- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.260
- Поени од реакции
- 3.008
Што бе Стрелец ова компресорчево мало од 8.9cm3 single-rotarry го испофали?samo kompresorot vo toj LDC model od 2006ta kosta 500evra...znaci cela klima bi kostala 1000eu Najmalce a bi rekol i 1500eu
Ами нели моето компресорче од 9.2cm3 ем twin-rotarry во Мицу LN35 го кудеше малечко било... слабо било... осакатено било....
Јака а? Нешто како мојата Мицу LN35... само со Japan компресор....Made in Japan kompresor, 36kg nadvoresna edinica 1kg freon ili pobajagi jaka masina
Добро мојата со Thailand компресор е... што е сепак "the next best thing you can get these days"

Имаше како немаше Грее модели од 1200eur... Или тоа да не го спомнуваме веќе? Не важи... помина...Za 1200evra nemas od gree.
800evra e amberot.
Od 800do 1200 ( LN i daisikai se 1300evra) e uste edna klima i uste edna soba. Dve klimi ke potrosat slicno kako edna.
Зар ја заборавивте U-crown (врвот на Грее => Kруната) 1200еур беше 3.5ката а 1500еур беше 5.5ката.
Ама еве некои членови на форумов уште првата година ја замениле...
Амбер 5.5ка колку е.... близу 1200eur така?
И сега викаш ти изгледа реална сметкава на @Ucrown од 3000 денари за 29 дена од изминатиов Фебруари со активно користење 2 клими Амбер и плус бојлери и други апарати во домаќинство.Amberot e poekonomicna klima od hansolot.
Hansolot go drzis na povisoka temperatura okolu 25 stepeni. Ne e mnogu toplo vo sobata. Da go namestis na 23 mnogu pomalku ke ti potrosi.
А претходните 2 месеци му се по околу 7000... Фебруари као беше потопол па економични нордик климиве на повисоки надворешни температури штедат корнат...
Знаеш кога ќе ме увери мене во тоа? Кога ќе покаже график дека цело време работеле климите

Хансолот е на 24С+аутофан поставена годинава, држеше пријатно во собчето... ама на -10С тие неколку дена си работеше континуирано без он-офф со близу 1kw потрошна.