Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.920
1616002526531.png
Последен си во Европа, гази си Зајко. Рама колку толку успеа да издејствува почна да добива полека полека, БиХ исто така. Сите ти го спопикаа дубоко од сите страни.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.738
Поени од реакции
35.578
со 1300 заразени на ден, стварно не ми е јасно како ќе се спроведува пописот:tapp:
Nemoj taka molim te.
Nie sme kompletno spremni da ja sprovedeme ovaa strogo statisticka i nikako politicka operacija. So predhodno podgotveni protokoli, bez sokce i kafe, so dezinfekcija i distanca. Popisot nikako nema da vlijae na pandemijata - zimi Filipce :icon_mrgr:

Toa sto site normalni zemji odlozija popis, nie se najdovme pametni sega ke se popisuvame. Toa koga site odrzuvaa popisi nie ne najdovme za shodno da napravime popis, ne najdovme vreme vo 20 godini da se popiseme, sega ni tekna.
Sto ti kazuva toa? Deka ne sme so site. Deka ne ni fali nekoja stica, tuku ni falat epten mnogu stici.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Nemoj taka molim te.
Nie sme kompletno spremni da ja sprovedeme ovaa strogo statisticka i nikako politicka operacija. So predhodno podgotveni protokoli, bez sokce i kafe, so dezinfekcija i distanca. Popisot nikako nema da vlijae na pandemijata - zimi Filipce :icon_mrgr:

Toa sto site normalni zemji odlozija popis, nie se najdovme pametni sega ke se popisuvame. Toa koga site odrzuvaa popisi nie ne najdovme za shodno da napravime popis, ne najdovme vreme vo 20 godini da se popiseme, sega ni tekna.
Sto ti kazuva toa? Deka ne sme so site. Deka ne ni fali nekoja stica, tuku ni falat epten mnogu stici.
Во UK моментално се одржува пописот, ти стига плик на адреса со креденцијали за најава онлајн, нека потврди @galaxys за најточно.

Кај нас нормално, не може онлајн зошто живееме во 1923та.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.768
Поени од реакции
16.994
Nemoj taka molim te.

јас спремив тифусарски протокол...исклучиво примам женска попишувачка, ја соблекувам и и давам друга облека :cool:

море дошол нож до грло

Словачка забрани патување во странство

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Во UK моментално се одржува пописот, ти стига плик на адреса со креденцијали за најава онлајн, нека потврди @galaxys за најточно.

Da, bas taka. Minatata nedela ni stigna pismo za angliskiot popis, ali za razlika od makedonskiot popis englezive uste da me prasaa kakva boja gakji nosam :D. Bukvalno imase prasanja kolku saati rabotam, sto rabotam, kade rabotam, dali sum rabotel za pari u poslednite 7 dena, abe eden kup prasanja. Otepavme pola saat odgovarajki prasanja za dvajca.
Voedno go popolniv i makedonskiot koj isto e online za dijasporata(ne znam kako e dokolku si vo mk) koj bara samo nekoi osnovni podatoci.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.768
Поени од реакции
16.994
може, само зацртале да биде теренски за партиски војници да апнат дневници.... може и формуларот да биде достапен онлајн, го печатиш пополнуваш , потпишуваш и предаваш НА ВРАТА, без да влегува никој внатре...ама и тоа не сакаат да го разгледаат, упорни се во дебилизмот...

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.430
може, само зацртале да биде теренски за партиски војници да апнат дневници.... може и формуларот да биде достапен онлајн, го печатиш пополнуваш , потпишуваш и предаваш НА ВРАТА, без да влегува никој внатре...ама и тоа не сакаат да го разгледаат, упорни се во дебилизмот...
Не ти е лоша идејата, нека ги стават прашањата, па кој има можност да си ги испечати дома и да си ги пополни, оние што немаат принтери нека имаат некоја канцеларија која е достапна до 20ч за да можат да си ги подигнат пописните прашања и кога ќе се одговорат да се однесат во таа канцеларија и нека ги внесуваат во системот податоците, патем ќе имаат и хартиени форми, за разлика од сега каде што имаат само електронска форма и којзнае што се ќе притисне за тебе без да му светиш над главата (нели дистанца од 10 метра).

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Прегледај го приврзокот 288381
Последен си во Европа, гази си Зајко. Рама колку толку успеа да издејствува почна да добива полека полека, БиХ исто така. Сите ти го спопикаа дубоко од сите страни.
Само 4 г. им требаа за да ја размонтираат државава и да ја стават во друштво со картел полу-држава како Косово. А вие шо ги гласа(в)те...ај да не бидам вулгарен.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.768
Поени од реакции
16.994
Не ти е лоша идејата, нека ги стават прашањата, па кој има можност да си ги испечати дома и да си ги пополни, оние што немаат принтери нека имаат некоја канцеларија која е достапна до 20ч за да можат да си ги подигнат пописните прашања и кога ќе се одговорат да се однесат во таа канцеларија и нека ги внесуваат во системот податоците, патем ќе имаат и хартиени форми, за разлика од сега каде што имаат само електронска форма и којзнае што се ќе притисне за тебе без да му светиш над главата (нели дистанца од 10 метра).
од веб сајт на стик па во книжара, имам штампач ама за неколку пати годишно не ми се исплаќа тонерот да го обновувам...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Идеме нагоре......31,58%
Ќе има и нови мерки ако сегашните не дадат резултат........дуетот на Филипче и Караџовски

„Лудост е да се прави истото нешто повторно и повторно, а да се очекуваат различни резултати.“ - Алберт Ајнштајн

Сега ќе се гине и од воспаление на слепо црево.....и слично

Со ова темпо.....јако ќе биде.
Чисто за споредба во Италија процентот на позитивни од тестирани е околу 6 % деновиве.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
А таму во ју-кеј, имаат ли малцинство кое секогаш мора да формира влади и да управува со државата, се додека исполнува барем 20% од популацијата (макар фиктивно)?

Немаат?
Па немаат. Односно имаат, ама немаат вакви „закони“ какви што имаме ние овде. Затоа Енглезите онлајн се попишуваат, и се декларираат за раси од универезумот на Толкин, или Ѕвездени војни/патеки, и куп други зафрканции.... Но и ние овде си имаме Монти Пајтон, и Министерства за смешно одење на кои дури и не им треба гласање по пошта за успешно да „докажат“ дека овде живеат пополни-бројки Албанци.

Не беше толку одамна кога овде кај нас овде истите тие ју-кеј (заедно со целата банда контролирана од Америте), ни наметнаа недемократско подејабевање со „права малцинство по Бадентеров принцип“... Додека истите тие мамоебачи таму во Северна Ирска ги брутализираат Ирците од католичка вероисповест (тие на кои сеуште не успеале да им го исперат мозокот).

Мислам, ај да не паѓаме во несвест со вакви споредби со Енглезите... Што велиш? :)
Далеку сме ние од Енглеска.
Автоматски споено мислење:

Не е за дневници лапање, дневници секако лапаат секој ден.
Ова е за да ги „избројат“ шипците дека се 20%.

Една паметна работа од другиве, е биометриски попис. Односно со скен на отпечаток од прст. Ги имаат отпечатоците, сите имаме оставено отпечатоци при вадење на лични документи. Ете нека ги употребат за нешто тие биометриски податоци, каде е проблемот... Освен ако не го прават баш тоа за што ги обвинуваат - го местат исходот од пописот за полтички цели.
(инаку - for the record - ако/кога ќе дојдат на власт, нема да ме зачуди и тие другите да се прават на тошо за пописов)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom