Сакам да знам!

Член од
2 март 2016
Мислења
514
Поени од реакции
513
Ми дадоа лист со примање у 2020 од работа, имаше бруто нето данок тоа све и имаше дел ослободување.

Ме интересира шо ослободување е тоа, од државата за газдата или?
Лично ослободување околу 90.000,00 ден. или нешто над тој износ, тоа значи вкупниот приход кој го имаш во рамки на една година нема да се оданочува со 10% стапка како персонален данок на доход до рамки на личното ослободување, се над тој износ се оданочува 10%.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Знае ли некој оние пробиотски јогурти баланс за сиромашни или баланс буџет,како сакаш кажи ги што се продаваат во Кам и Стокомак,имаат ли некаква врска со пробиотски јогурт или само етикети им штанцаат?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Знае ли некој оние пробиотски јогурти баланс за сиромашни или баланс буџет,како сакаш кажи ги што се продаваат во Кам и Стокомак,имаат ли некаква врска со пробиотски јогурт или само етикети им штанцаат?
Па во Стокомак има таков на Кораб и нешто Идеал шипка... Јас мислам дека се сите варијации на тема со сличен ефект...

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Па во Стокомак има таков на Кораб и нешто Идеал шипка... Јас мислам дека се сите варијации на тема со сличен ефект...
Вчера пробав Кораб,не е лош.Сега купив и Бела Фарм од Кам па ке видиме :)

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.131
Поени од реакции
11.686
Вчера пробав Кораб,не е лош.Сега купив и Бела Фарм од Кам па ке видиме :)
Од Кораб Трница и јас имав пробано деновиве, добар е. Исто порано имав и на бимилк баланс+ користено, исто океј.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Од Кораб Трница и јас имав пробано деновиве, добар е. Исто порано имав и на бимилк баланс+ користено, исто океј.
Добар е зашто не го прават сами,туку во Србија а овие само го полнат

Член од
1 април 2017
Мислења
283
Поени од реакции
44
Дечки, измерив диоптер на оптичар, каде препорачувате да купам рамка и стакло

Strictly

word is bond
Член од
9 јуни 2019
Мислења
486
Поени од реакции
1.645
Дечки, измерив диоптер на оптичар, каде препорачувате да купам рамка и стакло
за оптики незнам, гледај полесна рамка да земеш, јас имав едни малку потешки на жешко ме печеа/сечеа кога работев, рана ми праеа

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Има некој проблем со интернет плаќања на нлб денеска?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.570
Поени од реакции
11.587
доколку родителите немаат пасош а сакаат да поминат граница со лична карта према Србија, Албанија итн ме занима што документ е потребно за децата?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
доколку родителите немаат пасош а сакаат да поминат граница со лична карта према Србија, Албанија итн ме занима што документ е потребно за децата?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Дете мора да има пасош.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Кој е нај безболниот начин, без бушење, да се монтира нешто како во вид на држач, од покривот на возилото (околу средина на возилото) на задно седиште?

Треба да држи уред не потежок од 700/800 грама, големина околу рутер.

Има шанси без бушење нешто да се измисли или?

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.563
Поени од реакции
59.280
Кој е нај безболниот начин, без бушење, да се монтира нешто како во вид на држач, од покривот на возилото (околу средина на возилото) на задно седиште?

Треба да држи уред не потежок од 700/800 грама, големина околу рутер.

Има шанси без бушење нешто да се измисли или?
Внатре така? Каков материјал е кровот? Можеби со лепенките за платно ќе успееш да го изведеш тоа што ти треба?

Kajgana Shop

На врв Bottom