ej decki kako da gi vnesam drajverite za zvucnata na vista imam zvucna kartica Aureal Vortex AU-8810 probav na 100 nacini i nisto aj moze nekoj podetalno da mi objasni ili ako ne da stavam nekoj drugi drajveri moze li taka .. nemam zvuk veke edna nedela i se mucam da nejdam nekako no nisto .... zas mi crkna realtekot sto e na maticnata ..... i sea samo toj drajver e a dzabe mi e koga ne raboti ...... aj pomos pls
znam man abe ovaa ja staviv sto ja pisuva tamu i za nea mi trebaat drajveri i kako se instaliraat zas probav 300 nacini ne moze najdov drajvei ama ne saka neso da ne ima nekoja finta neso so vistava u stvari eve eno slikice da viis kako eТи цркнала онборд звучната, што те буни?
Купи си нова звучна картичка и толку.
....Луѓе имам сериозен проблем, барем мене така ми изгледа?
абе, пред 15 дена купив лап топ со Windows Vista Ultimate 32-bit оперативен систем, по неколку дена користење ми излезе едно и бара активација на виндоусот онлине за 25 дена инаку ќе престане со работа !!!
Дајте ако има некоја помош, ако не да го носам рикверц у АМЦ ?
однапред благодарам.
П.С пробав некои кодови но не успева.
Прво, аку си го купил од АМЦ лаптопот нов, тогаш претпоставувам дека вистата ти е легална, види низ цедињата шо ти дојдоја со лаптопот дали имаш цд-двд од вистата, аку има на него треба да има key.Луѓе имам сериозен проблем, барем мене така ми изгледа?
абе, пред 15 дена купив лап топ со Windows Vista Ultimate 32-bit оперативен систем, по неколку дена користење ми излезе едно и бара активација на виндоусот онлине за 25 дена инаку ќе престане со работа !!!
Дајте ако има некоја помош, ако не да го носам рикверц у АМЦ ?
однапред благодарам.
П.С пробав некои кодови но не успева.
фала многу на помошта, ама трк до АМЦ ќе е изгледа ах колку се нервирам !!!Прво, аку си го купил од АМЦ лаптопот нов, тогаш претпоставувам дека вистата ти е легална, види низ цедињата шо ти дојдоја со лаптопот дали имаш цд-двд од вистата, аку има на него треба да има key.
Полесна варијанта е да го свртиш лаптопот наопаку и таму (на задната страна кај батеријата) имаш залепено Вибдоус маркица со серискиот на вистата стави го него и тоа е.
Аку па ги немаш овие опции трк во АМЦ.