Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Шо мешаш бабе и жабе, хороскопот на Заев беше поволен тој ден коај кажа дека Мијалков се криел у штабот на вмро, нема зашто да лаже чоекот. Какви комуњари какви бакрачи.
Не си ти комуњар што се пикаш у тоа дувло?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кикс и на Мицко беше...не дека немаше некои што укажуваа на таа можност, Апасиев да е тројанец :)
Политиката е гадна работа јбг.
Па заради ваквите киксови од тебе и Мицко ме прелажавте да гласам за мали Сталин-шпиунот на Заев. Да не агитираше ти тука на форумов за Левица к*рац дека би ги гласал јас и уште неколку сигурно. Ај на наредни избори да не се повтори вакво нешто. За Христијан ќе се гласа па мајка Јана да е.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па заради ваквите киксови од тебе и Мицко ме прелажавте да гласам за мали Сталин-шпиунот на Заев. Да не агитираше ти тука на форумов за Левица к*рац дека би ги гласал јас и уште неколку сигурно. Ај на наредни избори да не се повтори вакво нешто. За Христијан ќе се гласа па мајка Јана да е.
Нема потреба да гласаш, за кур ти е :)
Гледај да собереш парталите додека е време, господ не не спасува.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ова веќе пети патк како се објаснува цела седница и контекстот.
Нема потреба да гласаш, за кур ти е :)
Гледај да собереш парталите додека е време, господ не не спасува.
За ова барем се слагаме, што побрзо тоа подобро за да се помириме со судбината.
Продолжи со потење кон Левица и дека сме ние глупи, другите со потење кон ДПМНЕ и после сите ќе се смееме дека ЗЗ бил глуп.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Сакаш да кажеш дека треба да гласам за Левица иако мислам дека не го заслужува мојот глас?
Не, не мислам, ниту велам, ниту пробувам да пропагирам суптилно или директно фаворизирање на една или друга опција. За кого тоа ќе гласаш или во крајна инстанца нема, си е твоја работа. Тоа што мислењето ми е напишано во темата за Левица е чиста околност.

Јас зборувам за политичката неутралност како одлука која што сноси и политичка одговорност. Ако си незадоволен од власта, но одлучиш да не партиципираш на избори, тогаш на некој начин си го презел ризикот со тоа што си донел одлука некој друг да донесе одлука наместо тебе.
Вакви на минатите избори излегоа еден куп, незадоволни од реизборот на Заев, а одлучиле да не гласаат за никој. Денес истите фрлаат со дрва и камења по оние што гласале за Заев, а кога ќе ги прашаш за кого гласале или БИ гласале, одат на сигурно со одговор во стилот: - абе ја не се замарам со политика, сите се исти гомна, јас сум неутрален. Кога се сите исти гомна и не се замараш, тогаш чуму бунење и рипање оти Заев победил?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ова веќе пети патк како се објаснува цела седница и контекстот.

За ова барем се слагаме, што побрзо тоа подобро за да се помириме со судбината.
Продолжи со потење кон Левица и дека сме ние глупи, другите со потење кон ДПМНЕ и после сите ќе се смееме дека ЗЗ бил глуп.
Desperate times call for desperate measures.
Мислиш мене ми е убаво што излегува дека се бламирам тука?
Мислиш дека не знам што чини а што не чини у ВМРО? :)
Многу убаво објаснив пред некој месец дека не треба да се седи дома, и треба да се гласа. Не е стварта дека е помало зло у прашање, туку 10 пати помало зло.
И објаснив зошто нема да излезат да гласаат :)
Нема врска, ќе си сркаме горчлива манџа сега.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Izborot da ne se glasa e isto taka legitimen izbor. Licen izbor. Za glas treba da se bori a ne kako clenovi ovde vo forumot da propagiraat deka samo glas za DPMNE e vistinsko resenie. Ne e. I ako gi mrazis SDS od dnoto na dusata toa ne znaci deka toj glas avtomatski treba da odi kaj DPMNE. Ne zasluzija. I se povekje lugje taka odlucuvaat. Levica koristi od toa. Mozam da im simnam kapa kako so ograniceni resursi uspevaat da im raste glasackoto telo a kaj golemite dve trendot e da opagja. Ne gledam kako SDS a posebno DPMNE posle nekolku godini opozicija rabotat na toa em da si gi priznaat greskite oti izgubile i uste povazno, kako da uspeat da dobijat na poddrska. Ako ja ignoriras vistinata i ako mislis deka tvojata partija e bezgresna i samo so trojanski konj (Levica) ne e na vlast, togas so toj mindsetting nikogas povekje nema da dojdes na vlast. Ama i najlesen pat e. Drugite se krivi, nikako DPMNE. Levica, SAD, EU, DUI, lanskiot sneg, ... Ocajno. Ucete be od Gruevski kako se dobiva izbori, ne mislam na tie koga se na vlast tuku od izborite 2006 i 2008. Sega da ima izbori i vo vakvi katastrofalni uslovi prasanje e dali DPMNE ke pobedi. Za razlika Levica ke ima dvocifren broj pratenici. Ucete i od niv. Lesno e da se prezemat nivnite temi ili inicijativi. Tuzbi pred ustaven, inicijativa za bojkot na popis. Zamisli DPMNE ova da go pravese koja pogolema tezina ke imase nego sega kaj Levica. Ni edno ni drugo nema da im uspee ama so nivni moznosti pokusaa. Vaka DPMNE uste tolku pokazuva, deka sepak gi poddrzuva politikita na SDS i so toa uste povekje gubi i uste povekje pridonesuva Levica da dobiva rejting.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Не, не мислам, ниту велам, ниту пробувам да пропагирам суптилно или директно фаворизирање на една или друга опција. За кого тоа ќе гласаш или во крајна инстанца нема, си е твоја работа. Тоа што мислењето ми е напишано во темата за Левица е чиста околност.

Јас зборувам за политичката неутралност како одлука која што сноси и политичка одговорност. Ако си незадоволен од власта, но одлучиш да не партиципираш на избори, тогаш на некој начин си го презел ризикот со тоа што си донел одлука некој друг да донесе одлука наместо тебе.
Вакви на минатите избори излегоа еден куп, незадоволни од реизборот на Заев, а одлучиле да не гласаат за никој. Денес истите фрлаат со дрва и камења по оние што гласале за Заев, а кога ќе ги прашаш за кого гласале или БИ гласале, одат на сигурно со одговор во стилот: - абе ја не се замарам со политика, сите се исти гомна, јас сум неутрален. Кога се сите исти гомна и не се замараш, тогаш чуму бунење и рипање оти Заев победил?
Па претежно тие кои не гласаа им е буквално сеедно кој ќе победи и претежно никој од нив не се буни многу многу околу ЗЗ. Да не беше опцијата за Левица ни 500 од тие 40.000 кои ги гласаа немаше да појдат на контото на ДПМНЕ. И мене ми е потполно разбирливо таквото резонирање, со оглед на што се се изнаслучува во овие 30 години.
Така што ова што го тераат ДПМНЕ-вциве демек да не биле Левица ќе го победеле Заев е чиста глупост. Не, 80% од нив ќе апстинираа, а од останатите 20% дали 500 гласа ќе добиеа ВМРО, другите или ќе поништеа или ќе гласаа за Интегра и останати помали партии. Т.е. пак ќе изгубеа ВМРО со уште поголема разлика во пратеници.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Не се дава глас за заслуга или не...туку за твое добро.
Хахахах, не ми се веруе каква логика користите.
Za tvoje dobro? Ne gledam kako DPMNE raboti na moe dobro, na primer. Ili na dobroto na drzavata. Kako go zamisluvas ti politickiot natprevar? Ne iskreno, koja ti e logikata? Neli DPMNE mora mene da mi pokaze, zosto da glasam za niv a ne za SDS na primer. Moze primer da napravi nesto, da zazeme stav, da otkriva skandali od vlasta koga e vo opozicija itn.
Автоматски споено мислење:

@Bodhidharma ete mozes primer da obrazlozis ti zosto glasas za DPMNE. Oti gi preferiras prema drugite politicki opcii?

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Za tvoje dobro? Ne gledam kako DPMNE raboti na moe dobro, na primer. Ili na dobroto na drzavata. Kako go zamisluvas ti politickiot natprevar? Ne iskreno, koja ti e logikata? Neli DPMNE mora mene da mi pokaze, zosto da glasam za niv a ne za SDS na primer. Moze primer da napravi nesto, da zazeme stav, da otkriva skandali od vlasta koga e vo opozicija itn.
Ако не можеш да видиш разлика тогаш не гласај. Ако ти е исто сега како пред 5 год. да речеме не гласај за ВМРО.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Ако не можеш да видиш разлика тогаш не гласај. Ако ти е исто сега како пред 5 год. да речеме не гласај за ВМРО.
Mozam dobro da vidam i da procenam deka dvete se sranje. Ama ostanete na toj stav sigurno ke privlecete mnogu novi glasaci. Posle ke se cudite i ke barate vinovni.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Автоматски споено мислење:

@Bodhidharma ete mozes primer da obrazlozis ti zosto glasas za DPMNE. Oti gi preferiras prema drugite politicki opcii?
Тендер ќе закачи, тоа му е ќар.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Па претежно тие кои не гласаа им е буквално сеедно кој ќе победи и претежно никој од нив не се буни многу многу околу ЗЗ. Да не беше опцијата за Левица ни 500 од тие 40.000 кои ги гласаа немаше да појдат на контото на ДПМНЕ. И мене ми е потполно разбирливо таквото резонирање, со оглед на што се се изнаслучува во овие 30 години.
Така што ова што го тераат ДПМНЕ-вциве демек да не биле Левица ќе го победеле Заев е чиста глупост. Не, 80% од нив ќе апстинираа, а од останатите 20% дали 500 гласа ќе добиеа ВМРО, другите или ќе поништеа или ќе гласаа за Интегра и останати помали партии. Т.е. пак ќе изгубеа ВМРО со уште поголема разлика во пратеници.
За жал тие околу Ж'миц тоа не го разбираат, они сметаат 300к +40к =на највеќе чиста победа, ама не размислуваат дека тие 40к ако сакале ќе гласале за ВМРО, ама оти не им се допаднала понудата гласале за Левица/Интегра, секако мал дел можеби се излажале ама 95% сигурно немале да гласат за ВМРО ако понудата и била само ВМРО.

Црпко знаете како се фалеше дека ќе ја земел 6-ка со гласовите на БЕСА, ама сега освоија половина од тие гласови заедно, кој потфрлил сигурно си знаат во штабовите.

Kajgana Shop

На врв Bottom