Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Барем да стагнираше бе пичке му материне ... добро одевме цел Фебруар у надолна линија.. кога пред 2 дена пак нагорна линија.. па никој не му наоѓа ни логика ни бутур веќе на ова чудо.. ни си да веруваш ни си да не веруваш.. преку куров.
Како да стагнираш коа од една страна се олабавија мерките (и народот), а од друга позаразни мутации? Коа ќе има висока покриеност со имунизацијата на ризичното население или адекватна покриеност на целокупното ќе биде нешто полесно.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.492
Поени од реакции
10.397
Како да стагнираш коа од една страна се олабавија мерките (и народот), а од друга позаразни мутации? Коа ќе има висока покриеност со имунизацијата на ризичното население или адекватна покриеност на целокупното ќе биде нешто полесно.
Како да имаш висока покриеност со имунизација кога гледаш дека вирусов бега од вакцините:toe:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Како да имаш висока покриеност со имунизација кога гледаш дека вирусов бега од вакцините:toe:
Проблемот, со исклучок на неколку земји, во моментов е недостаток на вакцини. Ефикасноста на вакцините во однос на мутациите во моментов е секундарна, башка што за сеа изгледа пружаат адеквватна, иако пониска заштита и за нив.

Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.492
Поени од реакции
10.397
Проблемот ,со исклучок на неколку земји, во моментов е недостаток на вакцини. Ефикасноста на вакцините во однос на мутациите во моментов е секундарна, башка што за сеа изгледа пружаат адеквватна, иако пониска заштита и за нив.
Колку повеќе вирусов мутира, толку повеќе паѓа ефикасноста на вакцините...мислам дека уште неколку години ќе се бориме до пандемијава и со последиците од неа.
Подобро овие нашиве од власта да заборават со идеите за клинички центар, а да почнат да градат психијатриски установи.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556
Проблемот, со исклучок на неколку земји, во моментов е недостаток на вакцини. Ефикасноста на вакцините во однос на мутациите во моментов е секундарна, башка што за сеа изгледа пружаат адеквватна, иако пониска заштита и за нив.
Што е решение ако мутациите се побрзи од исполнување на недостатокот на вакцини? Со оглед на тоа колку мутации се појавија периодов и колку споро иде имунизацијата.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Колку повеќе вирусов мутира, толку повеќе паѓа ефикасноста на вакцините...мислам дека уште неколку години ќе се бориме до пандемијава и со последиците од неа.
Подобро овие нашиве од власта да заборават со идеите за клинички центар, а да почнат да градат психијатриски установи.
Оти? Психичките состојби почнаа да го земаат приматот од сѐ останато? Ако состојбата се влошува неопходни ќе ни се дополнителни капацитети.

@Menethil Дур не се постигне групен имунитет нема добро решение. Во принцип производството на вакцини(како и зголемувањето на обемот на истото) е побрзо и поефикасно од сѐ останато.

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
Јужноафриканскиот сој.......си се прошетал во Хрватска и Словенија.
А кој вели дека можеби не пристигнал веќе и кај нас во Македонија......ако не, наскоро ќе не посети......очекувано е тоа.
Ќе бидеме побогати.....имаме Британски......па зошто да не и популарниот Јужноафрички.
......и што е најинтеренсно.......вакцините против тој СОЈ.......не е докажано дека се ефикасни.

Одиме понатака......ваков сој, таков сој......извираат како нафта среде море низ цел свет.....се почесто. Мајку му стара, цела година пандемијава го клекна светот на колена......ама не извираа никакви соеви......сега одеднаш за два месеци еден куп се створија.......интересно.
Излегоа вакцините, се створија и соевите......оваа вакцина била добра за тој сој, таа другата не чинела, па за две недели друга статија......абе и таа што не чинела, проработела против сојот......фармацевтска индустрија.....пуштена на турбо.

Него.......денеска 27.02........вакцините ќе да ги нема......ама, ниту ќе ги има......мислам кај нас во прашумата.

Друга работа.....еден познаник.....носот му течел два дена, грло го гребело.....качил еден ден температура 38......и се затрчал да се тестира......позитивен на ПЦР тестот. Четвртиот ден бутур не му е......вика ама лесен бил Ковидов. Викнал од Авицена домашна посета.....побарал крвна слика да му направат и да му земат крв за серолошки тест.........неверојатно.......негативен на IgM+IgA и секако на IgG........настинал пријателот, ПЦР-от кажал дека е позитивен и он верува дека прележал Ковид......ама го двоуми серолошкиот. Немал ни К од Ковид.....ама ај.

Нели треба да се чека неколку недели откако ќе се излечи за да создаде антитела, можеби другарот се брзал..

D

Deleted member 12196

Гостин
Твоите аргументи кои се .... Верувам дека причината според тебе е Ковид!!!
А која е причината ако не Ковид?
Октомври и ноември бројот на заразени беше огромен. нормално и смртноста ќе се зголемува.

Во претходниот пост прашуваше дали во 2020 година имало 22 000 починати. Сакаше да кажеш дека сè е во граници на нормала. Сега вешто ги прескокнуваш 25 000 и вртиш на друга страна.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.371
Момците од "повисоките инстанци" читај просветлени а.к.а од Господ дадени смислија оригинални/универзални клучеви за поробување на човечката популација...првиот е тероризам вториот е цовид деветнаес'ка...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Момците од "повисоките инстанци" читај просветлени а.к.а од Господ дадени смислија оригинални/универзални клучеви за поробување на човечката популација...првиот е тероризам вториот е цовид деветнаес'ка...
Ова ти е инфо од прва рака?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.492
Поени од реакции
10.397
Луѓево се швркнаа дефинитивно, заборавија дека постојат и други болести...а се рашмркал, накашлал, нос му се затне, грло го боли, мускули или коски го вртат, одма на корона му оди умот и ете паника, страв, депресија....и јас ете ме пак до стравови..нос ми се затна и очи ме чешаат...знам дека овој период патам од алергии, но подсвеста е појака од мене..ПАК ли корона фатив:vozbud:
Најголема гужва има пред нервните кабинети, младо и старо, се депресивно.

Додека не го видам Бил Гејтс и некој од неговата фамилија болен од ковид како лежи во болница, ќе верувам во теориите на заговор, на намалување на популацијата, на ..на хорор:(:facepalm:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.778
Поени од реакции
17.009
... да се само тие мутации, во САД имало нов „патриотски“ сој, во Грција се појавил „уганда сој“, со еден збор експанзија на мутации на коронавирусот низ светот, со што највероватно голем % од веќе применувани вакцини ќе бидат „гола вода“, па размислувајќи во тој правец не ме чуди зашто кај нас не се дојдени уште авансно уплатените вакцини, односно како се шушка дека авансот е повлечен назад од нашиве, што ми дава друг правец на размислување, дека се игра на карта на донација, дека многуте земји ќе сакаат да се „отарасат“ од веќе снабдените вакцини што не им се веќе корисни според овие мутации, па не е чудо истите да бидат донирани кај нас, а нашиве тоа и го очекуваат ем ќе излезат „победници“ пред народот, ем со бесплатни вакцини!
важно Австралија за 1 случај во Квинслен воведе локадаун.... Нов Зеланд мислам се уште попаметни и си држат границите затворени....
Овие наши говеда на власт попис ќе праеле, ама пази, онлајн НЕ МОЖЕ од државата , останувааат на Теренски... тој за туризам пак уште му е во тиквата во Охрид да донел туристи од странство, лани немаше место за наши луѓе...да сме давале фрее пцр за 100-на чифути од Холандија беспари со авион ( на сметка на влада) да дојдат во Охрид а трошат 3 пати помалку од наш домашен турист...
Грција замандали и Дојран и Битола, трева никна на асфалтот, ама важно овој од златна Зора влегол легално на богородица и транзитирал во Србија облечен како поп...МУ ПОБАРА НЕКОЈ ПЦР ТЕСТ НА ГРАНИЦА ??????? :mad:
Еве СРбија воведе полициски час а ние сигурно уште имаме отворени граници :mad:
Автоматски споено мислење:

Луѓево се швркнаа дефинитивно, заборавија дека постојат и други болести...а се рашмркал, накашлал, нос му се затне, грло го боли, мускули или коски го вртат, одма на корона му оди умот и ете паника, страв, депресија....и јас ете ме пак до стравови..нос ми се затна и очи ме чешаат...знам дека овој период патам од алергии, но подсвеста е појака од мене..ПАК ли корона фатив:vozbud:
Најголема гужва има пред нервните кабинети, младо и старо, се депресивно.

Додека не го видам Бил Гејтс и некој од неговата фамилија болен од ковид како лежи во болница, ќе верувам во теориите на заговор, на намалување на популацијата, на ..на хорор:(:facepalm:
мислиш се додека не почнат да умираат и корумпирани политичари а не само обичен народ??
еве, почина градоначалникот на Загреб, инаку симбол на поврзаност со корупција од сите врсти... не кажаа дека од корона, ама може од последици од корона да е...

Последно уредено:
Член од
13 август 2013
Мислења
1.062
Поени од реакции
2.071
еве, почина градоначалникот на Загреб, инаку симбол на поврзаност со корупција од сите врсти... не кажаа дека од корона, ама може од последици од корона да е...
Од срцев удар починал, како последица на пролив на 6 годишна возраст предизвикан од некој корона вирус од тоа време, браво како одма го укапира, имаш јак њух за вируси.

Kajgana Shop

На врв Bottom