Извинете дечки, мала дигресија.
Дали се појавија фаци што го бранеа повикувањето на информативен разговор на тој што го направил сајтот?
И колку.
Претпоставувам тоа е од оние темплејт објави што ги имаат секогаш за вакви работи.
"Ајде, гледам ептен фама се крена па да напишам и јас два-три збора. Можеби ова ќе биде непопуларно или контроверзно, ама јас не гледам ништо погрешно со ______. Значи, јасно во законот таму си пишува дека _____ , така да
[3-4 параграфи пишани на некој си квази-интелектуален дијалект, за да звучи дека тоа што го вели има логика]"
А најчесто тие што го пишуваат ова.... не се ни дел од политичка партија нити било каква организација, едноставно се тажни луѓе кои мислат дека наоѓаат задоволство од одење контра (разумот)
Утре да излезе вест "Цајкани тепале бебе" ќе излезат со истото:
"Ајде, гледам ептен фама се крена па да напишам и јас два-три збора. Можеби ова ќе биде непопуларно или контроверзно, ама јас не гледам ништо погрешно со тепањето на бебето. Значи, јасно во законот пишува дека ако полицијата се сомнева тие имаат право да те претресат. А кој е виновен што бебето не соработувало? Земете, прочепкајте малце низ интернетот, ќе видите дека бебиња се користат за шверцање се и сешто. Јас дури би ја пофалил полицијата што спречила потенцијален напад, а поради ова и вистинските криминалци ќе размислат два пати за нешто. Погледнете малце низ светот, вакви работи се имаат случено и во други места, лесно е само да се плука по нешто што не разбирате."
Ептен ме тригернуваат вакви срања, пошто нормализација на нелегалните апсурдности е нешто што се дешава се почесто.
И во моментот кога ќе се почне аргументот "Lugje...ama ne e bitno samo da se pluka. Eve, mozhebi e dobro. Mozhebi e losho..ajde da razgovarame. Ajde da debatirame. Mozhebi tepanje na bebinja e ok rabota? Ajde da ne dozvoluvame emociite da ne nadvladeat i da razgovarame. Toa e fer nestoto." тогаш колата тргнала надолу.
Бидејќи паметен човек ретко кога на ова ќе врати со "море носи се у пичку матер и ти и дебата за разум и све, ова е ретардирано и ти си ретардиран ако мислиш дека не е така лошо" туку ќе проба смирено, аргументирано и разумно, со факти да докаже дека е во право.
А не можеш, бидејќи играш негова игра.
Во моментот кога почнуваш да дебатираш дали 2+2 е 4 или не пошто ajde da razmislime barem malce da ja vidime i drugata strana тогаш си ја изгубил битката.