Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Не се криви играчите утакмицава.Не е ни Демирал крив што направи пенал ниту пак Војчех што не постави легнат играч на зидот.Криво е дрвото Бентанкур прошлата утакмица!

Krivi se vo uorava sto ne go poslusaa Alegri, deka timot treba da se smeni, da si ostanese on i da smeneja tigas igracite, sga druga pesna ke bese..

Пишав и во ЛШ темата. Сега си легнувам и очекувам утре коќе станам наслов - B.NEWS JUVENTUS SACK PIRLO

или нешто како со Сари во тој стил....Се друго е еднакво на поголема катастрофа од сезонава.

:) ko sto trgnala rabota naredni 100 godini ne zemame se vo propast ide, treba nekoe chudo da se desi so nekoj pravilen transfer ili sam da sozdadime nekoj igrach( shto mi e nevozmozno) i da se smeni se (sto od deneshna gledna tochka pak mi e nevozmozno)
Ti treba pred se golem timski duh, kvalitetna timska igra i normalno srekja za da osvois LS.. Ene kolku godini PSZ i City ne mozat da osvojat a skoro povekjeto najdobri igraci kaj niv igraat.. City so Pep isto gazese vo Premier liga a ispagjase u nok aut faza... treba i srekja jbg, 3 god po red ispagjame radi gol u gosti..

Не се криви играчите утакмицава.Не е ни Демирал крив што направи пенал ниту пак Војчех што не постави легнат играч на зидот.Криво е дрвото Бентанкур прошлата утакмица!
Koe drvo choeche ama kolku se podobri ko kje ne igra toj, zimi se go zamaraziv imam teorija deka sekogash bil dupka prosto do lani Pjanich go pokrivashe a i Matuidi si beshe mnogu antitehnichki podgotven igrach i ne se zabelezuvashe koja dupka e
Автоматски споено мислење:

Ti treba pred se golem timski duh, kvalitetna timska igra i normalno srekja za da osvois LS.. Ene kolku godini PSZ i City ne mozat da osvojat a skoro povekjeto najdobri igraci kaj niv igraat.. City so Pep isto gazese vo Premier liga a ispagjase u nok aut faza... treba i srekja jbg, 3 god po red ispagjame radi gol u gosti..
Srekja vo Liga na shampioni i Juve osobeno vo finalinja- magare i kozmetika brat znaesh i sam, a za drugoto treba ubaj igrachi da se pogodat i trenjer se razbira (kamo da izlezam greshka)

Pirlo: "Let's start with the fact that we made 4 mistakes in 2 matches, which are a lot. Then you can be knocked out." #juvelive :icon_lol: :pos:

Del Piero: Changes are needed at Juventus, after tonight.

Pirlo: I’ve been called here to do a job at Juventus. We have a project, a long term plan. I’ll continue my work calmly. #JuveFCP #UCL

Considering Maurizio Sarri was sacked for not getting past the Champions League Round of 16, is Pirlo anxious?

“I don’t know why Sarri was removed. I am the coach of Juventus, I was brought in for a more ample approach, a project that was always meant to develop over several years, so I am not concerned.

“I am not happy to be working with a full week, as I’d have preferred to stay in the Champions League. Now that we’re in this situation, we can work on various aspects in training, which we haven’t had time to do so far this season, and try to improve on those.”

Последно уредено:
Се наспавте убаво? :icon_lol: Ми го качија притисокот синоќа последните 10 минути...иако сакав да испадниме дека секој пролаз понатаму ќе беше ништо повеќе освен дополнително мачење, али ми створија нервоза на каков начин испаднаа од Порто. Со играч повеќе, башка тој голот од слободниот удар каде се распадна живиот ѕид пред да шутне играчот. Многу неспособни беа во нападот, нула завршница, редовно правење потег повеќе, колку нерви да ти искинат... едино Киеза би го поштедил дека синоќа он беше алфа и омега напред, и Квадрадо со продовите и центрирањата. Роналдо чиста нула, средината и одбраната такоџе, Мората несакам ни да го коментирам... Шчезни за оној гол од слободен удар би го ставил трет голман да е, Пинсиљо нека биде втор... каква аматерска реакција :facepalm:

Се поизвесно е дека ако не сега, Пирло ќе си оди на лето... ќе се чека најверојатно крај на сезоната, дека и онака битката за Скудетото иако не е готова е недостижна, барем според мене. На лето треба огромен ремонт... да не се залажуваме само со Пирло дека само он не чини... голем дел од играчиве не се за во Јувентус, пишав неколку страни поназад да не се повторувам. И од сега нека бараат добар искусен тренер. До тогаш да видиме што може да се спаси од сезонава, и да се освои барем купот ако ништо друго... веќе не се ни нервирам до Мај, лабаво ќе ги пратам инвалидиве, нека ми извинат сите инвалидизирани лица што ги споредувам со овие...

Многу одамна се немав накурчено од фудбал. Барем не до овој степен.

На 2-1 резултат, со играч повеќе од Порто, шансите пак беа 50-50. Во такви случаеви, нема што да зборуваме за технички работи, кој бил добар, кој бил лош. Џабе само 120 минути уште толку само цркнаа играчите на теренот.

Срамното од овој двомеч е што наликуваме на мал тим, што игра само кога гони резултат. На првиот натпревар, Порто лагано си дојде до 2-0, ние немавме создадено апсолутно ништо. И покрај тоа, веќе на 2-0 им се активира нешто во мозокот и Киеза даде еден гол за да не задржи во живот.

Сношти беше иста приказна. 0-0, ништо не играме, несигурни во одбрана, после ударот со глава на Мората, Порто имаше 2 опасни удари. Немам сила да ја пуштам акцијата што доведе до пеналот, такво ноншалантно пропуштање на средината, како успорени снимки ни влегоа, им дозволивме без никаков пресинг и притисок да си влезат во шеснаесетник. Со таков пристап, нема што да судиме дека Демирал направил пенал. Брука е како дојде до таму, од апсолутно никаква, бавна и летаргична акција.

Второто полувреме пак иста приказна, гониме резултат и веднаш создаваме шанси и притисок. Дојде 2-1 и оп, пак летаргија. Имав некое гадно чувство дека Јувентус се плаши од Порто да не прими гол, за да оди во продолженија мечот. Не знам како оваа логика им се чинеше правилна, ама ајде. Нормално е кога се плашиш да го примиш и тоа на најболен начин. Види каков слободен удар бе, по земја од далеку. Жив ѕид онака стоеше, без никаков концепт, ниту наместени, ниту ништо. Немаше играч под живиот ѕид за да спречи ваков удар и се разбира Шчежни пак не пропушти да се избламира со лоша реакција. За кур ми е против Кротоне да брани, кога во најважните моменти се глупира вака.

И повторно, на 2-2, не пропуштаме одма во следен напад трет гол.

Лион и Порто не исфрлаат за неполни 7-8 месеци.

Срам, беда и јад. Нема што повеќе да кажам.

Ањели е мн тивок а пак Пирло потврди дека наводно вчера Ањели му рекол дека останува и ова дека е само почеток.

Мислам дека Ањели годиниве не е баш фокусиран на Јувентусо умот не му е тука пособено од кога стана председател на клубови во УЕФА или што и да е.

Јас би манал hard reset летово би ги пиштол да си одат Сандро, Роналдо,Ремзи, Рабио...

Да не заборавиме дека се враќаат Ругани, Коста, Де Шиљо, Пјаца, Перин.

Нека донесат искусен тренер, нека ги пуштат Сандро, Ругани, Ремзи, Рабио, Коста, Де Шиљо, Роналдо и од почеток Макар некои и беа пари нека си одат.

A taman Schezni da go pofalam deka e najkonstanten godinava, ja usra ko beshe najvazno jbg:(, treba celosen remont dogodina so nekoi poedinci shto bi ostanale ( Dibala-eventualno, Kieza, Kulu- ne zasluzuva ama aj uste edna godina, Deliht, Bionuchi, Kvadrado, Morata ako daj 10 gola do kraj sezona samo, Mekkini,Demiral, Danilo, Bufon), drugite CR7, BeBeRaRa kvartetot, Aleks Sandro, Kielini penzija i Shcezni fala vi za se ama treba promena od koren.Pirlo za mladinci, Nedved i Paratichi isto, kolku i da e juventino Nedved moze treba da si odi. Sepak se zavisi od Anjeli negov si e klubot za se toj treba da preseche,samo nekako izbgubi izgubi fokus i toj. Se naviknavme 9 godini, so mal iskluchok9-tata mashini si bea, taka da tranzicionen period ide se nadevam deka kje izlezat pobrzo

Последно уредено:
Да, Счесни има дел од кривицата за голот во продолженијата ама претерано е така лесно да се откажеш од било кој играч...една клучна ја сјебал и ајде не чини...многу детско и инстикнтивно размислување ако може воопшто да се рачуна за размислување, баш поради таквото однесување не ми се допаѓа и нашата управа...на што личи Недвед да шутира реклами да се траска ко мало дете на пола утакмици годинава...има гомила играчи што треба да јадат шут карта но Счесни не е меѓу нив според мене

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom