Општи дискусии за ТВ серии

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Screenshot_2021-03-03 Behind Her Eyes (2021).png

Ја има некојо почнато мини серијава? На imdb има висок рејтинг 7.3, ама скептик сум дека е продукција на Нетфликс и тој ефтиниот трик based on true story/best selling novel.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Прегледај го приврзокот 286495

Ја има некојо почнато мини серијава? На imdb има висок рејтинг 7.3, ама скептик сум дека е продукција на Нетфликс и тој ефтиниот трик based on true story/best selling novel.
Мислам дека читав позитивни критики некаде за серијава ама не памтам каде, знам реков да ја запамтам кога ќе ги поминам серииве сега што ги гледам, така што ако ја изгледаш пред мене пиши импресии.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.618
Поени од реакции
18.878
Прегледај го приврзокот 286495

Јас ја изгледав, не е нешто вау ама арна е.
Глумата на жеништата е 10 -ка.
Изгледај ја ќе се вратиш тука да караш после последната епизода :icon_lol:

Член од
7 април 2015
Мислења
2.789
Поени од реакции
1.700
Конечно добра нова серија од Броадкаст телевизијата, се работи за Debris од NBC и згора на тоа СФ серија.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.713
Поени од реакции
11.549

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.139
Поени од реакции
83.791
Не гледам многу серии, али ипак имам импозантен збир на популарни серии од кои не сум изгледал ни една сезона (Sopranos, Lost, Breaking Bad, Battlestar Galactica новата, Better call Saul, Twin Peaks... )

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.872
Поени од реакции
23.391
Ray Donovan никој ја нема гледано?
Солидна серија...бар првите три сезони.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.062
Поени од реакции
11.413
Дали некој има торент од Babylon Berlin да ми прати во порака?

Се обидувам да ја најдам серијата на торент но безуспешно, досега тоа што слегов е чисто срање и нефункционално.

Ако ја утнав темата, се извинувам.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Дали некој има торент од Babylon Berlin да ми прати во порака?

Се обидувам да ја најдам серијата на торент но безуспешно, досега тоа што слегов е чисто срање и нефункционално.

Ако ја утнав темата, се извинувам.
ПП

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Mayans трета сезона искача следната недела.

Глеам не е многу зборена низ форумов, чат-пат некои фанови на СОА што ја имаат гледано.
Ок серија, мада тешко дека ќе го стигне нивото на СОА а искрено се надевам дека нема таква намера. Нека си тераат мексиканците посебно.

Не ми се свиѓа што го мешаат САМКРО тука, ок беа тие блицовите на одредени ликови, ок беше и за момент појавувањето на Синовите, чисто да се види дека сеуште постојат во приказната. Ама нека ги остават на мира, САМКРО е посебен култ и нивната приказна заврши.

Курт Сатер ја напуштил серијава после првите 2 сезони каде паралелно со мексиканецот го пишуваше сценариото. Третата сезона и ваљда сезоните што следат ќе си ги пишува Елгин Џејмс. И ради тоа највеќе ми смета мешањето на САМКРО тука. Нека не замара.

ок знам, nobody cares.

Кога сме кај Курт Сатер, ќе ја искористам оваа прилика да ја спомнам The Shield, доста добра и потценета серија каде он заедно со Шон Рајан се потпишуваат на делово.
Главен лик во серијава е водачот на дел од детективска служба која се занимава најчесто со улични работи, криминалот низ улиците, борба со дилери и гангстери. Мајкл Чиклис го игра ликот на Вик Маки. Strike Team им се вика тимот, покрај него битна улога има и Валтон Гогинс. Покрај нив паралелно си работи и другиот дел од детективскиот тим кој се занимава со убиства и решавање на проблемите во канцеларија, на цивилизиран и поштен начин.
Серија со џандари, нивната работа, нивните проблеми, проблеми во приватниот живот на дел од ликовите и нивниот меѓусебен однос. Серија пуна криминал и корупција. Брза серија, по 40-45 минути траат епизодите, има доста акција.

oк знам, пак, nobody cares.

Курт Сатер пак, негов е Southpaw, боксерскиот филм со Џејк Гиленхал и Рејчел МекАдамс.

nohohohohobody fucking cares.

Kajgana Shop

На врв Bottom