Сообраќајни прекршоци и казни

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Нема зошто да пробувам.
Веќе неколку децении гледаме безброј случаи каде полицијата дискриминира по етничка-религијска линија и го осигурува владеењето на законите само кај неалбанците. Можам одма десет примери да изрецитирам, без да барам по нет.
Aj bas me interesira i mene, daj nekoja statistika da vidime.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Уплатницата треба одма да се однесе во станица и затоа секогаш правете си копија на нотар. Може после година или две УЈП да ви блокира сметка и да ви наплатат пак и на однесена уплатница во МВР. :D
Таа уплатница што ќе ви остане дома ќе треба во рамка да ја чувате. :D

Нека си стават во кола за плаќање со картичка и веднаш казната да се избрише од евиденција, ама изгледа тоа им е тешко.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.478
Поени од реакции
4.642
Sekoe tvrdenje bez dokaz, e prazen muabet:toe: caoo
Па како ќе докажеш кога не смееш да ги снимаш? Како ќе докажам дека рандом албанец направил прекршок? Ќе ме убие одма ако го пријавам, или ако го снимам. Како ќе докажам дека никој што има барем еден близок во полиција не плаќа казни? Сите го знаат тоа, нема што да се докажува. Оној на плоштад шо вртеше кругови го репнаа 45 евра, јас да возев, ќе ме репнеа 1000 евра, зимање кола, и сместување во лудница.

Не се само албанците де, има и македонци такви. Тој што вози 200 на саат веќе му фали нешто, ама има врски и не се замара. Реално, и јас да имам врски ќе возам 200 на саат. ГТА во живо, кој не би сакал?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Па како ќе докажеш кога не смееш да ги снимаш? Како ќе докажам дека рандом албанец направил прекршок? Ќе ме убие одма ако го пријавам, или ако го снимам. Како ќе докажам дека никој што има барем еден близок во полиција не плаќа казни? Сите го знаат тоа, нема што да се докажува. Оној на плоштад шо вртеше кругови го репнаа 45 евра, јас да возев, ќе ме репнеа 1000 евра, зимање кола, и сместување во лудница.

Не се само албанците де, има и македонци такви. Тој што вози 200 на саат веќе му фали нешто, ама има врски и не се замара. Реално, и јас да имам врски ќе возам 200 на саат. ГТА во живо, кој не би сакал?
Друже никој нормален не сака да вози 200 по град.

Член од
22 октомври 2018
Мислења
13
Поени од реакции
2
Pisuvav i prethodno vo ovaa tema no ne najdov vistinski odgovor imeno pri krajon na juni 2020 me sopre policija se mi zapisaa podatoci na dokumeniti i za odredena kazna neso pregovaravme vaka taka nisto ne mi dado da potpisam niti oni pocnaa da pisuvaat vo tie paragonite so im se za kazni ama sepak ne mi e seedno ne sum na cisto pa sakav da prasam odprilka kolku vreme se ceka za pokana na sud ako mi ja pisale pokasno kaznata i pisale deka sum odbil da se potpisam?
pozdrav

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Зависи дали во тие парагони го навеле наводниот прекршок или не.
За на суд директно, може да помине и 2 години, за во случај да навеле дека те казниле ама не си сакал да потпишеш.

Што беше последно кога замина, имаш казна, немаш ?
Зависи и за каква казна станува збор, каков прекршок.

Член од
25 февруари 2019
Мислења
66
Поени од реакции
46
Zdravo me pisa kazna za pobrza voznja 40 kmh u naseleno mesto dali osven kaznata 300 eu bi imal drugi problemi kako pokana za sud?

M

Macedon1um

Гостин
Zdravo me pisa kazna za pobrza voznja 40 kmh u naseleno mesto dali osven kaznata 300 eu bi imal drugi problemi kako pokana za sud?
40 повеќе од дозволеното ? Обавезно ќе те викнат на суд и големи се шансите да ти ја земат возачката барем на 3 месеци

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140

Ти ја земаат возачката 99.9 %. Е сеа дур ти ја земат може и година да помине и повеќе

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.121
Поени од реакции
1.278
:mad: добро бе човек за живот или смрт ли се работеше па да мораш да возиш 40 над дозволеното и тоа во населено место (тоа е скоро дупло од ограничувањето),

зар не помислуваш дека можеби ќе ти претрча дете, ќе ти излета некој старец... па ова со паричната казна и одземање на дозволата да ти изгледа како шала, дај бе воозбилете се малку.

п.с извини за дирекност ама не можам поинаку!

Член од
22 октомври 2018
Мислења
13
Поени од реакции
2
A kolku iznesuva kazna za ako projdes na crveno I odis na sud kolku pari e odprilika?

Kajgana Shop

На врв Bottom