Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
зарем ти уште спиеш на тоа уво дека си ,, македонка" и дека постојат ,,македонци" ? Изгледа дека си постара па и сенилна. Да те потсетам во 2018 твоите потпишаа договор каде што се избриша придавката македонска/о/и , а националноста за ,,македонци" е Граѓанин на РСМ или вие комуњарите како што велите Нашата Земја,Нашата татковина , Земјата,Државата.
овие северџаниве и бугариве уште веруваат во бајки дека можат да го крадат името македонци, македонки, изгледа заев не им објаснил по тоа штабовите дека не може повеќе со крадење.

Со бојкот, така се зафркнавме за името. Требаше да излеземе сите со заокружување со НЕ.

Овој пат немој истата грешка, ПОПИШЕТЕ СЕ, нека не има повеќе македонци... со бојкторирање ќе ја изгубиме на цело државата.
Не е точно, и да излеземе со заокружување со НЕ и пак Заев ќе намести со ДА само да има повеќе излезност истото како и втор пат парламентарни избори истотот така ќе биде и Пописот само да има повеќе пописници

Sent from my Samsung Note 20 Ultra 5G SM-N986U using Tapatalk

Со бојкот, така се зафркнавме за името. Требаше да излеземе сите со заокружување со НЕ.

Овој пат немој истата грешка, ПОПИШЕТЕ СЕ, нека не има повеќе македонци... со бојкторирање ќе ја изгубиме на цело државата.
Грешка си, веќе е изгубена, сега им треба само легитимитет.

Грешка си, веќе е изгубена, сега им треба само легитимитет.
Od koga ja izgubivme drzavata I sve ostanato naednas narodov “ke sme ja izgubele drzavata “ im se budi patriotizmot vo sebe so koj so godini se ismejuvaa.Ovaa drzava ednas zasekogas treba da ja snema da ne se maci narodot, toj sto ja pocituval I imal custvo za nea, ovie drugite i taka ne ja custvuvaa, tuga Im bese sekako.

Баш им е кул сајтов за попис. Секој шо нема IP адреса од МК може да се попише. :icon_lol:

Psiphon 3 програмата спуштете си ја и попишувајте се.

Овој глупаков пак се заканува...

Овој глупаков пак се заканува...

Бујрум нека докаже кој внел податоци. :lolzz:

Двајца идат увек да попишуваат, така?
еден од СДСМ и еден муслиман
Автоматски споено мислење:

не се смејте, стварно прашувам
двајца ли се увек?
и у Кандахар, Фалуџа и слични места од Северна Македонија ќе стаат со Алкаедата еден од СДСМ да контролира демек?

Последно уредено:

И јас ги видов предупредувањата од програмерите, но тврдам дека лажни податоци во системот не можат да бидат внесени, бидејќи некој може да се регистрира и да си мисли дека внесол лажни податоци, но самиот систем ќе покаже дека податоците не се веродостојни. Овие случаи ќе ги регистрираме како намерен упад во апликацијата“, ни изјави Симовски.
Според него, за сите што се обидуваат да приложат лажни податоци во системот ќе биде покрената кривична постапка.

Каков шупак, место да го истестирале све ова да немало вакви багови, имал предупредувања жими к имал сеа се вади ќе гониме кривично, дали се нормални овие бе, тешка бламажа у пм. Тука никој кур не го боли за пописов ниту се попишува а сигурно има преку 100к Македонци во Чикаго а кај е цел УСА...

ВМРО и Левица би требало час поскоро да се определат дали се или не се за пописов.
Многу глупо им е ова - нит си вино, нит си вода - понашање околу пописов.

Против = повик за бојкот
За = повик за попис

вака, си прават мечкина услуга себе си

Бујрум нека докаже кој внел податоци. :lolzz:
во ова тиранска држава, во која муртинецот го згази правото како пијан гомно, се врши насилен теренски попис.... независно од Пандемијата тој е спротивен на законите и уставот и Неповредивоста на Домот !!!
Ама пази сега, кај се Народен Правобраните, Хеслиншки, невладини, се кријат како глувци... и не само тоа, камо опозициј или барем Левица да поднесе До Уставен ??????камо опозицијата да обезбеди Бесплатна Правна Помош за народот за тужба против РСМ во Стразбур ???????
Дури и да бараш адвокат за пари ЗА ОВА РАБОТА ќе бегат како Глувци... а на разноразни кримоси им направија апликации и добија грдни пари за неправилности во истрагата...
Јавноста е ТОТАЛНО замолчена...
што к*р ќе бара теренски попишува. кај тебе дома ??? Твое е право ДА ОДБИЕШ ДА ДАДЕШ ПОДАТОЦИ за етничка припадност, религиозна определба или користење на јазик во твојот дом !!!
Еве нека се јават и форумските правници и адвокати, сите се замолчани како пи*ки, никој не смее јавно ништо да каже

Кои нубови мајко мила :tapp:

Откако утрово неколку програмери укажаа на грешки и слабости во системот, односно предупредија дека со бесплатно инсталирање „VPN“ може секој наш сограѓанин да се попише како да живее во странство, директорот на Заводот за статистика, Апостол Симовски за Плусинфо изјави дека системот за попишување е максимално заштитен и не може никој да упадне со лажни податоци, а кривична постапка ќе биде покрената за секој оној што се обидува да го изманипулира системот, односно да се регистрира како дијаспора од својот компјутер во Македонија.

1614678715813.png

Програмерка откри слабост на системот за самопопишување: Со користење VPN секој може да се попише

Македонска програмерка открила голема слабост во системот за самопопишување. Објавувајќи во Фејсбук групата „Сојузен комитет на програмери на Република Македонија“ таа посочи дека секое лице кое ќе вклучи VPN може да се попише од Македонија, иако оваа апликација е наменета за македонските граѓани во странство.

-Наидов на грешка во апликацијата за само-попишување наменета за граѓани од дијаспората. Пишувам за да ме исправите ако грешам или да пријавите ако е тоа потребно. Јас која живеам во Македонија, успеав да се само-попишам користејќи VPN. Интернет страната не дозволува да се регистрирате доколку имате македонска IP адреса, но штом инсталирав VPN (бесплатен) веќе немаше ограничувања. Само-попишувањето е не само за дијаспората туку и за секој граѓанин кој во овој период нема да е во Македонија. И така јас одбрав да сум кај нашиот северен сосед, го оставив мојот македонски телефон и без никаков проблем бев регистрирана и го поплнив прашалникот. Не се бараат никакви податоци за адреса од земјата каде што престојувам, а за причина за престој имаше повеќе опции од кои последната беше "Друго" или нешто слично. Ми падна чудно што и во прашалникот кога ја пополнува адресата во Македонија задолжително беше само името на улицата, но не и број, влез, стан, пишува порграмерката.

Таа отвара дилема, дали сега таа повторно ќе биде попишана од страна на државните попишувачи.

- И сега се прашувам 2 нешта 1. Зошто не постои подобра заштита која мене од Македонија би ми оневозможило да се само-попишам? 2. Дали сега, кога го имаат мојот матичен број, но не и комплетната адреса, ќе бидат исклучена од физичкиот пописот, да ме прескокнат т.е. како да не се бројам 2 пати еднаш дигитално и еднаш на прашалниците кои претпоставувам испечатени на хартија ќе ги носат луѓето што ќе не попишуваа?, прашува таа.

Инаку, VPN е алатка која ја редиректира вашата IP адреса на друго место. Па така, користејќи VPN вие лажно можете да покажете дека сте приклучени од друга држава. Алатката обично се користи за пиратерија на интернет просторот со цел да не може да биде откриено од каде сте приклучени. Се користи и за апликации и програми кои поради разни причини се забранети во Македонија. Со користењето на VPN програмата која сакате да ја користите не може да препознае дали се приклучувате од недозволена зона.

Двајца идат увек да попишуваат, така?
еден од СДСМ и еден муслиман
Автоматски споено мислење:

не се смејте, стварно прашувам
двајца ли се увек?
и у Кандахар, Фалуџа и слични места од Северна Македонија ќе стаат со Алкаедата еден од СДСМ да контролира демек?
Според тоа што го кажа главниот за попишувањето кај Ефтов по 1 локалец ќе одел да попишува. ВМРО бараа да има 2 попишувачи(Македонец и Албанец), ама не го прифатија тоа комуњарите.
Е сега единствена ,,кочница" за малверзации е вкрстувањето на податоците од пописен лист со базите на податоци како би одело. Пример некој ќе каже тука живеат 6 души и ќе даде лични карти. Потоа, тоа(бар законски треба да) се проверува во системот, т.е. дали овие луѓе се пријавиле во државни институции: АВРМ, ПИОМ, Здравство, дали поминале граница исл.
Е сега тука има уште една заебанција. Има еден куп народ кој доаѓа 1 или 2 пати годишно на одмор во РМ. Законски мислам дека тие можат да се попишат, па макар и 1 ден биле тука во последната година време, а тука добиваат многу повеќе Албанците со оглед на тоа дека зафаќаат многу поголем процент во оваа категорија. Ние имаме 200.000 дијаспора во Австралија, а 99% од нив(со оглед на Ковидов, а 95% без него) сигурно не би потпаднале во оваа категорија. Ако грешам за последново некој, нека ме поправи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom