Која е границата на приватноста во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Sandra
  • Време на започнување Време на започнување
Kaj e granicata na privatnost vo vrska ?

Кхм ... граница на приватност?
Преостро кажано за мој вкус, како да го граничам, смееш до стомакот, под него и над него никако, можеш да знаеш каков телефон имам и кој ме барал, ама не да ми ги видиш пораките.
Глупости!

Верувам во сопственост и ја складирам интимата како таква таму, но кога ќе се одлучам да делам со некој се, веројатно таму ми доаѓа и сопственоста, така што во секој момент сум спремна за делење на интимата, блискоста, приватноста, секако, сите имаме работи кои што не треба да излезат надвор, затоа и сум со човек кој што сам знае што ќе се каже и направи, а што не.

Јас го практикувам принципот на себе искажување, се што треба да знам ќе ми се каже, се што треба да му биде дадено на знаење, ќе биде информиран, дополнителни прашања, досега немало потреба од нив, се надевам ни дека ќе нема.

ako saka partnerkata ili partnerot da proveruva vo mobilen, mail, msn i slicno dozvolata treba da e obostrana ne edniot saka a nedava ili obratno :salut:

Граница на приватност, како и секоја граница ќе си биде таму кај што ќе си ја поставиш. Се зависи од човек до човек.:toe:

Ако сака да крие нешто...ќе ги избрише пораките и повиците од телефонот.
Ако сака да се курва по нет...ќе отвори нов мсн или скајп за тоа.
Џабе е, освен ако не ја фатиш на дело.

Приватноста е во тесна врска со самопочитта, а нејзиното нарушување НЕ е доказ на љубов. Мојот телефон, мејл, тековна сметка и сл се мои, а не наши. Исто така не смее да чепка низ моите работи, ташна, гардеробер, работна маса... ниту пак јас помислувам да го правам тоа со неговите приватни работи. Ова ќе го тврдев и ако имав прославено златна свадба!

Не ми чепкале по пасворди на мсн, кајгана и слично ниту пак јас сум сакала да да ги дознаам неговите.Тоа е малку приватна ствар и секој нека си го задржи своето.А за мобилнио ми чачкале иако не баш по моја воља али што да се прави така на шала али немало никогаш нешто за криење а и јас понекогаш сум чепкала од чусто љубопитство не за друго.Бидејки и да сакаш неможеш нешто матно да откриеш тоа се се набрзинка брише:toe:

Не ми чепкале по пасворди на мсн, кајгана и слично ниту пак јас сум сакала да да ги дознаам неговите.Тоа е малку приватна ствар и секој нека си го задржи своето.А за мобилнио ми чачкале иако не баш по моја воља али што да се прави така на шала али немало никогаш нешто за криење а и јас понекогаш сум чепкала од чусто љубопитство не за друго.Бидејки и да сакаш неможеш нешто матно да откриеш тоа се се набрзинка брише:toe:

хаха сите ради љубопитност чепкаат....:wink::smir:

Глупости ова со кажување мсн пасворди, може да ти го *** животот 3 минути после раскинување. :)

Роти, не мислев на тоа, туку на обична одмазда. Знаеш колку моќно манипулативно средство е мснот и сличните модерни курири? :wink:

Тоа шо си е мое лично си останвит мое па ак сака и на гла нека ми се качи...
Познавам многу шо на пример му кажуваат пасворди на мсн и слично...
јас лично нема шанса то да му го кажам, шо ќе се десит ако раскиниме после извесно време???
Ако ме сака и има доволно доверба во мене не гледам причина да ми бара пасворди и да ми чепка по пораки

Ako ima doverba megu partnerite nema potreba od izigravanje Inspektori:)

кај е границата на приватноста.. интересно звучи прашањево, во секој случај мислам дека секоја (нормална) особа не би претерала со љубопитност освен ако некој и даде причина. Еве лично јас сум поминала низ разни фази во врскава моја.. од апсолутно не ме интересира кој му пишува итн до сакам све да знам.. и се тоа било зависно од како он направил јас да се чувстувам и да размислувам во тој период.

Апсолутно се согласувам. Значи тоа со пасвордот се глупости не знам зашо би барал пасворд или би ми барала од незнам мејл,фејсбук или шо ја знам шо тамо... Знам да се заинтересира мповеќе од вообичаено кога ќе осетам некое заладување или нешо ко да не ми штима, али тука може да има контра ефект па у случај да си во право дека нешто не штима со тоа што појше ќе напнеш со љубопитност може само да ги убрзаш работите на лошо.

IMaf vrska kaj sho ne si davavme da chepkame vo mailovi i mobilni i takvi raboti .. znachi dechkomi ne znaese so koj si prakjam mail a ne beshe nishto seriozno .. KO bev izlezena edna vecher sedel so laptopo moj i videl nekoj mail i zaradi toa posle kraj stana .. Ne zaradi toa sho proveruval nego za toa sho pishuvashe so mailo :S a nemashe nishto seriozno .. ne ni go varaf... ali chim nemozeshe da mi veruva nemaf ni potreba da imam takov dechko...

A so ovaj sho idaf posledno .. imaf login kaj nego na facebook .. toj imashe login kaj mene makar i sho gi izbrishafme posho ne ni zanimavashe takvi raboti.. mozef da mu chepkam vo mob a i toj kaj mene .. posho nemashe sho da krieme eden od drug.. Ich ne mi beshe gajle .. a i na nego ne .. i taka ostana i na kraj da ne ni chepkame.. Nemaf gajle da mi kreva tel ako se javi nekoj .. ni toj mene .. Nemashe sho da krieme.. privatnost.. svakam .. Ali ako vekje go delam zivoto so drug .. Nema sho da ima privatnost.. POsho toj e del od mojo zivot i ke mu kazhuvam sve. Mozi ima nekoj si raboti sho ne se kazuva na dechko.. ama togash nema ni da gi pishuvam tie rabotite vo poraki ili slichno ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom