И грците ги пишаа вулгари во минатото во погрдна смисла па денес се горди бугари, не знам што е проблем сега да ги наречеш татари кога и навистина имаат татарско потекло.
Се осеќам како да сум у некоја симулација и некој ги штела работиве на велико....не пратам ТВ, ама откритието на овој што ќе не претставувал на евровизија е најголемиот WTF момент у мојов живот. Не дека сум изненаден, и дека не знам дека бугаски шпиони ни ја водат државава.
Седење дома за избори и негласање...тоа е бламот на годинава.
Тебе те нервира тоа што Бугарите ти велат дека имаш бугарски корени. А за негирање на идентитетот, тоа горе доле сите ти го негираат. И Србите со самото не признавање на црквата индиректно ти го негираат идентитетот. За Грците па воопшто муабет да не правиме. Всушност ЕУ исто така ти го негира идентитетот а со самото тоа и сите нејзини членки. Со самате изјави решете си ги проблемите со Грција и Бугарија па влез во ЕУ директно ти велат дека како Македонци нема влез во ЕУ. Значи сега сме Северна Македонија и граѓани на Северна Македонија.
Во случајот не се работи дали е вмешана Бугарија во изјавата. Да беше и било која друга држава потенцирана ефектот ќе беше ист.
Оди како претставник на една земја и со гордост треба да биде МК и само МК!
Тоа што во моментов е актуелна приказната со Бугарија нема врска со поентата.
Истиот лик се слика со албанско знаме и прави со рачиња орелче... Што му е поента? Фин сум со сите и рачунам на вашите гласови дека и онака немам сопствен музички талент на кој можам да се ослонам?
Иритира љигавоста и немање достоинство.
Не се врти светот околу Бугарија и бугарското баш и не ме интересира дали постојат или не.
Затоа што ништо не е поурбано и покомуњарски од локален музички предизвик на социјалните мрежи за време на пандемија. Ќе им шибнеме полициски час поради тоа што сме неспособни да се справиме со пандемијата и да нарачаме едни вакцини, а во исто време ќе им покажеме колку сме кул затоа што ги слушаме Суперхикс. #скопскокрило #самоурбано #57цаподгтц #дедомиелаженборецнаНОБмусредиТрајчекомшијата #5тагенерацијачленовинаКПЈ
Нека си ја пушти Африка, вака некако одеше: "Биволи и жирафи во џипови, зебри костумосани со актовки, кобили нашминкани навлечени на хуманитарни балови, спа центри, секој, секој е секому храна во оваа мала савана".
И ја гледаш Рада nodding and bobbing лево десно со глата ♩ ♪ ♫ ♬ ♭ и текнува на транзицијата и готово во транс е. Воздивнува - Ah those were the days.
И што ако има бугарско државјанство?
Абе има ли нормален во оваа држава?
Нели е ова расизам?
Цел народ се крена на нозе бидејќи во спотот имало знаме кое наликувало на бугарското?
Па после уште толку заради изјава на момчето дека баба му била Бугарка...
Алооо бродот ви тоне...
Ова излегува дека Бугарија била во право што опнала вето.
Тука ај искрено да прашам, дали истите овие расизам и омраза ќе беа излеани од народов бившо југословенски доколку немаше вето од Бугарија?
Овде ќе испратам апел и официално да ги игнорираме бугарите на темава. Темата е блам држава и зборуваме за Македонија. Бламажите на источниот сосед се way too much и за наши стандарди.
Јас сите Татари ги имам игнорирано, како и гнасата србоманска од Нагоричане. Кога нема администрација, ова е единственото решение. Барем мирна ми е главата од тие јаничари и колаборатори на окупаторите.
И грците ги пишаа вулгари во минатото во погрдна смисла па денес се горди бугари, не знам што е проблем сега да ги наречеш татари кога и навистина имаат татарско потекло.
Како прво Грците пишаното Б го изговараат В, па така Арбанити станува Арбанити, Булгарес станува Булгарес итн.
Вулгарен во смисла на прост, несофистициран доаѓа од латинскиот збор за едноставен, прост - vlgus. Па така имаш вулгарен латински јазик кој значи прост латински(vulgar Latin, simple Latin).
Конкретно овој трупец го изигнорирав откако напиша дека мартинките се Бугарски обичај. А тоа е уствари предхристијански обичај(еден од многуте зачувани), кој веројатно е долг минимум 3000 години. Дотука оди нивниот националшовинизам, затоа се секогаш грдото пајче на Балканот.
Истата грешка ја прајте и со татариве како и со шиптараната. Џабе се објаснувате, научете еднаш да ги мочате и тролате. Едно време и мене ми поверувавте дека сум ве пријавувал во хелсиншки
Јас фрлам мамец за сквернавење споменик, место красимир вие го лапнавте "abe necini nemoj taka zosto"
Како прво Грците пишаното Б го изговараат В, па така Арбанити станува Арбанити, Булгарес станува Булгарес итн.
Вулгарен во смисла на прост, несофистициран доаѓа од латинскиот збор за едноставен, прост - vlgus. Па така имаш вулгарен латински јазик кој значи прост латински(vulgar Latin, simple Latin).
без разлика што грците што изговараат тие тие ги нарекуваа во навредлива форма, па Вулгаресиве денешни се горди на тоа име, ние ги нарекуваме по нивното потекло и не ја гледам потребата да се лутат дури и кога ги нарекуваме во навредлива форма.
Иначе фала што ми ги потврди зборовите. Дека нема разлика дали имало или немало вето туку дека омразата и расизмот спрема Бугарите е вкоренет кај огромен дел од населението. Излегува на крај дека Бугарите биле во право што ни опнале вето.
Конкретно овој трупец го изигнорирав откако напиша дека мартинките се Бугарски обичај. А тоа е уствари предхристијански обичај(еден од многуте зачувани), кој веројатно е долг минимум 3000 години. Дотука оди нивниот националшовинизам, затоа се секогаш грдото пајче на Балканот.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.