Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Moze li nekoj da kaze zbor dva za nacin na polaganje na
Diskretna matematika
Objektno orientirano programiranje
Osnovi na sajber bezbednosta
Kompjuterska arhitektura
ДМ - само задачи има, а задачите са логика, комбинаторика, множества, графови и дрва и релации
ООП - исто како структурно
КА - има теорија и задачи, задачите са како лабораториските, а на теорија можеш да гледаш од презентациите

Дали неположените предмети од прв семестар треба да се запишат повторно при електронски упис на втор семестар?
Не, тиа можеш да ги полагаш у Јуни и Август и ако и тогај не ги положеш ќе треба одново да ги запишеш у нареднио зимски.

Прегледај го приврзокот 283480

Дали ова во црвената рамка со 2те ѕвездички значи дека ако сум на 3 годишни студии можам да го занемарам Вовед во... предметот и можам да земам изборен?

Истотака ме интересира дали ние лично студентите бираме како ќе дипломираме? На пример, ако исполнам услов од 180 кредити и положени сите задолжителни предмети до тој момент, дали можам да одберам да бранам 3 годишна дипломска?
nvm najdov odgovor, dole imalo fusnoti

Здраво колеги, дали има некои заинтересирано за приватни часови по предметот Алгоритми? Доколку има може да ми пише. Поздрав

Dali treba da se kupuvaat knigi po nekoj kd predmetite ili se uchi od prezentacii
Нема потреба да купуваш, можеш да ги симнеш тие што ќе ги објават на курсот за Дискретна и Компјутерски архитектури, а за Основи на сајбер безбедност доволно е од презентации.

Здраво,
Сменив смер годинава па треба да го преполагам предметот Бизнис статистика во ПИТ. Имам положено предмети како Дискретна математика, калкулус 1. Ме интересира бидејќи предметов имал математики, па ме интересира дали е тежок и како се споредува со овие предмети што ги кажав во тежина. Фала однапред :)

Некој да каже збор два за Виртуелизација кај Гушев?

Кај кој професор и асистент е најдобро да се следи оперативни и објектна анализа и дизајн

Здраво,
Сменив смер годинава па треба да го преполагам предметот Бизнис статистика во ПИТ. Имам положено предмети како Дискретна математика, калкулус 1. Ме интересира бидејќи предметов имал математики, па ме интересира дали е тежок и како се споредува со овие предмети што ги кажав во тежина. Фала однапред :)

Види на претходна страна, имавме дискусија таму околу БС.

Мислење за:
Мишковски Игор - Архитектура и организација на компјутери
Котеска Бојана - Објектно ориентирана анализа и дизајн
Тојтовска Билјана - Дискретна Математика
Многу би ми значел вашиот одговор, фала однапред!

Колеги може да ве замолам за мислење за следните професори и начинот на предавање?
Спасов Дејан-Дискретна математика
Ѓорѓевиќ Дејан- ООП
Мирчева Георгина-Анализа на софтверски барања

Има ли FB група за предметот дизајн на алгоритми? Ако има пратете линк =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom