Која е границата на приватноста во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Sandra
  • Време на започнување Време на започнување
Нека чепка кај сака, нема да најде ништо. А ако имам некоја порака што мислам дека ке и пречи ке ја избришам и завршена работа.

vo vrska ne sakam da ima nikakvi granici vo privatnosta se sakam da znae za mene i jas za nego i paswordi i cepkanje vo telefon i seeee...bukvalno se jas sum za da nema nikakvi barieri:back:

Hehehehe,privatnost ne sakam da imam zasto sakam se da znae devojka mi i da mi veruva a dali ima pasvord od kajgana i dali imam od nejze ona neka kaze :vozbud:
nie se si kazuvame i mnogu si se sakame :back: .. lalalal

Не сакам никој да ми задира у интима. Колку и да сум близок со некого, јебеш читање пораки и мејлови и слично.

Некои ствари се мои и ако сакам да ги споделам, ќе ги споделам кога мене ќе ми одговара.

Истото важи и во обратна насока. Не сакам да чепкам кај што не се чепка.

Абе пасворди не давам на никој така да тоа само јас смеам. А ако е до мене и ја седам на РС ќе и покажам шо сака да види. А телефон коа сака нека земе. Мене не ме интересирало и не сум земал. Ама ако и стигне порака додека е со мене онда сакам да видам шо е зашо љубопитен сум :)

нека чепка колку шо сака ако имам јас нешто за криење сигурно нема да го остам да го види..а таа ако веќе толку сака да чепка по пораки..да влегва кај мене на мсн значи нема доверба во мене..иако јас ништо не кријам то шо е за кажвање ке и кажам нема потреба од такви љубоморни работи оти само доведуваат до кавга....

Не гледам зашто би му дала на некој пасворд од мојот мејл, или па од форумов. Не дека имам нешто да кријам, само не ја гледам потребата од тоа, некако ми изгледа на немање доверба во врската. Може слободно да си праша, ќе му кажам што го интересира, ама да му давам пасворди - не. Сепак си има граница на работите што е наше, што е мое и само мое и што е негово и само негово.

За давање пасворд не давам, ама не кријам ништо. Доколку ја интересира нешто може слободно да праша, отворен сум за разговор во секое време.

Значи колку мразам вакви работи чудо едно.
Нека ми чепка по мобилен ако сака немам ништо против,тоа што не треба да се прочита што мислам дека ќе му пречи уште истиот момент кога јас ќе го прочитам го бришам.За мобилен нема проблеми.Ама да му давам пасови од мсн,форум или незнам уште што-нема теоретски шанси.
Јас ретко кога му чепкам во мобилен,скоро никогаш.А ако му чепкам во мобилен некогаш тоа ќе биде пред него,а не да се кријам.Не сум барала и немам ни намера да барам билокакви пасови зашто со тоа покажувам несигурност и недоверба во врската,како и он кон мене(ако тој го прави тоа).

Абе дебилно е да бараш или даеш пасворд на било шо... пасворд на мајка не давам не па на женска... ќе побара ако ја интересира ќе го пуштам мснто, меилот шо сака нека види ама пас не и давам па нек ме остаи ако сака.

Може да чачка кај сака, глупавиот чува докази, паметниот брише се`:) , така што ако има нешто што не сакам да го дознае, го бришам истиот момент кога ќе го прочитам, било мејл, смс, било што.

Мој пасворд нема да добие, а ако побара ќе изгуби у старт ХХ поени кај мене, зошто инвазија на приватност ме вади од кожа, а опсесивна недоверба да не праиме муабет.
Негов пасворд не ме интересира, зошто поштуем интима и имам доверба, а плус ја моите едвај си ги памтам, па уште неговиот. :icon_lol:

Без оглед на блискоста, некои работи треба да останат разграничени и тука не правам компромиси.

кај е границата на приватноста.. интересно звучи прашањево, во секој случај мислам дека секоја (нормална) особа не би претерала со љубопитност освен ако некој и даде причина. Еве лично јас сум поминала низ разни фази во врскава моја.. од апсолутно не ме интересира кој му пишува итн до сакам све да знам.. и се тоа било зависно од како он направил јас да се чувстувам и да размислувам во тој период.
Слобода за чепкање по телефон не би рекла дека имам целосна, апсолутно не мислам дека ке му е најубаво ако он излезе од собата а јас си листам по пораки и повици но кога сум сакала да погледнам сум погледнала. Мада некако не осекам некоја посебна потреба за тоа бидејки повеке од очигледно е дека ако постои нешто што тој го крие од мене нема сигурно да остане неизбришано од телефон.
Што се однесува до пасови.. од мејл мсн и слични работи апсолутно е апсурдно.. барем јас глупаво би се осекала ако знам дека некој ми чита се што правам што пракам/добивам итн. Но ако тој тоа го побара не би имала никаков проблем да му го дадам, само бидејки знам дека на тој начин во моментот би го осигурала па и не би очекувала да прелистува.. можеби еднаш од љубопитност.. ништо страшно.
Баш денес седевме на јадење каде што имаше гага wireless и му реков да ми го отвори фејсбук профилот и му го дадов пасот. Ако нешто го интересира понатаму нека си погледне, немам што да кријам.. го имам и јас неговиот. Но ако сум во врска со некој кој на нападен начин се обидува да има пристап до сите можни мои приватни нешта и постојано да ми е зад петици подруго би се понашала, чисто од инат што без причина не ми верува.

Не давам да ми се чепка по приватноста...тоа е моја работа...

nikogas ne cepkam po tugi telefoni.
ni pak sakam da mi cepkaat. duri me nervira i koga me prasuvaat kaj si sega? so koj si?koj ti e onoj? posebno ako tie prasanja se mnogu cesti mi odat na nervi. taman rabota ako za sekoj sto ke zastane so mene objasnuvam koj e, od kade e, kako sum se zapoznala ...

Зависи од партнерката... Колку јас, толку она...И обратно... Сепак, приватноста е лична работа и мислам дека сите имаме право да зачуваме бар дел од неа...

Imam dozvola da gibam vo mobilniot ma da ne sum takva da gibam a + mu go znam pass na msn a i toj mojot se mu kazuvam nema so da krijam od nego a i toj mislam:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom