Блам држава

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
За Фрчко вчера пишал, жесток социјалдемократ со меко срце :D За Димитров "убавиот како гроф од Монте Кристо"

А врвот е "габаритниот" Орданоски еден од најзначајните за нашето јавно здравје... Шта реќи...
Па Заев да не беше глуп и да веруваше дека вака со Неџат се добиваат гласови, а не се губат, ќе му забранеше да зборува :D
Миленко , Мирка, Јанко и остали не беа до толку одвратни ко овој. Од кај изникна овој куропушач на сдс и заев не ми е јасно. Пред 2-3 години не ни знаев дека постои , а се сметав дека пратам колку толку политика.

Најголема грешка на Грујо е што направи НЈРМ казна да достигнува 700 евра и да форсираат кривични место НЈРМ да пишуваат. Знае тој дека за оваа раја на оваа територија само 2 работи се решение.Ќотек или казни. Лупна јаки казни за да нарадот не се осмели да удри ќотек на оваа твитер комуњара и квазиновинари да не изедат ќотек. Ако некат се освестиме овие треба да се на врвот на листата. Сеа ги читам по тиме.мк ми искачаат твитови на комуњари кој се напикаа по влада и го напаѓаат Адил. Гадови неспособни.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Два дена се смеам со ова ауу :pos: ама колку треба да си глуп од 0 до партиски вработен IT копач да не сфатиш дека напротив, благодарен треба да си што некој ти носи посети со редирект. Жими се, ова е за на Редит, мислам дека е општо прв случај во историјата на интернетот некој да е пријавен за редирект :cuc:

Ова е како да си столар, некој со билборд да ти донесе 100 муштерии денес и ти да пријавиш во полиција harassment :pos:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Извинете дечки, мала дигресија.

Дали се појавија фаци што го бранеа повикувањето на информативен разговор на тој што го направил сајтот?

И колку.

Претпоставувам тоа е од оние темплејт објави што ги имаат секогаш за вакви работи.

"Ајде, гледам ептен фама се крена па да напишам и јас два-три збора. Можеби ова ќе биде непопуларно или контроверзно, ама јас не гледам ништо погрешно со ______. Значи, јасно во законот таму си пишува дека _____ , така да
[3-4 параграфи пишани на некој си квази-интелектуален дијалект, за да звучи дека тоа што го вели има логика]"

А најчесто тие што го пишуваат ова.... не се ни дел од политичка партија нити било каква организација, едноставно се тажни луѓе кои мислат дека наоѓаат задоволство од одење контра (разумот)

Утре да излезе вест "Цајкани тепале бебе" ќе излезат со истото:

"Ајде, гледам ептен фама се крена па да напишам и јас два-три збора. Можеби ова ќе биде непопуларно или контроверзно, ама јас не гледам ништо погрешно со тепањето на бебето. Значи, јасно во законот пишува дека ако полицијата се сомнева тие имаат право да те претресат. А кој е виновен што бебето не соработувало? Земете, прочепкајте малце низ интернетот, ќе видите дека бебиња се користат за шверцање се и сешто. Јас дури би ја пофалил полицијата што спречила потенцијален напад, а поради ова и вистинските криминалци ќе размислат два пати за нешто. Погледнете малце низ светот, вакви работи се имаат случено и во други места, лесно е само да се плука по нешто што не разбирате."

Ептен ме тригернуваат вакви срања, пошто нормализација на нелегалните апсурдности е нешто што се дешава се почесто.
И во моментот кога ќе се почне аргументот "Lugje...ama ne e bitno samo da se pluka. Eve, mozhebi e dobro. Mozhebi e losho..ajde da razgovarame. Ajde da debatirame. Mozhebi tepanje na bebinja e ok rabota? Ajde da ne dozvoluvame emociite da ne nadvladeat i da razgovarame. Toa e fer nestoto." тогаш колата тргнала надолу.
Бидејќи паметен човек ретко кога на ова ќе врати со "море носи се у пичку матер и ти и дебата за разум и све, ова е ретардирано и ти си ретардиран ако мислиш дека не е така лошо" туку ќе проба смирено, аргументирано и разумно, со факти да докаже дека е во право.

А не можеш, бидејќи играш негова игра.

Во моментот кога почнуваш да дебатираш дали 2+2 е 4 или не пошто ajde da razmislime barem malce da ja vidime i drugata strana тогаш си ја изгубил битката.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Уште една од многуте погрешни перцепции:

Ќерката на Насер Зибери станала нотар непосредно пред да биде избран за Правобранител

На времето Бонева не знаеше дека синовите и имале станови у Скопје, овој мисли дека ја затворил канцеларијата на 31 јануари, коа тоа вработените да го подјебаваат, му го собрале клучот, факсимилот и печатот и отвориле работат...
Тоа е, ако не те заебат твоите кој друг ќе те заебе...
Исто и Мира Дизел не знаела колку станови заработила од баждарина.А земјоделцине бараат субвенции за ориз, грозје,праски и други глупости.Абе има рамковни за ранење алоооо ,ненаситни едни.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Два дена се смеам со ова ауу :pos: ама колку треба да си глуп од 0 до партиски вработен IT копач да не сфатиш дека напротив, благодарен треба да си што некој ти носи посети со редирект. Жими се, ова е за на Редит, мислам дека е општо прв случај во историјата на интернетот некој да е пријавен за редирект :cuc:

Ова е како да си столар, некој со билборд да ти донесе 100 муштерии денес и ти да пријавиш во полиција harassment :pos:
Дали може нешто да му направат од правен аспект? Знам дека ропациве можат да издејствуваат се ама ако у некој паралелен универзум каде нема апсурди у територијава и ги имавме овие закони дали има минимална шанса да му направат нешто ?

@dragonsky
Да, се појавија фаци што го бранат повикувањето на информативен разговор. Исти калибар на фаци ко оној од погоре што е спомнат Ненад ака Неџат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дали може нешто да му направат од правен аспект? Знам дека ропациве можат да издејствуваат се ама ако у некој паралелен универзум каде нема апсурди у територијава и ги имавме овие закони дали има минимална шанса да му направат нешто ?

@dragonsky
Да, се појавија фаци што го бранат повикувањето на информативен разговор. Исти калибар на фаци ко оној од погоре што е спомнат Ненад ака Неџат.
Не може, баш со сестра ми зборев, адвокат е. Нема основ ни да му претат за да го тргне ваксајнс. Дури и можел слободно да не отиде на разговор, не смее така да ти се јават и да ти кажат - ајде дојди за пола саат. Ти се носи покана за разговор прво и имаш недела дена да се појавиш.

Користат дека народов не знае (еве ни јас не знам, ни ти не знаеш рецимо ни, ни Митре, ни Петко) и ќе им успее да ни извлијаат. Ќе станеме Америка, секој со својот адвокат :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.319
Поени од реакции
26.253
Не може, баш со сестра ми зборев, адвокат е. Нема основ ни да му претат за да го тргне ваксајнс. Дури и можел слободно да не отиде на разговор, не смее така да ти се јават и да ти кажат - ајде дојди за пола саат. Ти се носи покана за разговор прво и имаш недела дена да се појавиш.

Користат дека народов не знае (еве ни јас не знам, ни ти не знаеш рецимо ни, ни Митре, ни Петко) и ќе им успее да ни извлијаат. Ќе станеме Америка, секој со својот адвокат :)
Какво тргање. Јас веднаш би отишол на таков информативен, со Злосторство и казна под рака, и би го читал на глас таму, кога ќе давам исказ. Па нека куца некој таму со денови.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

Покана и во која е наведено за што ке се разговара и да си дојде со бранител ако сака...
Инаку ако е сестраати адвокат, сигурно ти има и кажано дека процеедурата си ја толкува секој како му одговара...
Во оваа вукојебина и смејурија од судство, полицијата си составува известување и во него пишува сторител на кривично дело е тоа и тоа лице, кое се гони по приватна кривична тужба... ликот не поведува кривична постапка, туку директно тужба за надомест на материјална штета сторенаа со кривично дело без ниту еден друг доказ само со тоа известување...кога ја примивме тужбата со татко ми се смеевме, но ни се приплака кога кога судот ја усвои таквата тужба... судиката велеше така пишува во извстување што да правам, јас и велам полиција ли е надлежна да утврдува вина и одговорност, таа ми одговара епа кој е?... еи судија во граѓански суд... среќа Апелацијата ја укина пресудата... така да нема да ме чуди и за овој да му пуштт некојаа кривична и истата да пројде, бидејќи полицијата така кажала.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.580
Поени од реакции
22.294
Само што Ердоган до 2023 планира да оди на Месечината.

'We will go to Moon in 2023': Turkish President Erdogan

Прегледај го приврзокот 283666
Касни 60 години но веќе ако решил нека остане таму.
Автоматски споено мислење:

НА крај ќе испадне каснат вакцините поради хакерите кои ја заботираат страната. Цитирајте ме за недела-две, Шеќеринска потенцијална ми изгледа како ќе да лупне вакво нешто.

Последно уредено:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

Јас не би се летал толку дека не можат ништо да му напраат, мислам ипак ние сме земја кај што уште неаме прогласено епидемија на корона, а еден мал милион луѓе ги казнија зошто прекршувале здравствени прописи за време на епидемија.

Нека се почека да се види дали ќе го гонат за некое кривично дело и кое, па после ќе се види дали држи вода тоа или не. Најверојатно за било кое кривично дело и да го гонат, нема да биде основано оти нит направил штета, нит злоупотребил некого/нешто, нит упатува на фишинг страна па да краде податоци. Од соопштението на здравство сфатив дека луѓето биле во заблуда дека постојат 2 различни страни кај што можеш да се регистрираш за вакцини, што за постариве генерации што не се разбираат во технологија може и да е точно, ама заблудата без некаква штета не би требало да е основ за кривично гонење.

Ама пак, Македонија е ова, земја на чудесите :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.895
Поени од реакции
40.710
Основните училишта и градинките се под општините, средните школи се под Град Скопје.
Освен ако немам нешто згрешено, а мислам дека немам, затоа може да дига рамена Богдановиќ.
Да во право си, основите и градинките се под општините, моја грешка.

Ама пак, се работи за основно училиште што сепак е под негова ингеренција. :D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.580
Поени од реакции
22.294

Kajgana Shop

На врв Bottom