Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
2 декември 2020
Мислења
132
Поени од реакции
160
Случајот е многу комплициран и чуствителен, затоа има многу страни кои сакаат да придобијат преку овој случај.
Низ изборни кампањи се спомнуваа многу работи, се палеше масата, а доказите никој не ги обелодени.

Добро ете се повтори целата постапка, но за да се замолчат политичките партии мислам дека требаше да има некоја комисија од ЕУ за верифицирање на доказите и целата постапка, па тогаш мислам ќе немаше политичка партија која ќе се обидеше да ќари од случајов.

Судството кај нас знаеме дека е корумпирано, но за конкретниов случај мислам дека со повторенава постапка многу подетално се разгледале работите и доказите се тие кои што се.

Денешниов протест ми беше многу сомнителен, како прво кои беа маскираните кои започнаа со насилство!?
Вахабистичката структура е се појака, последно се регистрираа како верска заедница со печат од македонка судијка!
Освен надворешните влијанија за жал има и внатрешни струи кои ги подржуваат.
На овие структури воопшто не им е важно дали се виновни или невини осудените, тие гледаат прилика да придобијат што повеќе следбеници во име на "џихадот".

Уште па еден од осудените рекол дека обвинителството има рок од 10 дена да одат кај него да им даде докази за нарачателите на убиството!
Па пичка му материна ако си невин што кур досега не си ги предал тие докази па да се спасиш од затвор!
Толку глуп испадна со таа изјава, што си ја запечати одлуката на судот.

За жал уште долго ќе се користи случајов за политички поени.
Ovie protesti se somnitelni kako sto navede, no se i za politicki interes.Vo ovie protesti ucestvuvaa i likovi od navijackite grupi, i eden od maskiranite e lik koj e del od navijackata grupa “Ekipa 420” i vo protestot imase i likovi koi se del od navijackata grupa “Shverceri” od Cair.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Како успевате да сте погнасни од шиптараната, стварно не ми е јасно.
Одличен пример зошто фиромштината е таму кај шо е.
Ова да им го кажиш на родителите на убиените деца.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.389
Поени од реакции
30.828
Darling јас никого не мразам, сто пати кажав, камоли цела нација или цел форум, не мразам ништо, всушност не знам што е тоа чувство. А сум имал причини да мразам и македонци и албанци, во тие моменти можеби сум се нервирал, ама после некое време кога ќе се смирам едноставно сите ги разбирам, некој бил малтретиран како дете, некој психички е болен, некој имал температура цела ноќ и you name it.
A ne.
Gledas, ne sakas da se soocis so vistinata, i begajki od nea si izmisluvas fiktivni pricini - tie se mentalno bolni, tepani bile, temperatura imale vaka naka.

Ne znam puno, ne se vajda site drzavi sho sosedstvuvaat so albanski narod so mentalna bolest.
Poverojatno ke bide deka e nesto do vas.

Sto mislis, kako nekoj sho zamisluva EU perspektiva, kako ke izreagira eden germanec ili francuzin koga so cel kontekst ke mu gi pokazes snimkive od diveenjevo?

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
А и треба Албанциве да те пријават пошто ги викаш Шиптарана,
Моите ме предадоа. Ех животе... Ама нека, јас мојата казна ќе ја платам ама ти твојата душа дали ќе ја искупиш?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
И јас ке те пријавам во Хелсиншки,кој си ти да ми се обраќаш со глуп?А и треба Албанциве да те пријават пошто ги викаш Шиптарана,а глумиш некој либерал.
Батали го бе, не гледаш дека игра курташак на темава ... дебил до немајкаде.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
A ne.
Gledas, ne sakas da se soocis so vistinata, i begajki od nea si izmisluvas fiktivni pricini - tie se mentalno bolni, tepani bile, temperatura imale vaka naka.

Ne znam puno, ne se vajda site drzavi sho sosedstvuvaat so albanski narod so mentalna bolest.
Poverojatno ke bide deka e nesto do vas.

Sto mislis, kako nekoj sho zamisluva EU perspektiva, kako ke izreagira eden germanec ili francuzin koga so cel kontekst ke mu gi pokazes snimkive od diveenjevo?
Општо ми беа тие причини, не оправдував никого, индивидуално секој треба да одговара за своите постапки.
Германците и французите имаат вакви протести, ама за пософистицирани причини, судството кај нив е во различно ниво, цивилизација се за нас, тие протестираат за правата на работиниците, за правата на геј популацијата, работи кои сеуште се табу кај нас. Мада и кај нив понекогаш има насилство по протести.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Општо ми беа тие причини, не оправдував никого, индивидуално секој треба да одговара за своите постапки.
Германците и французите имаат вакви протести, ама за пософистицирани причини, судството кај нив е во различно ниво, цивилизација се за нас, тие протестираат за правата на работиниците, за правата на геј популацијата, работи кои сеуште се табу кај нас. Мада и кај нив понекогаш има насилство по протести.
Зошто протестирате со америчко знаме?
Македонците немаат друга држава, и да направите Голема Албанија до последниот Македонец нема никогаш да имате мир, има ли воопшто свест кај Албанците дека дека Големите сили само не искористуваат, манипулираат...?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Точно така, нормалните нации протестираат за нормални работи, само вие протестирате во одбрана на монструозни убијци.
Автоматски споено мислење:

Да побараш „монструм“ на time.mk Главните вести за овој протест се осуда за нападите на новинарите...

Никој да пише осуда дека се проестира за ослободување на убијци на деца, непочитување на правната држава и така натаму....

Од ова може да се види тежината на новинарството кај нас и може да се насети и нивната одговорност за целосна ситуација во која се наоѓаме. Слуги на политичарите.

1614428266987.png

Последно уредено:
Член од
31 март 2019
Мислења
37
Поени од реакции
46
Со тоа племе никогаш нема да има соживот. Не се сите проблематични, ама пола од нив се и затоа никогаш нема да има соживот. Премногу и допуштивме. Сами сме криви. Зошто и ние не испаднеме да ги маваме со камења во одбрана на полицијата која нишо не прави на нив. Туку трагикомичното е дека ако ние испаднеме да маваме по Албанците полицијата нас ќе не скрше од ќотек.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Не беше полицијата таа што ги спречи. Имаше некакви си редари кои ги држеа кучињата под некаква контрола. Дозволија да ја каменуваат полицијата, меѓутоа не дозволија да отидат до судот. За еве ти речеш, секоја чест на полицијата, браво. Илузија...
А полицијата наводно нафта пие и не ги знае кои се.

Човеков се знае кој е, верувам како поранешен цигарџија дека го знае цела полициска Бит-пазар. Уште потрагичен е фактот дека денес работи во контрола во ЈСП.

Видеото веројатно не го дава.

Kajgana Shop

На врв Bottom