Општи дискусии за ТВ серии

Член од
17 март 2017
Мислења
320
Поени од реакции
522
Mayans трета сезона искача следната недела.

Глеам не е многу зборена низ форумов, чат-пат некои фанови на СОА што ја имаат гледано.
Ок серија, мада тешко дека ќе го стигне нивото на СОА а искрено се надевам дека нема таква намера. Нека си тераат мексиканците посебно.

Не ми се свиѓа што го мешаат САМКРО тука, ок беа тие блицовите на одредени ликови, ок беше и за момент појавувањето на Синовите, чисто да се види дека сеуште постојат во приказната. Ама нека ги остават на мира, САМКРО е посебен култ и нивната приказна заврши.

Курт Сатер ја напуштил серијава после првите 2 сезони каде паралелно со мексиканецот го пишуваше сценариото. Третата сезона и ваљда сезоните што следат ќе си ги пишува Елгин Џејмс. И ради тоа највеќе ми смета мешањето на САМКРО тука. Нека не замара.

ок знам, nobody cares.

Кога сме кај Курт Сатер, ќе ја искористам оваа прилика да ја спомнам The Shield, доста добра и потценета серија каде он заедно со Шон Рајан се потпишуваат на делово.
Главен лик во серијава е водачот на дел од детективска служба која се занимава најчесто со улични работи, криминалот низ улиците, борба со дилери и гангстери. Мајкл Чиклис го игра ликот на Вик Маки. Strike Team им се вика тимот, покрај него битна улога има и Валтон Гогинс. Покрај нив паралелно си работи и другиот дел од детективскиот тим кој се занимава со убиства и решавање на проблемите во канцеларија, на цивилизиран и поштен начин.
Серија со џандари, нивната работа, нивните проблеми, проблеми во приватниот живот на дел од ликовите и нивниот меѓусебен однос. Серија пуна криминал и корупција. Брза серија, по 40-45 минути траат епизодите, има доста акција.

oк знам, пак, nobody cares.

Курт Сатер пак, негов е Southpaw, боксерскиот филм со Џејк Гиленхал и Рејчел МекАдамс.

nohohohohobody fucking cares.
Не ми се гледани уште Мајанс.Таму Чибс ли ги воде САМКРО?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.776
Поени од реакции
5.107
Да не глеа некој Superman & Lois .. 3 епизоди до сеа искочени,продукција од озогласеното(hyper woke) CW ,но читам ок рецензии засеа ко за шоу од екипа која праеше бетвоман лезбејки серијали,демек изненадувачки за нив...

Ќе пуштам баш пилот да видам шо напраиле,тешко дека ќе ми се допадне поеќе од смолвил а и да не бидам ептен негативен но сумњам дека ќе паѓа оценка и се друго,ова според наслов и мал увод наликува на Лоис и Кларк од 90тите комедичното но овојпат така сериозно драматично.

EDIT - При крај на пилот епизода,накај споро.. се глеа дека тераат нешо драматично со субтилни срања и стереотипи и децата на супермен не ме занимаат баш а изглеа ко да огромен дел ќе имаат од серијава,кларк кент ми личи на чоек шо ја прашува жена му дали може до веце да оди... даље :toe:

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Да не глеа некој Superman & Lois .. 3 епизоди до сеа искочени,продукција од озогласеното(hyper woke) CW ,но читам ок рецензии засеа ко за шоу од екипа која праеше бетвоман лезбејки серијали,демек изненадувачки за нив...

Ќе пуштам баш пилот да видам шо напраиле,тешко дека ќе ми се допадне поеќе од смолвил а и да не бидам ептен негативен но сумњам дека ќе паѓа оценка и се друго,ова според наслов и мал увод наликува на Лоис и Кларк од 90тите комедичното но овојпат така сериозно драматично.

EDIT - При крај на пилот епизода,накај споро.. се глеа дека тераат нешо драматично со субтилни срања и стереотипи и децата на супермен не ме занимаат баш а изглеа ко да огромен дел ќе имаат од серијава,кларк кент ми личи на чоек шо ја прашува жена му дали може до веце да оди... даље :toe:
Не планирам да ја гледам пошто некако (да ми кажувал некој дека ова ќе го пишам во скоро време немало да му верувам) почнав да се презаситувам од суперхерои. Ајде филмовите како така најверојатно ќе продолжам да ги гледам иако од тоа што треба да излезе во скоро време хајпнат сум само за Бетмен со Патинсон и донекаде со The Suicide Squad на Џејмс Ган. А сериите веројатно ќе ги прескокнам. Ја игнорирав и WandaVision иако нема кој не ми ја испофали. Јас не добив желба да ја гледам.

Друга работа е што не очекувам многу од CW. Arrow ми беше океј првите две сезони пошто во тој период немаше многу такви серии. После ептен ја разводенија, направија универзум со куп серии и загубив интерес.

Исто, може е непопуларно мислење, ама имам уште soft spot за старата серија Lois & Clark со Дин Кејн и Тери Хачер. Бев 12-13 години кога ја гледав на Сител околу 4 попладне и ми беше многу интересна. Тогаш гледавме што ни се сервира на ТВ, немаше многу слични серии и дете како дете не можев да проценам многу што е квалитет па уживав. Со години немам пуштено ни сцена за да се потсетам пошто знам дека ќе ми го расипе впечатокот што го имам. Нека остане во меморија таква каква што ја паметам, како лесна и забавна серија. Инаку се сеќавам дека на 11 септември 2001 чекав на Сител да почне Супермен кога ја прекинаа програмата за да известат за нападот во Њујорк.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848

Дали би ги спојувале со Batwoman, Arrow, Flash, Supergirl?
Batwoman и Supergirl не аум ги гледал, а другиве две ги прекинав негде 6/7 сезона.
Ако е можно да ги спојуваат тогаш воопшто да не ја почнувам серијава.
Arrow, Flash и уште 2 други знам ги споија со настаните...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Целиот ја спремен да почнам да ја хејтам WandaVision и дека не смее вака да се шлепа на „туѓа“ заслуга односно само со 5% протнување на некои мистерии и поврзаности со Марвел светот, се деси 4 епизода, преокрет, и почна да ја бива.
Зошто немате тема отворено?
Какви нубови сте станати у под форумов значи, мизерии.
Кај се тие нови млади деца со пасија и амбиција?
А, да, на ТикТок се.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Ted Lasso.
Olivia was wrong, it should have been a movie.
И тоа ќе беше потпросечна, третокласна комедија, али сепак, ќе траеше помалце.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Е ај да плачеме сега.. важно Лери Дејвид и е смешен.. ако има вакво нешо за Curb тогаш тагирај ме.

Инаку и мене како некој што не е запален по суперхеројските филмови и серии, ВандаВижн ми се допадна, одма ја изглеав.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Е ај да плачеме сега.. важно Лери Дејвид и е смешен.. ако има вакво нешо за Curb тогаш тагирај ме.
Ја догледав конечно Curb пред некоја недела, последната сезона ептен ми се допадна, нема опаѓање на квалитет кај Лери. Е сега наредна сезона ... којзнае кога.

@Anon , тужибабо една.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Ја догледав конечно Curb пред некоја недела, последната сезона ептен ми се допадна, нема опаѓање на квалитет кај Лери. Е сега наредна сезона ... којзнае кога.

@Anon , тужибабо една.
Се шпекулира негде крај на годинава.. ќе биде смешки шо ќе напраи со ковидов :D

Kajgana Shop

На врв Bottom