Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Кога последен пат се случило воа???

Мислам дека се должи на ротацијата што ја практикува Артета иако немаме квалитетен играчки кадар за да ротира.

1615660140227.png
Автоматски споено мислење:

ВИДИ ГО БЕ ШИРИ РАЦЕ КО ДА НЕ Е НЕГОВА АХАХАХАХАХА

Не ми смета ова ич ама ќе смета на илјадници фанови, твитер е веќе преполн со хејт кон Артета. Огромен притисок си става ама ако бараме дисциплина во тимот јбг ќе мора секој да почитува, дури и капитенот и најплатениот играч во тимот.

Касап наместо контраш. Осеќам минимум двајца наши повредени до крај.

Па мрш бе стоки едни тројца пред него.

Последно уредено:
Резултатот воопшто не е реална слика за ситуацијата на терен. Се што направија цело полувреме Тотенхем беше рабоната на Ламела. Ние пречка, статива, шанси од 5 метра промашени... Сезонава Арсенал нон стоп фрустрира, или фрустрира дека сме тутурутки и немаме шанса цел натпервар, или дека не можеме гол да дадеме а доминираме. Ајде со подобра ефикасност во второ,идеален тајминг е да паднат кокошкиве.

Резултатот воопшто не е реална слика за ситуацијата на терен. Се што направија цело полувреме Тотенхем беше рабоната на Ламела. Ние пречка, статива, шанси од 5 метра промашени... Сезонава Арсенал нон стоп фрустрира, или фрустрира дека сме тутурутки и немаме шанса цел натпервар, или дека не можеме гол да дадеме а доминираме. Ајде со подобра ефикасност во второ,идеален тајминг е да паднат кокошкиве.
Не можам да се сетам кога сме доминирале некое НЛД последен пат на овој начин. Исто така не можам да се сетам на погаден играч од Ламела. Не го можам

Зборувајте после зашто клубот е таму кај што е.. се виде кога останавме со играч помалку каков е менталитетот на клубот.. чиста среќа што не примивме гол.

Тотална доминација се до исклучувањето на Ламела, ко нас да ни исклучија играч. Како и да е, небитни се тие 10 минути, Артета убаво го исплеска Мурињо.

Заслужува пофалба денешната игра. Имавме среќа за стативата ама па според таа логика два пати имаа и тие.
Ламела би се радувал да не го видам повеќе во ПЛ, не поради рабоната воопшто, туку поради тоа што такви касапи ти убиваат желба за гледање.
Она што не ме бендисува е реализацијата во напад и паниката во одбрана. Мора да се користат шансите, за малку ќе коштаа многу тие промашувања од прво полувреме.

Сезонава ги добивме Јунајтед на Олд Трафорд, ги добивме Челзи, кокошките со Мурињо... Жално е колку штета ни направи таа серија на крај на 2020та.

Еве го Артета и неговите мадиња
го седна Обамејанг на клупа 5мин пред да почне утакмицата

e0gp9hzv32qy.jpg

Во тимов најголемата борба за место е на лев централен дефанзивец. Мари и Габриел кој од кој подобри партии вади, стварно е тешко да избереш.

Кога е ова утакмица у прашање, кур ме боли како сме играле или тоа што имавме срамотни 20 минути, гомнарите немаа никаква игра, па дадоа гол.

У оваа утакмица најбитна ми е победата и слатки три бода и пуши кур Мууууурџоооо!!!

Веќе со око се приметува дека има некоја структура во играта, останува уште индивидуалните грешки да се искоренат, последните 10мин да не паничиме и Артета да си ги подобри измените.
Можеби ако летово имаше припреми многу порано ќе дојдеа овие подобрувања.

Кејн е најгнасниот играч, не памтам кој играч сум го мразал до волку. Гомно дајверско. Него воа да му го направеа ќе умреше. Мршник гнасен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom