Батка успори малку... со 52С издув и не можеш да имаш 7.65kw... другар ти стрелчо не џабе бркаше 58С!
А ако мислиш дека со темепратурата на ѕидот ќе рачунаме ние COP си се заебал....
Прегледај го приврзокот 284506 Прегледај го приврзокот 284505
Го имам истиот термометар, знаам кај му се сензорите, и кај мене во соба вика 18С а јас по куси ракави и климата буфта на макс со саати.
АМА SИДОТ ЛАДИ ОД ПОЗАДИ.
Кај што си го потпрел ти мерачот.... а сондата си ја напикал кај што повнатре не можело.
Еве кај стои сондата горе кај мене...... затоа вика 28-29-30 степени на усис во сите мои видеа.
Прегледај го приврзокот 284503 Прегледај го приврзокот 284504
Што мислиш Златко зошто се пот-крева на прсти и фаќа кадар со телефонот од горната сонда при секое видео???
The final calculated AVERAGE values from this video are:Consumption: 1.10 kW/hOutput heat: 3.60 kW/hCOP: 3.31To get the average values I did COP calculation...
youtu.be
The final calculated AVERAGE values are:Consumption: 0.70 kW/hOutput heat: 2.78 kW/hCOP: 3.96To get the average values I did COP calculation on every 30 sec...
youtu.be
...
да не ги редам сите.... на секоеее видео фаќам кадар дека сондата не лежи на ладниот ѕид за да вадам високи COP-ови и да лажам луѓе!
Сакаш да ја залепам и јас сондата на ѕидот над клима и да снимам вечерва едно видео???