Блам држава

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Се гледа од авион кој е од штаб на лубриканти, смрдиш на километри со тој ретардиран пристап.
Па не знам... Еве ти си редовен на овие теми и се тригернуваш како млад мајмун кога ќе ти го чепнат паторот. Јас од друга страна пишувам за политика еднаш во три месеци. Nма разлика...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Со таа багра немаш никакво право да ме ставаш во ист кош. Не може некој што систематски ја уништувал државата и стотици семејства во рок од десет години да го заборавиме така лесно. Не, напротив, со децении треба да се споменува како лекција за во иднина. Посебно па кога е толку свежо и уште ги осеќаме последиците.

А за навредите си има администрација, не знам што да ти кажам. Вакви навреди кон човек што не го познаваш зборува за твојот капацитет и за тие што ваљда од штаб така ти наредиле. Ништо, ги чекам твоите лајкчиња и срценца во Драга Кајгана, пошто редовен си таму.
Увек ќе има некој повреден а некој задоволен....две деца у едно семејство не се исто третирани а не сите луѓе у една држава. Тоа што лично не си бил најверојатно задоволен не ти дава за право да зборуваш за општо добро.
Ве разбирам сите до негде, да не ве набројувам...што скапавте на темиве зборувајки една лоша работа за 33 а 10 за ВМРО.

Пак ќе речам ве разбирам, животот е суров....немам право да барам да заборават тие за кои таа власт била маќеа, ама времињата се менуваат....за ваше добро е да размислите колку вреди личните фрустрации да ги ставате пред општото добро.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Не ви е продуктивна расправијата...
Ги гледате ли вестите деновиве? Албанските партии очи ќе си извадат, никад немало таков раскол и ова се осеќа значи не зборувам на памет.
Ако до скоро „врската преку ДУИ“ можела да заврши многу работи по администрација нпр, веќе не важи.
Ама...
Искача Таравари на тв, лошо зборува за политиките на власта и коалицијата се до моментот кога новинарот го прашува што мисли за агитирањето на косовските и албанските власти за пописот во дијаспората.
Е тука се обединуваат сите.
Кај сме сите ние?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не ви е продуктивна расправијата...
Ги гледате ли вестите деновиве? Албанските партии очи ќе си извадат, никад немало таков раскол и ова се осеќа значи не зборувам на памет.
Ако до скоро „врската преку ДУИ“ можела да заврши многу работи по администрација нпр, веќе не важи.
Ама...
Искача Таравари на тв, лошо зборува за политиките на власта и коалицијата се до моментот кога новинарот го прашува што мисли за агитирањето на косовските и албанските власти за пописот во дијаспората.
Е тука се обединуваат сите.
Кај сме сите ние?
Како со комуњар ќе се обединиш?
Не знам дали си имала прилика да разговараш со еден просечен комуњар, на теми за национална припадност. Јас сум имал многу....отидени се со памет начисто.
Они се радуваат што од македонци станавме граѓани на северна македонија....они се болесници какви што не верувам дека негде у свет може да ги најдеме.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Јака ствар се дешава, проценил Заев дека Мијалков и Камчев се многу многу послаби од впечатокот за контрола што сакаат да го остават, и решил да ги избричи на суво.

Храбро, дефинитивно. Дали му е проценката точна, ќе видиме, ама и ризикот е негов, така да, со среќа нека си ја носи. Ништо драматично.
Ништо не проценил Заев. Му кажаа да апси на интервју Британската и Американската амбасадорка и тој апси. Да беше до него ќе се испазареше уште пред 2-3 години, како што се испазари за рушење на СЈО.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ништо не проценил Заев. Му кажаа да апси на интервју Британската и Американската амбасадорка и тој апси. Да беше до него ќе се испазареше уште пред 2-3 години, како што се испазари за рушење на СЈО.
Тогаш и ќе одземаше имот. Вака само припрема терен за ефективен притисок.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Тогаш и ќе одземаше имот. Вака само припрема терен за ефективен притисок.
Без грб Заев е безгласна буква, а и ако има некаква замисла максималната е да се испазари. Така што оваа акција е под целосна закрила на САД и ВБ. Откако ќе им ги секнат средствата и медиумите на ДПМНЕ ќе им го сменат раководството, па потоа ќе ги стават на власт. Стандард шема.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Без грб Заев е безгласна буква, а и ако има некаква замисла максималната е да се испазари. Така што оваа акција е под целосна закрила на САД и ВБ. Откако ќе им ги секнат средствата и медиумите на ДПМНЕ ќе им го сменат раководството, па потоа ќе ги стават на власт. Стандард шема.
Заев е амбициозен и одмаздољубив. Тоа сите што го знаат од негови почетоци можат да го потврдат. Јас би се кладел дека сегашниве “акции“ се лично негови, а предходните пазарења беа наложени од амбасади, за да истуркаат 2/3 мнозинство кога требаше. Заев во последниве 6-7 месеци доби власт без патронат.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Заев е амбициозен и одмаздољубив. Тоа сите што го знаат од негови почетоци можат да го потврдат. Јас би се кладел дека сегашниве “акции“ се лично негови, а предходните пазарења беа наложени од амбасади, за да истуркаат 2/3 мнозинство кога требаше. Заев во последниве 6-7 месеци доби власт без патронат.
Не се согласувам. Ова е лично наложено од амбасадорката. Имаше и интервју кај Гоце во Само Вистина, каде што јасно кажа дека треба да завршат судските процеси. Изборот на ЗЗ му беше или да ги пикне Мијалков и Орце во ќорка или да лета од власт. Заев нема никаков капацитет за таква акција против двата веројатно од топ 5 најмоќни луѓе во Македонија, кои располагаат со пари, мафија, медиуми и армија на вработени. Можат буквално да го кутнат за 2 саати ако не стои Калето зад него.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Па не знам... Еве ти си редовен на овие теми и се тригернуваш како млад мајмун кога ќе ти го чепнат паторот. Јас од друга страна пишувам за политика еднаш во три месеци. Nма разлика...
Ме боли к*р мене за паторот.

Ретардиран ти е аргументот.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Не се согласувам. Ова е лично наложено од амбасадорката. Имаше и интервју кај Гоце во Само Вистина, каде што јасно кажа дека треба да завршат судските процеси. Изборот на ЗЗ му беше или да ги пикне Мијалков и Орце во ќорка или да лета од власт. Заев нема никаков капацитет за таква акција против двата веројатно од топ 5 најмоќни луѓе во Македонија, кои располагаат со пари, мафија, медиуми и армија на вработени. Можат буквално да го кутнат за 2 саати ако не стои Калето зад него.
Не го потценувај егото на некој што мисли дека е моќен...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Па Заев е нон стоп критикуван на форумов. Секако со право. И секогаш актуелната власт треба да биде мета на критики, така е во секое нормално општество. Јас прифаќам критики секогаш, затоа и скоро никогаш не сум реплицирал на некој што ја критикува владата и не сум ги бранел.

Но тоа не значи дека после падот на секоја власт треба да заборавиме на нејзините злодела. Посебно кога последиците уште силно се осеќаат.
Интересно е тоа што тогаш Вмро си имаше одредена потпора на форумов, а Сдсм нема. Ниту еден член не ги брани. Меѓу другото премногу навлегоа во концептот социјалдемократија.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Не е интелигенцијата на народот во аут колку што е општеството во окупација!

Нелегитимно сменет устав. Опозиција фатена за муда да не смее да писне. Село без кучиња
Ако земеме во предвид дека овие сега што се на власт ги донесе општествената авангарда, знаеш, оние снегулките, потомците на црвените буржуи кои што себе си милуваат да се опсипуваат со разно-разни епитети, обидувајќи се на секој можен начин да се оградат од обичниот народ, а со тоа го спороведоа овој кастински систем на поделби: подобни и неподобни, селани и граѓани, провинција и метропола, центар и периферија, бањати и небањати, сендвичи и слободоумни... е сега ако оваа стока е начитаниот крем и нејзин водич е црпнатиот од Муртино, тогаш богами оваа територија си има сериозен проблем кого тоа го рачуна за интелигенција и авангарда.

Додека обичниот народ, ако имаше капацитет да согледа оти последниве две-три години е вратен назад во феудалното доба, е сведен на ниво на закрепостен селанец а државата му е претворена во марионетска творба налик на вишиевска Франција...со вили и мотики ќе им влезеше на овие од погоре, во нивните микро пост комунистички бетонски кокошарници и ќе им ја здрмаше од темел таа мултикултурна - едно општество - НВО утопија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.456
Поени од реакции
24.676
Ѓубре едно австралиско ти уште се замараш со мене? Оди чисти гомна на Австралијанците или дркај курови на динго кучињата пошто дебил како тебе само за тоа го бива.

Ако форумската администрација те толерира јас веќе нема. Со луѓе се дискутира а со амеби само на нивен начин. Барем од искуство знам, откако ти направивме генгбенг со букаке во темата за фудбалската репрезентација како путе избега. Толку ти е патриотската храброст.

И пукни од мака по твојот патор. Дај Боже такви да ти се множат во животот.

disi dlaboko be severdzanu...

Poima nemam sto si pisal na temata za reprezentacija tolku si nebiten mada ubavo sto go pamtis muabetot posto toa e bas toa, za malku prividen uspeh ne e problem sto sipci igraat, ne e problem sto sega kako dopuna gi zima ibraimi i hasani mesto Musovski na primer. Dzabe e da ti objasnuva tebe nekoj sto ustvari znaci REPREZENTacija, koncept zs nacija i samosvest koga ti podrzuvas gomnari sto se spremni i sipci da se pisat samo za da se vrabotat na drzavna cicka. Jas sto imav kazav tamu i eve tuka nema sto da se raspravam so kurtoni.

Mojot pator be? Pa vie go pustivte da kidne bre kretenu.... mi e gajle mene za bilo koj politicar, ako ukral i edno evro treba da si lezi a ovoj nema zasto go pustivte da kidne isto ko i ubiecot na Neskovski i red drugi.

PS. Nemislis deka e malku smesno nekoj kurton od kocani da jade gomna za nekoj sto zivee u grad sto poslednive 10 godini 6 pati e proglasen za world most liveable city? Druze tuka eden parking plac kosta kolku celo maalo u kocani. Dur ovde si ziveeme normalno bez maski i gluposti vo mkd po 30 dnevno umiraat od nemarnost i nesposobnost da obezbedat vakcini gnidite sto gi podrzuvas... Eden berber pepel ve napravi prviot pat ajde airlija sega od severnokorejskiot demokratski izbor na zajo i popisot ke gledame repriza. Kurton kako tebe garant ucestvuval i ke ucestvuva vo vakvi bitni drzavni operacii...

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Со цел памет зборуваме овде како требало да одговара некој што откако сме го избрале за газда(премиер) на сите, што ќе крадел :D
Не крадат, туку си зимаат...и тоа е тотално небитно, иако се коси со еден талисмански збор а тој е крадење.
Она што е битно е билансот....кога дошол каква била ситуацијата и кога си отишол.....тоа е веќе математика, а не е witchcraft.

Kajgana Shop

На врв Bottom