производителот. Штом вакцините ќе тргнат со авионот ЌЕ бидете известени.

Вака некако изгледаат ПР соопштенијата на владава и да ги чита некој што живее во Нигерија на пример, ќе си рече „морееееее ама спремна влада имаат“. А ние кутрите гревови за жалење:(
За бањатава буржуазија моментално е приоритет Порта Македонија да се урне, ваксајнс ЌЕ биде.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Наместо да се пцуеш со пола членови тука на темава, најдобро размисли за кое општо добро во блиска и подалечна иднина е твоето плукање на груевизмот (а неплукање по заевизмот) кој всушност продолжи да живее и е пуштен на појако од овие кои дојдоа да донесат живот.

Доколку не најдеш ништо за сходно што ќе те натера да искритикуваш власт и влада тогаш продолжи да плукаш по тие од пред X години и така индиректно оправдувај ги и давај им ветер во грб на денешните и нивните постапки - кои впрочем добија мандат да ги подобрат работите, не да ги влошат.
Релативно нов член си на форумов. Ако си тука подолго време ќе знаеше дека прв пат вака реагирав со пцовки и навреди. И ќе знаеш дека ептен ретко коментирам нешто за политика, и со претходната власт и сега. А пцуев пошто копилето психопатско веќе втор пат отворено ми посакува смрт мене и мојата фамилија. Првиот пат културно реагирав до администрацијата на форумот ама освен тоа што му беа избришани постови немаше поголема реакција. Епа кога втор пат некој ќе го направи истото, како да му реагирам?

А тоа дека ради гревовите на оваа влада треба да ги заборавиме гревовите на претходната никогаш нема да се согласам. Премногу лично страдање е во прашање за да можам да ги заборавам тие десет години. Ќе кажам пак - било и никогаш да не се повтори.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.410
Поени од реакции
24.574
Релативно нов член си на форумов. Ако си тука подолго време ќе знаеше дека прв пат вака реагирав со пцовки и навреди. И ќе знаеш дека ептен ретко коментирам нешто за политика, и со претходната власт и сега. А пцуев пошто копилето психопатско веќе втор пат отворено ми посакува смрт мене и мојата фамилија. Првиот пат културно реагирав до администрацијата на форумот ама освен тоа што му беа избришани постови немаше поголема реакција. Епа кога втор пат некој ќе го направи истото, како да му реагирам?

А тоа дека ради гревовите на оваа влада треба да ги заборавиме гревовите на претходната никогаш нема да се согласам. Премногу лично страдање е во прашање за да можам да ги заборавам тие десет години. Ќе кажам пак - било и никогаш да не се повтори.

Abe picko stradalnicka eve sega radi tvojte po 30 dnevno umiraat... Apsolutno sekoj sto gi glasase gomnata zasluzuva karma da go stigne. Krajno vreme e nekoj da ja plati smetkata, ne samo ti nego site ko tebe picki severdzanski

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Релативно нов член си на форумов. Ако си тука подолго време ќе знаеше дека прв пат вака реагирав со пцовки и навреди.
Не е баш нов член, но и јас не сакам да ги читам навредите меѓу Алмеида и Кано. Си имаат ПП и таму нека си ги редат женските членови од семејството.

За модератор 3 пати реагирав и веќе нема. Подфорумот си има правила, само не се почитуваат, а уште помалку има редар (модератор) кој ќе брише, опоменува, па и казнува.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Abe picko stradalnicka eve sega radi tvojte po 30 dnevno umiraat... Apsolutno sekoj sto gi glasase gomnata zasluzuva karma da go stigne. Krajno vreme e nekoj da ja plati smetkata, ne samo ti nego site ko tebe picki severdzanski
Еве го и третиот пат... Овој пат нема да вратам ништо. Сепак очигледно се работи за тешка психичка болест. Си има институции за такви како тебе.

Едино ми е мило што на твојот сакан и непрежален патор и неговите дегенерици им правиш огромна контрауслуга со твоите постови. Барем да нема забуни за каков тип на багра се работи.
Автоматски споено мислење:

Не е баш нов член, но и јас не сакам да ги читам навредите меѓу Алмеида и Кано. Си имаат ПП и таму нека си ги редат женските членови од семејството.

За модератор 3 пати реагирав и веќе нема. Подфорумот си има правила, само не се почитуваат, а уште помалку има редар (модератор) кој ќе брише, опоменува, па и казнува.
Едно е навреди, тоа е невкусно за читање, ама не е толку страшно. Кано пред месец дена отворено ми посака смрт. Реагирав веднаш а освен бришење на мислењата немаше друга реакција. Кога веќе во другите подфоруми се банира трајно за помали работи, не ми е јасно што се случува тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom