Блам држава

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Кај виде во мој коментар да посочив дека е циган па затоа заслужил...
Инаку, нека ја нападне некој физички сестрати а ти викни полиција, чекај да дојде, нек го повикаат во полиција на разговор, па нека му поднесат кривична пријава, па нека го осудат со добар адвокат на условно, па потоа нега го тужи сестрати за штета и ке го добие која штета најверојатно никогаш нема да ја наплати, бидејќи нели ти знаеш да ги користистиш придобивките на цивилизацијата...

Јас не сестрами, сум бил во ситуација во автобус да гледам како ( по некоја случајнст циган) нападна рандом жена која прв пат во живот ја гледам зошто му кажала да не ја гура, мојата рекција незнам дали била во духот на цивилизациските вредности наречени СУД и КАЗНА, но последицата беше циганот исфрлен од автобус на сред автопат ваљда со лесни телесни повреди... пак да сум во иста ситуација вероватно пак ке изреагирам исто.
Ау ја се извинувам, страшна грешка сум напраил шо сум те стаил у исто друштво со другиве, ти не сакаш да праиш дискриминација, ти сите би ги кршел од маање. Еве уште еднаш ти се извинувам, се надевам ќе ми простиш...

Изглеа у различна цивилизација живееме, ја у 2021, ти у 2021 пне...
Него да те прашам, ти не си нешто правник?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Последната платена сметка за струја таму е регистрирана во 97ма, еден куп вработени во дистрибуција шо пробале да реагират да исклучат завршувале тепани од племето. На еден за малце ќе му ја сечеа бандерата додека беше горе качен.
Ова многу лесно се решава, го сечеш водот кон селото, не се замараш со одделни бандери, па нека плачат.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Мислам дека секој Македонец би ја избрал Велика Албанија пред Велика Бугарија или Велика Србија.
Иако никоj не ти дал право да сереш наголемо во име на сите Македонци, ти и онака на некоj начин веќе живееш во Велика Албаниjа. Туку што бидна со прашањата што ти ги поставив?

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Груби: Признавањето на Косово е на приоритната листа на Османи при посетата во Шпанија

Тој на прашање од ТВ21 дали денеска при посетата на Шпанија, министерот за надворешни работи Бујар Османи ќе побара Шпанија да го признае Косово, одговори потврдно.
„Апсолутно да, прашањето за Косово е на приоритетната листа на г-дин Османи, исто така е приоритет на нашата партија како учесник во Владата на Република Северна Македонија. Разговаравме за ова со г-ѓа Вјоса Османи, дека секогаш ќе ја имаат нашата поддршка, без разлика дали сум јас како заменик-премиер, или министерот за надворешни работи Бујар Османи, но и на Али Ахмети, бидејќи Косово е наш приоритет“, рече Груби.
Среќа Шпанија е во НАТО, инаку ја би рекол и санкции да и удриме на Шпанија.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Груби: Признавањето на Косово е на приоритната листа на Османи при посетата во Шпанија

Среќа Шпанија е во НАТО, инаку ја би рекол и санкции да и удриме на Шпанија.
Ќе умрат од стреќа во Шпанија... Дека они и онака не се мачат со Каталонија и големи поддржувачи се на такви „држави“.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Е, па, едноставно нелииии... Не е така.

Кажи ми во кој период постоело царството на Самуил, неговите браќа и татко, и како се викало?
Еве од 997 се викало Бугарија.
Постоело ли пред тоа, и како се викало?

Мислам дека секој Македонец би ја избрал Велика Албанија пред Велика Бугарија или Велика Србија. За Грција не сум сигурен. Затоа што како што кажал Гологанов инородните на нас можат само да не гнетат и животот да ни го земат, додека "браќата" од исток и север сакаат душата да ни ја купат. Од физичкото ропство има начин да се ослободиш од душевното не.
Инаку во поглед на учените од тие времиња пак не си многу во право.
Оти јас не можам Џинот да го сметам за Бугар ако истиот се декларирал и за Србин.
Ниту пак можам Никола Карев да го сметам за Бугар ако истиот се декларирал за директен потомок на античките Македонци.
Ниту пак може Шапкаров и Миладиновци да се сметаат за Бугари затоа што истите тврделе дека се потомци на античките Македонци.
Ниту Јане Сандански којшто колку што има докази дека бил Бугар толку има и негови изјави и дела коишто се анти-бугарски.
Ниту Григор Прличев којшто колку што се спознавал за Бугарин толку се спознавал и за небугарин, Грк или Македонец.
Ниту пак Гоце Делчев којшто бил чувар од бугарското политичко вмешателство во македонските работи.

Едноставно нелииии...
Не може нештата да се толкуваат само така како што тебе ти е удобно.
Значи се ова почна од шовинистичкиот и расистичкиот испад на поголем дел од населението кон Васил само и само затоа што имал во спотот знаме кое наликувало на бугарското. Потоа му најдоа некое старо интервју во кое вели дека баба му била од Бугарија и дека имал бугарско државјанство и рајата уште толку се запали.
Тоа го искоментирав за да се сожалам на цивилазациското ниво на овој блам народ кое од толку многу проблеми што ги има, го најде ова со Васил како најголем проблем.
Мене ни оддалеку не ми беше да се препукувам со некој овде по историски прашања ниту да 'спамирам' како што еден рече погоре.

Но ако веќе сакаш да те подучувам историја тогаш нека биде така.

Царство отсекогаш било Бугарско Царство. Откога Ромеите(Грците) и Киевските Руси ја завладуваат источна Бугарија, единствена незавладеана територија останал западниот дел од реката Искар на запад. Роман кој што дотогаш бил цар и кој што потекнувал од старата династија немал деца и целата команда на војската им ја оставил на Комитопулите. Никола Комитопулот бил комес или комита(управител) на област во Бугарското Царство. Неговиот син Самуил успева да надвладее над неговите браќа и останува како единствен командант и дефакто Цар. По смртта на Роман и официјално станува цар на Бугарското Царство.

Супер, голема Албанија ви е пред вратата па среќно во иднина.

Тоа вашето интерпретирање на историјата и личностите и нивните дела важи само во оваа вукојебина. Тоа што некој мислел дека има потекло и од антички Македонци или Тракијци не значи дека не се рачунал за Бугарин. Самиот модерен бугарски народ потекнува предимно од старите народи кои живееле овде и новодојдените Словени. Старите туркијски Бугари оставиле мала трага но бидејќи биле државотворни, оставиле во наследство име и држава. Старите народи овде не исчезнале, но биле претопени со новодојдените и го изгубиле своето име и јазик. Дали на некој му се допаѓа или не Албанците се само еден дел од тој стар народ кој успеал да го зачува својот јазик.

Инаку да се повикуваш на Џинот е исто како да си пукаш сам во главата. Човекот зборувал за се и сешто само не за Македонци, македонски јазик или Македонија. Денешната територија на Вардарска Македонија ја нарекувал Долна Мезија, Западна Бугарија или Стара Србија впрочем како и многу други пред него. Едноставно грчкиот назив Македонија сеуште немало фатено корени кај населението во времето кога пишувал Џинот. Самиот тој се изјаснил безброј пати за Бугарин кој зборува бугарски јазик. Можеби ќе сакаш да ни објасниш каде тој се декларирал за Србин? Инаку дури и Србите може да се повикаат на него бидејќи пишувал дека има Срби и србски јазик. Па така за Велес навел дека се зборува мешан бугсрско-србски јазик. Во Кратово вели дека се зборувало на србски. Во Скопје вели дека живеат Бугари, Срби и др. Се под Велес Џинот пишува дека се зборувало на бугарски и дека таму живеат Бугари.

Едноставно блам...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Причината зошто е уште активна темата, а богами ќе биде активна уште долго долго време.
Се додека живееме во праисторијата кај што не знаеме да ги користиме придобивките на цивилизацијата наречени СУД и КАЗНА, па се држиме до „око за око, заб за заб“...

Народ што се пали на тоа како А го претепал Б зошто Б правел проблеми, место да каже како бе мајката А како полицаец не го викнал на разговор Б, зошто не составил кривична пријава за Б, зошто бе мајку му тоа обвинителството ништо не напраило за да го обвини Б за тоа што го направил, не ни заслужил подобри политичари.
Па и уште коментарон „и да не правел у моментов, сигурно правел у минатото“. Зошто нели Ром, па мора он да направил нешто, таман работа да е чист. Башка измавај го сеа за тоа што на пример украл лижавче како мал...
Изглеа и лесно поминаа Ромите у Битола лани... да сте биле вие полицајци сеа пола година ќе им вадевме... зошто прво шо има Ром да вози, мислам кај се видело и чуло тоа, па уште и пијан возел па и удрил у бандера... башка сигурно напраил нешто у минатото...
Еве гледаш,и мајка му на Пемба из Ниш исто така очувот го спичкала,гомнарот со гомнарски цевки

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ау ја се извинувам, страшна грешка сум напраил шо сум те стаил у исто друштво со другиве, ти не сакаш да праиш дискриминација, ти сите би ги кршел од маање. Еве уште еднаш ти се извинувам, се надевам ќе ми простиш...

Изглеа у различна цивилизација живееме, ја у 2021, ти у 2021 пне...
Него да те прашам, ти не си нешто правник?
Абе во 2221 живееш, од тие почитувачи на цивилизациски вредности нема да можете сестрите да си ги одбраните... инаку да правник сум, баш затоа што знам како идат процедурите должност ми е да реагирам на неправда како што реагирам.

Член од
30 декември 2007
Мислења
792
Поени од реакции
327
Се смееш затоа што 20 години се учело од оваа книга?
Све си е точно напишано во учебникот. Албанците се доселени овде при крајот на 18век, провери во историја на секое село во западна Македонија каде што има Албанци ќе прочиташ дека се доселени од Албанија како план на Турците. А и веројатно се исламизирани од турците исто како и Торбешите.

Во втора светска војна Албанија окупираа територии од денешна Македонија.

Искрено не гледам зошто некој би се увредил од вистината.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Еве гледаш,и мајка му на Пемба из Ниш исто така очувот го средила,гомнарот со гомнарски цевки
Страшна женска :pos:
Хахахаха, најјака реплика му извади за оваа дискусија :icon_mrgr:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Од денешни твитер коментари издвојуваме:
„Новинариве нека престанат да го бараат Рашковски за изјави, го искинаа со роаминг човекот, џабе евтин хотел најде.“
:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom