Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Да бидеме реални, сега им носта победа на СДС, пред некоја година на ВМРО им носеа фиксни десетици илијади гласа, не е кај нив ни партија ни идеологија, туку чиста корист, дали во кеш дали во нешто друго, и тоа не премногу скапо ги кошта ДПМНЕ/СДС

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
@puno , ти го избришале мислењето во темата за Балашевиќ, ама ме интересира, ако сакаш да објасниш... си напишал, цитирам: „еден расист помалку, нека му е тешка земјата“. Kако тоа покоен Џоле бил расист? Доволно имам слушано негови песни и не ми текнува на ниедна у која пцуе црнци или кинези. Де потсети ме/не, сподели од каде тој заклучок. Не е можно две третини од животот да сум имал погрешно мислење за човеков. :(
Нема да најдеш ни песна која е "подмолна песна за Косово" - како што изјави поранешниот косовски министер.
Ја се кладам да излезе у јавност друг некој косовски авторитет, да каже земјата е рамна, Пуно и остали ќе ги гледаме на таа тема.
Како први - тако други, така е во таа борг-заедница. Први јаде гомна, други ќе се прејаде.

Они бре колективно сите се испосраа и испомочаа врз маките на фамилиите на децата убиени за Велигден, без трошка совест или сочуство, па сеа за Балашевиќ.

Исто и каурите, немаше толкава реакција кон Албанците или кон Пуно конкретно, за целото серење врз гробовите на децата, али за Балашевиќ - еден тон реакции. Но, тоа си има свои причини во човечката психа.
Автоматски споено мислење:

Ако Балашевиќ стварно има подмолни песни за Косово, ја да сум на местото на ДУИ би го забранил да се пушта у Северна. Ако е стварно така, зашто ДУИ до сега не ги забрани тие песни?

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
@puno , ти го избришале мислењето во темата за Балашевиќ, ама ме интересира, ако сакаш да објасниш... си напишал, цитирам: „еден расист помалку, нека му е тешка земјата“. Kако тоа покоен Џоле бил расист? Доволно имам слушано негови песни и не ми текнува на ниедна у која пцуе црнци или кинези. Де потсети ме/не, сподели од каде тој заклучок. Не е можно две третини од животот да сум имал погрешно мислење за човеков. :(
1. Редовно го употребуваше дегоративното именување кон албанците.
2. "Sljede me ljica koja govore "LJ", oni su zljočesti po pravilju, priljično ljako maljtretiraju, o Bato, Bato, eljiminiraju"
3. „I u mom narodu ima kojemakvih šiptara“
4. Zlo je tamu, nakotili se su doslaci iz susednog mraka, iz zemle bez istorija, bez ptica, bez slikara, balerina, violencelista...
Me мрзи повеќе да пишувам, кхм да копирам од постот на Enver Robelli во фејсбук.
Искрено немаше да знам дека постоел типов.
1613933183670.png
Мрзам да куцам.
Се извинувам што имам лошо мислење за него ако он овие ствари не ги кажаl воопшто, или хуморот му бил to advanced за да ние да го разбираме.
Кој пее зло не мисли, се надевам ова важи и за него.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Мораше да го знам цел живот ли?
Не бе, таман работа.
Обично сите така правиме во животот.
Не знаеме ништо за некој, читаме фб пост, донесуваме заклучок од тој фб пост, и идеме да сереме.
На овој начин сите функционираат и светот е прекрасно место за живеење.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Не бе, таман работа.
Обично сите така правиме во животот.
Не знаеме ништо за некој, читаме фб пост, донесуваме заклучок од тој фб пост, и идеме да сереме.
На овој начин сите функционираат и светот е прекрасно место за живеење.
Добро де, ако овие работи не ги кажал тогаш го повлекувам кажаното дека бил расист, дали е фер ова?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
2. "Sljede me ljica koja govore "LJ", oni su zljočesti po pravilju, priljično ljako maljtretiraju, o Bato, Bato, eljiminiraju"
4. Zlo je tamu, nakotili se su doslaci iz susednog mraka, iz zemle bez istorija, bez ptica, bez slikara, balerina, violencelista...
Me мрзи повеќе да пишувам, кхм да копирам од постот на Enver Robelli во фејсбук.
Прегледај го приврзокот 285192
Мрзам да куцам.
Се извинувам што имам лошо мислење за него ако он овие ствари не ги кажаl воопшто, или хуморот му бил to advanced за да ние да го разбираме.
Ние Христијаните велиме......
Особено е тежок гревот кога се зборува лошо за умрените, бидејќи тие не можат да се бранат.

знам дека тоа за вас Муслиманите......не важи......бидејќи ние Православните Христијани сме неверници.......сепак имај ронка почит према починат.
.....доволно "зборуваше" и го навредуваше покојниот......вчера во темата за Балашевич......сопри се!

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Puno kako nevernik ti posakuvam da dozivees pola od "ugnetuvanjeto" na shqiptarite vo makedonija na svoja koza i togas uste pola za da bide celo, pa posle use pola od sekoja drzava so ja naselivte i i ebavte majkata. I za jagotka na shlagot ti posakuvam pred ova da ti se sluci da go dozivees vrvot za da padnes od najvisoko i mozebi togas ke se svestis kakvi gluposti lupetash so decenii.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Puno kako nevernik ti posakuvam da dozivees pola od "ugnetuvanjeto" na shqiptarite vo makedonija na svoja koza i togas uste pola za da bide celo, pa posle use pola od sekoja drzava so ja naselivte i i ebavte majkata. I za jagotka na shlagot ti posakuvam pred ova da ti se sluci da go dozivees vrvot za da padnes od najvisoko i mozebi togas ke se svestis kakvi gluposti lupetash so decenii.
Е сега не ми е јасно дали ми посакуваш добро или лошо...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Прегледај го приврзокот 285192
Мрзам да куцам.
1613934830620.png

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Живееш во најсрбоманската држава на балканот
Искрено мислев дека знаев, ама не сум сигурен дека *најсрбоманска* може да ја уловува воопшто ситуацијата.
Не верувам дека самите срби ќе реагираа вака.

Kajgana Shop

На врв Bottom