Дали поддржувате доење во јавност?

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали поддржувате доење во јавност?

• Вкупно гласачи
    185
I @мкд владе , muabetot e za bioloska potreba na bebe, novorodence, ne na majkata.
Bebeto tuka e instrument, orudie, nesto sto ti dava prednost vo pregovaranjeto, nisto povekje. Najobicna alatka. Mamickata i nejzinata navodna obespravenost e vistinskata slika vo cel muabet.

@Генерал pristrasno i sebicno go gledas prasanjeto.
Go odgovaras od maska - tvoja perspektiva. Dali znaes deka zena-majka se oseka nepriajtno so toa sto e "izbrkana" za doenje na bebe? Nejzinite cuvstva ne se bitni
Kako sto rekov. Bebeto e tuka leverage :toe:

Заоѓање кај бебе при плачење не се контролира душо. Тоа и педијатар ќе ти објасни. Почнува да вришти при грчеви и само бараш начин да го смириш-понудиш цицка за да не го чекаш 5-6 секунди дали ќе се врати пошо заоѓа од плачење. Добро шо не си се нашла во таква ситуација и не ти заоѓале деца. Пошо сум го прошла и тој пат знам како е.
Автоматски споено мислење:

Не треба да се искине од плачење за да зајде бре. Почнува да плаче, губи воздух и ти се губиш со него и немаш време за марама да извадиш од бебешка торба. Колку деца имаш доено?
Жена ми доше едно и никад цицка не истаде во јавност. Зошто прашвиш?

Ептен, тежок стил имаш на пишување, неразбирлив, згора на тоа поентите ти се далекусежни, а сарказмот ти е британски :icon_lol:
Ne, naprotiv stilot na pisuvanje mi e daleku od diplomatski. Ne sum jas kriv sto tebe ne ti delile.

@Генерал pristrasno i sebicno go gledas prasanjeto.
Go odgovaras od maska - tvoja perspektiva. Dali znaes deka zena-majka se oseka nepriajtno so toa sto e "izbrkana" za doenje na bebe? Nejzinite cuvstva ne se bitni?
Еве, ја прашав жена ми за ова шо го напиша ти, се изнасмеа и рече дека е огромна глупост ова шо го имаш напишано. Еве, да не речиш мое, машко мислење е. Како можит да е навредена за нешто шо самата сметат дека е жива глупост, како доење во јавност?

Bebeto tuka e instrument, orudie, nesto sto ti dava prednost vo pregovaranjeto, nisto povekje. Najobicna alatka. Mamickata i nejzinata navodna obespravenost e vistinskata slika vo cel muabet.

Bioloskata potreba hranenje e obavuvana od zena. Bebeto ima potreba - majkata ima obvrska, za koja dobiva osuda od okolinata.

Zborot "zena" e leverage u slucajov da histerishate vie.
Ako zborovite "zena" i "pravo" se najdat zaedno vo ista recenica, mozam da zamislam kakva kataklizma vi se deshava u glava.

Кој машки полов орган бе владе? Цицките во денешно време се користат за промовирање од автомобили до хамбургери. Тоаш не смета. Не гледам некој од вас да се побуни во тие темите во Мода и убавина кај шо се скапавте постирање цицки. Ама а излезе темата за доење први сте. Пола од вас ко тинејџери сте имале постер со голи цицки в соба, тоаш не ви беше незгодно кога мајка ви ќе влезеше да ви ги собере смрдените чорапи од под уста? Ама незгодно ви е ако брачедата на фикса почнала да го дои детето на маса. И мене ме фаќа некоаш незгодно од вакви глупи муабети ама трпам!

38178379-10215738847731567-786442231685840896-n.jpg

@bijons ова се трпи вака или и ова ти смета?

Bioloskata potreba hranenje e obavuvana od zena. Bebeto ima potreba - majkata ima obvrska, za koja dobiva osuda od okolinata.

Ako zborovite "zena" i "pravo" se najdat zaedno vo ista recenica, mozam da zamislam kakva kataklizma vi se deshava u glava.
Жена ми милион пати ја има доено ќерка ми надвор од дома, никогаш никој, никаде не ја спречил, нити жена ми се осетила незгодно, нити навредено, нити не знам кој друг збор ќе го напишеш. Ама секогаш го правеше доењето на културен, достоен начин, со покривање.

Дајте ми идеи како некако темава да ја свртам на национална/религијска база.
Тоа не верувам,али сум сигурен дека утре задутре ке осамне тема "Ковид 19,вакцините и доење на јавно место"

Еве, ја прашав жена ми за ова шо го напиша ти, се изнасмеа и рече дека е огромна глупост ова шо го имаш напишано. Еве, да не речиш мое, машко мислење е. Како можит да е навредена за нешто шо самата сметат дека е жива глупост, како доење во јавност?
Super, shom zena ti taka rekla, sea imas pravo. Pozdravi ja btw.

BREASTFEEDING.jpg ice_screenshot_20210316-212709.jpeg

... мене не ми смета, јас само кажувам дека не е вкусно и дека треба подискретно јавно доење на бебето само тоа,

breastfeeding-mom-min.jpg 205050.jpg

а и природно е ако му пречи вака отворено непристојно доење на бебето на млада мушка особа, погледот кон градата не се филтрира секогаш како сака тој лично, некогаш реакциите им се вон нивната контрола, тој може да мижи, да погледне настрана, ама реакција на града на згодна мајка ќе има и тоа е тоа,

1 e-VdgE0Q7gSiOEra4G9w0g.jpeg

Apsolutno nikakva, samo da ne se pravime na udreni ako mozi.

Кој машки полов орган бе владе? Цицките во денешно време се користат за промовирање од автомобили до хамбургери. Тоаш не смета. Не гледам некој од вас да се побуни во тие темите во Мода и убавина кај шо се скапавте постирање цицки. Ама а излезе темата за доење први сте. Пола од вас ко тинејџери сте имале постер со голи цицки в соба, тоаш не ви беше незгодно кога мајка ви ќе влезеше да ви ги собере смрдените чорапи од под уста? Ама незгодно ви е ако брачедата на фикса почнала да го дои детето на маса. И мене ме фаќа некоаш незгодно од вакви глупи муабети ама трпам!

38178379-10215738847731567-786442231685840896-n.jpg

@bijons ова се трпи вака или и ова ти смета?
Veruvam nikoj nema tuka da se pobuni ako ne pocastis so edna takva fotka kade ke si gi izvadis atributite na megdan, naprotiv ke dobies na popularnost sudejki po edna druga clenka od forumot na vremeto.
No sepak sto ti bese poentata na muabetot? Znaeme deka si objektivna uste od na vremeto, aj da vidime do kade si spremna da odis.
Автоматски споено мислење:

Владе, не можеш да споредиш биолошка потреба на возрасни луѓе и на бебе, тука за бебето се работи, не дека имаме мерак да си ги покажуваме цицките во јавност(со чест на исклучоци). Ако е таква работава, дај да почнеме да ги учиме да не се искакаат во пелена, да стискаат додека да дојдеме дома.
Tocno nemozeme. Zatoa i ne smees da glasas dodeka ne napravis 18 godini ili stanis polnoleten i za tebe se grizi roditel ili staratel. Od druga strana roditelot ili staratelot najcesto se vozrasni ili polnoletni.

Последно уредено:
Ne, naprotiv stilot na pisuvanje mi e daleku od diplomatski. Ne sum jas kriv sto tebe ne ti delile.

Треба да разграничиш прво коректно и дипломатски, за првото треба елементарна култура, за второто елоквентност, во секој случај и да сакаш не можеш.

Veruvam nikoj nema tuka da se pobuni ako ne pocastis so edna takva fotka kade ke si gi izvadis atributite na megdan, naprotiv ke dobies na popularnost sudejki po edna druga clenka od forumot na vremeto.
No sepak sto ti bese poentata na muabetot? Znaeme deka si objektivna uste od na vremeto, aj da vidime do kade si spremna da odis.

Тебе кој ти даде за право да цениш што е а што не е вадење атрибутите на мегдан?

Секој си има различна перцепција, исто како стил на облекување, некој провокативно, некој конзервативно итн, меѓутоа на крај краева тоа е индивидуална одлука, се додека е во рамките на општите законски норми и не загрозува ничија сигурност/безбедност/здравје, правото како тоа ќе го прават е нивно и загарантирано, пред се на мајката и никој друг. Сигурно има законска норма која дефинира шо е егзибиционизам и загрозување на одредени општестевени норми, а со тоа е репресија према такви дејанија, така да во vremeto na ne taka modernite mamicki im davaa malku afion na bebinjata da spijat polesno na nivata, a edno od tri novorodencinja dozivuvase polnolestnost, се во свое време ;)

Уште ти и талибанците останавте со вакви шеријат муабети :icon_lol:

Тебе кој ти даде за право да цениш што е а што не е вадење атрибутите на мегдан?

Секој си има различна перцепција, исто како стил на облекување, некој провокативно, некој конзервативно итн, меѓутоа на крај краева тоа е индивидуална одлука, се додека е во рамките на општите законски норми и не загрозува ничија сигурност/безбедност/здравје, правото како тоа ќе го прават е нивно и загарантирано, пред се на мајката и никој друг. Сигурно има законска норма која дефинира шо е егзибиционизам и загрозување на одредени општестевени норми, а со тоа е репресија према такви дејанија, така да во vremeto na ne taka modernite mamicki im davaa malku afion na bebinjata da spijat polesno na nivata, a edno od tri novorodencinja dozivuvase polnolestnost, се во свое време ;)

Уште ти и талибанците останавте со вакви шеријат муабети :icon_lol:
Dobro Klince. Tebe ako ti e nezgodno da se gledas vo cickite na Emka objektivnata togas slobodno mizi. A dali Emka ke gi izvadi na megdan ili ne e nejzina rabota, ali posto za toa se bori neli , za da moze da gi pokazi koga i kade saka bez da ja osuduvaat.
Треба да разграничиш прво коректно и дипломатски, за првото треба елементарна култура, за второто елоквентност, во секој случај и да сакаш не можеш.
Kako nemam elementarna kultura. Vidis prethodno ti napisav deka tolku ti delile a mozev ednostavno da napisam deka si glup. Ako toa ne e skolski primer na diplomatsko izrazuvanje i elementarna kultura togas neznam sto e :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom