Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ние Христијаните велиме......
Особено е тежок гревот кога се зборува лошо за умрените, бидејќи тие не можат да се бранат.
Тоа е римско правило (/изрека), ама нема врска. Зошто немам право да напаѓам одреден воен злосторник или диктатор кој е под земја? Судиме по делата. Не се сложувам со Пуно, нормално, ама не се сложувам ни со ова правило.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Е сега не ми е јасно дали ми посакуваш добро или лошо...

Smetav deka ja razvi intelegencijata ama izgleda sum pogresil.Opcijata bod b. Da se macis u zivotot i da ti dojde nekoj od strana so ne znae 2+3*4 i pet prosto prosireni recenici so zeleznicka pruga megu dvata predni zaba da ti kazuva kako e ugneten dodeka ne odi na rabota, a zema plata i pribidejki e neuk da go nauci jazikot na drzavata vo koja se preselil da bara se da e na negov majcin jazik. Ah da i ke zaboravev, istiot toj da go drzi cel kriminal vo drzavata i cela droga da ide niz nego, a da bide nevin ko deva marija.

Pisi mi u inbox ako ima nesto nejasno,da ne go trujam sozivotov

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.685
Поени од реакции
37.668
Косово има далеку повеќе права за малцинствата, загарантирани им се 10 пратеници, мора да ги има во билокоја влада, и не мора да имаат минимум 8% од гласовите за да можат да добијат пратеници како албанските партии. Нивните општини имаат далеку повеќе автономија од општините тука.
... и нормалишт сите скоро министерски позиции со тие 10 пратеници ги има малцинствата исто како овде!??

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.685
Поени од реакции
37.668
Не сум читал за тоа, можеби за неколку цркви да ама за сите не сум читал.
Зошто баш за Митровица?
... кога не им е во интерес, веднаш ослепуваат и не читаат, веднаш оглувуваат и не слушаат, первезија до небо!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Она кога бараше од Apple да ја става Косово на мапа кај нивната апликација, ќе и експлодираше инстаграм профилот со коментари од срби (кои сепак по се изгледа биле македонци) кои ја напаѓаа за тоа, после тоа резултираше нејзината детинеста постапка.
Она сепак е дете за него, она има живот пред себе, може да се кае, да се извинува, а он тоа не го може веќе, а можеше.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.905
Искрено мислев дека знаев, ама не сум сигурен дека *најсрбоманска* може да ја уловува воопшто ситуацијата.
Не верувам дека самите срби ќе реагираа вака.
Па ја уловува, само во Македонија имаш вакви работи поврзани со Србија и Срби.
Многу понижувачки однос имаме кон braca Srbi. Доволно е да се тргне од самото прашање на референдумот за незавиност, каде грото гласале само ради можноста за иден сојуз со бившите републики, а не за независна Македонија.

Да не бидам погрешно разбран, јас немам никаков проблем со Србите, ниту пак со нивната држава, напротив ја имаат мојата поддршка во многуте сфери.

Само ми се грози од горенаведниот однос.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Добро де, ако овие работи не ги кажал тогаш го повлекувам кажаното дека бил расист, дали е фер ова?
Брат, прв пат ти реплицирам, кажи ми те молам дали знаеш што е тоа Расизам?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Брат, прв пат ти реплицирам, кажи ми те молам дали знаеш што е тоа Расизам?
Racism is the belief that groups of humans possess different behavioral traits corresponding to physical appearance and can be divided based on the superiority of one race over another.[1][2][3][4] It may also mean prejudice, discrimination, or antagonism directed against other people because they are of a different race or ethnicity.[2][3]
Key word or ethnicity.
Но и заради друга раса, пошто вие и верувате дека сме друга раса.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Она кога бараше од Apple да ја става Косово на мапа кај нивната апликација, ќе и експлодираше инстаграм профилот со коментари од срби (кои сепак по се изгледа биле македонци) кои ја напаѓаа за тоа, после тоа резултираше нејзината детинеста постапка.
Она сепак е дете за него, она има живот пред себе, може да се кае, да се извинува, а он тоа не го може веќе, а можеше.
Од кога стана Дуа Липа експерт за навигација, меѓународна политика и географија па да кажува некому што да има на мапа и што да нема?

Како бе детинеста постапка на 25 години? По сите можни критериуми е веќе одамна возрасна особа која треба и мора да одговара за своите постапки.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Од кога стана Дуа Липа експерт за навигација, меѓународна политика и географија па да кажува некому што да има на мапа и што да нема?

Како бе детинеста постапка на 25 години? По сите можни критериуми е веќе одамна возрасна особа која треба и мора да одговара за своите постапки.
Не кажувам дека не треба да сноси одговорност за тоа, ама детинеста постапка е, еве да речеме глупа постапка.
Она е светска ѕвезда и не треба да се занимава со политика, било да е тоа помагањето на родното место.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Голема Албанија, Голема Србија, Голема Бугарија... тие то се залагаат за нив у ствари помагаат на родното место, а ние мислевме дека се национал-шовинисти.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Голема Албанија, Голема Србија, Голема Бугарија... тие то се залагаат за нив у ствари помагаат на родното место, а ние мислевме дека се национал-шовинисти.
Да нормално, така се креираат големи држави, со постирање постери на инстаграм.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не кажувам дека не треба да сноси одговорност за тоа, ама детинеста постапка е, еве да речеме глупа постапка.
Она е светска ѕвезда и не треба да се занимава со политика, било да е тоа помагањето на родното место.
Не знаев дека и Голема Албанија била родно место o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom