Блам држава

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.032
By the way, расизам е самото користење на зборот Татари во погрдни смисла. Расизам не е само дискриминација поради боја на кожата.
И грците ги пишаа вулгари во минатото во погрдна смисла па денес се горди бугари, не знам што е проблем сега да ги наречеш татари кога и навистина имаат татарско потекло.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Се осеќам како да сум у некоја симулација и некој ги штела работиве на велико....не пратам ТВ, ама откритието на овој што ќе не претставувал на евровизија е најголемиот WTF момент у мојов живот. Не дека сум изненаден, и дека не знам дека бугаски шпиони ни ја водат државава.
Седење дома за избори и негласање...тоа е бламот на годинава.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Тебе те нервира тоа што Бугарите ти велат дека имаш бугарски корени. А за негирање на идентитетот, тоа горе доле сите ти го негираат. И Србите со самото не признавање на црквата индиректно ти го негираат идентитетот. За Грците па воопшто муабет да не правиме. Всушност ЕУ исто така ти го негира идентитетот а со самото тоа и сите нејзини членки. Со самате изјави решете си ги проблемите со Грција и Бугарија па влез во ЕУ директно ти велат дека како Македонци нема влез во ЕУ. Значи сега сме Северна Македонија и граѓани на Северна Македонија.
Во случајот не се работи дали е вмешана Бугарија во изјавата. Да беше и било која друга држава потенцирана ефектот ќе беше ист.
Оди како претставник на една земја и со гордост треба да биде МК и само МК!
Тоа што во моментов е актуелна приказната со Бугарија нема врска со поентата.
Истиот лик се слика со албанско знаме и прави со рачиња орелче... Што му е поента? Фин сум со сите и рачунам на вашите гласови дека и онака немам сопствен музички талент на кој можам да се ослонам?
Иритира љигавоста и немање достоинство.
Не се врти светот околу Бугарија и бугарското баш и не ме интересира дали постојат или не.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Да се вратиме пак на темата:

Затоа што ништо не е поурбано и покомуњарски од локален музички предизвик на социјалните мрежи за време на пандемија. Ќе им шибнеме полициски час поради тоа што сме неспособни да се справиме со пандемијата и да нарачаме едни вакцини, а во исто време ќе им покажеме колку сме кул затоа што ги слушаме Суперхикс. #скопскокрило #самоурбано #57цаподгтц #дедомиелаженборецнаНОБмусредиТрајчекомшијата #5тагенерацијачленовинаКПЈ
Нека си ја пушти Африка, вака некако одеше: "Биволи и жирафи во џипови, зебри костумосани со актовки, кобили нашминкани навлечени на хуманитарни балови, спа центри, секој, секој е секому храна во оваа мала савана".
И ја гледаш Рада nodding and bobbing лево десно со глата ♩ ♪ ♫ ♬ ♭ и текнува на транзицијата и готово во транс е. Воздивнува - Ah those were the days.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.422
Поени од реакции
24.589
И што ако има бугарско државјанство?
Абе има ли нормален во оваа држава?
Нели е ова расизам?
Цел народ се крена на нозе бидејќи во спотот имало знаме кое наликувало на бугарското?
Па после уште толку заради изјава на момчето дека баба му била Бугарка...
Алооо бродот ви тоне...
Ова излегува дека Бугарија била во право што опнала вето.

Тука ај искрено да прашам, дали истите овие расизам и омраза ќе беа излеани од народов бившо југословенски доколку немаше вето од Бугарија?

Ама искрен одговор сакам...
da. u princip ve smetame za najgolemi cigani na svetot i sekako asociranje so vas e tragicno.

realno so gomna si imame rabota, jas nemam nisto protiv da ve koristat za pasosi i rabota ali da se falis i paradiras toa treba da si apla lud

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Овде ќе испратам апел и официално да ги игнорираме бугарите на темава. Темата е блам држава и зборуваме за Македонија. Бламажите на источниот сосед се way too much и за наши стандарди.
Јас сите Татари ги имам игнорирано, како и гнасата србоманска од Нагоричане. Кога нема администрација, ова е единственото решение. Барем мирна ми е главата од тие јаничари и колаборатори на окупаторите.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
И грците ги пишаа вулгари во минатото во погрдна смисла па денес се горди бугари, не знам што е проблем сега да ги наречеш татари кога и навистина имаат татарско потекло.
Како прво Грците пишаното Б го изговараат В, па така Арбанити станува Арбанити, Булгарес станува Булгарес итн.

Вулгарен во смисла на прост, несофистициран доаѓа од латинскиот збор за едноставен, прост - vlgus. Па така имаш вулгарен латински јазик кој значи прост латински(vulgar Latin, simple Latin).
Автоматски споено мислење:

da. u princip ve smetame za najgolemi cigani na svetot i sekako asociranje so vas e tragicno.

realno so gomna si imame rabota, jas nemam nisto protiv da ve koristat za pasosi i rabota ali da se falis i paradiras toa treba da si apla lud
На твоето ниво не се спуштам. Само прашање е кој си ти?

И со што си подобар или не-циган од Бугарите?

И ова е македонски форум нели, официјално писмо е кирилицата. Зошто не го користиш бе писмењаку?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Конкретно овој трупец го изигнорирав откако напиша дека мартинките се Бугарски обичај. А тоа е уствари предхристијански обичај(еден од многуте зачувани), кој веројатно е долг минимум 3000 години. Дотука оди нивниот националшовинизам, затоа се секогаш грдото пајче на Балканот.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Истата грешка ја прајте и со татариве како и со шиптараната. Џабе се објаснувате, научете еднаш да ги мочате и тролате. Едно време и мене ми поверувавте дека сум ве пријавувал во хелсиншки :icon_lol:
Јас фрлам мамец за сквернавење споменик, место красимир вие го лапнавте "abe necini nemoj taka zosto" :tapp:
lol
кој ти поверувал?

треба да те разбере што збориш за да ти поверуе некој

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.032
Како прво Грците пишаното Б го изговараат В, па така Арбанити станува Арбанити, Булгарес станува Булгарес итн.

Вулгарен во смисла на прост, несофистициран доаѓа од латинскиот збор за едноставен, прост - vlgus. Па така имаш вулгарен латински јазик кој значи прост латински(vulgar Latin, simple Latin).
без разлика што грците што изговараат тие тие ги нарекуваа во навредлива форма, па Вулгаресиве денешни се горди на тоа име, ние ги нарекуваме по нивното потекло и не ја гледам потребата да се лутат дури и кога ги нарекуваме во навредлива форма.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569

Иначе фала што ми ги потврди зборовите. Дека нема разлика дали имало или немало вето туку дека омразата и расизмот спрема Бугарите е вкоренет кај огромен дел од населението. Излегува на крај дека Бугарите биле во право што ни опнале вето.
Автоматски споено мислење:

Конкретно овој трупец го изигнорирав откако напиша дека мартинките се Бугарски обичај. А тоа е уствари предхристијански обичај(еден од многуте зачувани), кој веројатно е долг минимум 3000 години. Дотука оди нивниот националшовинизам, затоа се секогаш грдото пајче на Балканот.
Абе ти политичар да не си по професија?
Ќе почнам и јас со тужби...
Дај постирај каде сум рекол дека мартинките се чисто бугарски обичај?

Kajgana Shop

На врв Bottom