Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ќе ти ебам мртви филмови што гледам.

Време е да се посветам на господинот Пол Томас Андерсон и со свежа и (најверојатно) паметна глава да му ги изгледам 8те филмови. Не знам зошто ама имам некој впечаток дека е доста специфичен и на свој начин посебен режисер кој обработува малце комплексни карактери и теми.

Само There Will be Blood го имам гледано и сеуште не можам да го извадам од глава настапот на Даниел Деј Луис, иако филмот ми беше досаден морам да признаам, ама тој период гледав нешто друго и неспремен му влегов.

Сеа почнувам од почетокoт на неговата работа со Hard Eight.

Се надевам нема да ме разочара и ќе си добие почесно место на мојот ѕид со една слика урамена во рамка од Џамбо купена 90 денари.

Одиме.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.217
Ќе ти ебам мртви филмови што гледам.

Време е да се посветам на господинот Пол Томас Андерсон и со свежа и (најверојатно) паметна глава да му ги изгледам 8те филмови. Не знам зошто ама имам некој впечаток дека е доста специфичен и на свој начин посебен режисер кој обработува малце комплексни карактери и теми.

Само There Will be Blood го имам гледано и сеуште не можам да го извадам од глава настапот на Даниел Деј Луис, иако филмот ми беше досаден морам да признаам, ама тој период гледав нешто друго и неспремен му влегов.

Сеа почнувам од почетокoт на неговата работа со Hard Eight.

Се надевам нема да ме разочара и ќе си добие почесно место на мојот ѕид со една слика урамена во рамка од Џамбо купена 90 денари.

Одиме.

ПТА не е нешто тежок, има комерцијален аспект во неговите филмови па затоа не мистифицира премногу како некои други автори. Мене Магнолија ми е најубав негов филм а и воопшто еден од најдобрите на сите времиња. Од останатите, единствен тешко разбирлив и комплициран во однос на приказна ми е Инхерент Вајс кој од друга страна го гледам со восхит затоа што има перфектна монтажа и цел филм ми поминува многу брзо.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Џонтра носи женска дома.
Женската филмски неписмена.
Женската: еееј, ама сте голема фамилија, кои ти се овие, вујковци, чичковци?
Еден другар, филмски неписмен, го гледа К.Бејл и ми вика што си го стаил Ибрахимовиќ бе :D
Иам и пичиња бе :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
Мене многу ми беше добар There Will be Blood. Комплексна приказна е :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.807
Поени од реакции
42.441
Ја гледав вчера Бриџит Нелсен во Роки, е тоа е женка.Порано имаше појаки глумици, овие новиве ми се мех. Освен Марго Роби која се издвојува.

Kajgana Shop

На врв Bottom