- Член од
- 8 октомври 2020
- Мислења
- 65
- Поени од реакции
- 148
Ima Eurovent sertifikat pa pogledaj.Svaka Fujitsu klima ima Eurovent.Naravno svako može da bira šta poželi i za šta ima para.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас го гледам еуровентот,ама знам и да го читам...Ima Eurovent sertifikat pa pogledaj.Svaka Fujitsu klima ima Eurovent.Naravno svako može da bira šta poželi i za šta ima para.
Моментално снимам видео ( подолго видео ), од самиот почеток од променување од 16 степени на 22 степени ( ifeel ), трошок на струја при старт па се до модулирање со ~200w.@VladB
Samo nam kazi kolika mislis da je T izduva kada radi na 200w ?
Onako na osecaj, priblizna ljudskoj T, ili dosta manja ?
Znam kako je to na 12LTC, ali me interesuje kod Tosota...
Mislim da je u ovom trenutku, bar sto se tice Fujitsu, bolja varijanta kupovina starijih modela sa r410. Ako jos uvek ima u Mkd, po pristojnim cenama.
Ove nove sa r32, koliko znam, nisu jos uvek prosle sve testove u sitna crevca od strane korisnika, a o onim LLC, LM, LU, LT, se apsolutno sve zna, od Tokija do Los Andjelesa
Sem ovog za LU, ovo ostalo pises za nove sa r32 ? Sta se ovde odnosi na r32 a sta na r410 ?U zadnjih par mjeseci bas se puno saznalo, nemaju fiksnu brzinu fana , prva brzina fana bučnih 550m3 , pri 55° na izmjenjivaču klima je u panic modu , smanjuje se frekvencija, jako bučne i unutrašnja i vanjska , lu modeli se brzo usmrde , pucaju zupčanici , na max fanu ne mogu da rade duže od 15 minuta , i još toga da ne nabrajam. .

OkМоментално снимам видео ( подолго видео ), од самиот почеток од променување од 16 степени на 22 степени ( ifeel ), трошок на струја при старт па се до модулирање со ~200w.
Температурата на издув ја измерив, 30-31c е при најниската модулација, ќе го објавам видеото по неколку часа.
Primeri?Јас го гледам еуровентот,ама знам и да го читам...
Друго,ова е ентри модел на фуџитсу(и тоа скап),па освен ако некој не инсистира на таа марка... за тие пари може да бира далеку подобри модели од други марки!
Primeri?
Ќе треба да почнам да наплаќам за совети!Ajde "ptico" gukni![]()
Посебно за барања во ваков арогантен стил!
) ете бесплатно сега и никогаш повеќе: Дајкин ФТХФ и Сузуми 18ка од старите на р410 се (по)добра опција,иако веќе кажав за толку многу пари подобро да се додаде упте 150€ за Панасоникот!I na mojata 10 godisna seuste nerazrabotena so pominati 45 000 rabotni casa Toshiba Suzumi16 Nordic (so golemo N) pisuva deka na -7c po eurovent deka e 3,36kw,ama e Nordic.Piše u certifikatu da ne može više od 4.25kw na -7

Normalno e i da ne te cudi,toa e ona so go pisuvame Eurovent.Здраво. Ме интересира околу потрошувачка на струја некако незадоволен со сметкиве. Имам t.s.t 7ца во куќа греам 2 соби и ходник вкупно 50м2 во поладниве месеци доаѓаше околу 9000-10 000 ден од кои 3000 ми е нормална потрошувачка. Значи испаѓа дека потрошувачката е некаде 6,7000 дали е ова нормално?

Sekako deka Panasonik Ehterea 50 ili 18bru e odlicna klima,no i Fujitisu 18lmca ne e od najniska klasa,tuku e povisoka klasa.Vo nivniot katalog ne gledam poubava 18btu,sem LMCA.Јас го гледам еуровентот,ама знам и да го читам...
Друго,ова е ентри модел на фуџитсу(и тоа скап),па освен ако некој не инсистира на таа марка... за тие пари може да бира далеку подобри модели од други марки!