- Член од
- 11 јануари 2021
- Мислења
- 63
- Поени од реакции
- 261
Што има ново?
-Ништо, брат, тоа па тоа.
Кога ќе ме праша некој што има ново јас му одговарам: Абе то старо нема па ти ново бараш“...Што има ново?
Никој не ја разбира поентата на таа реченица, но како настанала? Сигурно некој пред некоја година напишал статус на фејсбук со таа реченица, па доста луѓе го копирале... Па и тој што ја измислил таа реченица да го прашаш што ти е поентата на таа реченица сигурно нема да знае што да ти одговори...''За другар/ка прашувам''
Прегледај го приврзокот 284770
Ниту ја сфаќам поентата ниту хуморот во оваа реченица.. Се почесто ја сретнувам на форумов.
Јас пак викам „Кој не мрази жена му да не сака“..."Кој не мрази, вака да не гледа"
А излезени во кафана со по една плескавица во тањирот. Туѓ срам ме јаде.
Таквите личности ги имаат и фразите:"ич кур не ме боли " буквално секоја пијаница/алкохоличар шо милион проблеми направил,галами и им смета на сите , се моча и сере по некад , мисли дека е најјак ... најтешка мизерија од зависници ,бетер од робајли
Феноменот "ич кур не ме боли " неколку пати го чув од пијаничишта со растурена фамилија , без фамилија,сегашни пропалици , градежни мајстори со туба 50ка плус у генеп и пекари, рандом скитници,циганишта шо дремат со алкохол а после алах се прават.
...да знаеш колку погрешно имаш донесено заклучок, да во позадина на „културни луѓе и интелктуалци“ колку им стои фразата во тоа нивни речник со „жими курот“, додуше видоизменето значењето на ку-рот, ама со секој втор збор кажан,"ич кур не ме боли " буквално секоја пијаница/алкохоличар шо милион проблеми направил,галами и им смета на сите , се моча и сере по некад , мисли дека е најјак ... најтешка мизерија од зависници ,бетер од робајли Феноменот "ич кур не ме боли " неколку пати го чув од пијаничишта со растурена фамилија , без фамилија,сегашни пропалици , градежни мајстори со туба 50ка плус у генеп и пекари, рандом скитници,циганишта шо дремат со алкохол а после алах се прават.
Си вика мојот круг бачиња ќе ми честита, другите ме боли к за вас, ако сакате честитајте ми ако не фак оф хејтери.Не знам дали е пишано на претходните страници, ама гледам во последно време постојано се повторува по социјални мрежи и ужасно ме иритира кога некој става слика од роденден и во description: ,,Кој сака нека честита.'' Ко стварно не ја сфаќам поентата на реченицата, ниту пак хуморот позади истата, доколку човекот сака да се зеза.