Acid
Frontman
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 35.205
- Поени од реакции
- 34.441
Мало е, лесно се подесува и супер брка работа. Имаш ривјуа ако те интересираЗначи вреди да земам да го нарачам?
Мало е, лесно се подесува и супер брка работа. Имаш ривјуа ако те интересираЗначи вреди да земам да го нарачам?
Го купив денес и никако не можам да го подесам. Цело време ми светка сијаличката на него црвена. Местам се како треба со апликацијата дури и се изнагледав еден куп видеа како да подесам и на сите видеа на чудово сијаличката светка и сино. Не знам кој е проблемот се убив од чепкање и не бива.Мало е, лесно се подесува и супер брка работа. Имаш ривјуа ако те интересира
Можда ради тоа било поевтино во Анхоч?Го купив денес и никако не можам да го подесам. Цело време ми светка сијаличката на него црвена. Местам се како треба со апликацијата дури и се изнагледав еден куп видеа како да подесам и на сите видеа на чудово сијаличката светка и сино. Не знам кој е проблемот се убив од чепкање и не бива.
Можда ради тоа било поевтино во Анхоч?
Малку сеир, не ми замерувај
Треба да е на пола пат
Го наместив ама кога ќе го вклучам во дневна каде највеќе ми треба на апликацијава пишува дека е лоша позицијата дава дека не е добро а кога во соба кај мене ќе го вклучам си е супер. Во соба кај мене ми е рутерот од Телеком. Дали мора да му е и во близина рутерот за да функционира ова мало чудо?
Интересно модемот/рутерот ми е во соба. Со Wi F во дневна собаi на телевизор си гледам видеа на интернет и си работи се добро но кога ќе пуштам некој филм торент или што и да е 1080p и 720p малку на моменти споро го вчитува видеото па поради тоа пола видео „на рати“ го гледам, поточно ќе гледаш и може да се деси на интересното да се закочи па да чекаш да вчита поголем дел од видеото.Мора да биде „на граница“ до каде достига WiFi мрежата од модемот. Бидејќи „чудово“ го засилува тој сигнал што доаѓа до него...
Симни апликација на тел. за анализирање на WiFi мрежа, ги има еден тон.
Ваква опција има на апликацијава од екстендеров/појачувачов.Симни апликација на тел. за анализирање на WiFi мрежа, ги има еден тон.
Преку апликацијата ќе видеш на кои „канали“ ти зрачи главниот рутер, а на кој екстендерот.
Гледај да не се поклопуваат (на главниот рутер може да се менува тоа, да не е автоматски).
Исто види преку апликација која оди со екстендерот дали и што опции има во врска со него... ако има воопшто.
И измери брзина кога си закачен на главниот рутер, и измери кога си на екстендерот - на вториот со сигурност ќе имаш помала брзина дури и да го ставиш во иста соба со главниот рутер додека си закачен на него.
Мислам дека ако успееш да промениш канал на главниот рутер од телекомот да зрачи различно од екстендерот ќе биде подобро... затоа ги спомнав wifi анализаторите што ги има на googple play.Можеби подобро е да наместам ги има како две Wi fi па тој од екстендеров да го користам таму каде што повеќе ми е потребно засилување на сигналот?
Би било добро ова ама не ни знам како воопшто се мести а сум заборавил и како се влегуваше воопшто во рутерот. Одамна влегував и менував име и пасвор но стварно сум заборавил како беше за да се влезе.Мислам дека ако успееш да промениш канал на главниот рутер од телекомот да зрачи различно од екстендерот ќе биде подобро... затоа ги спомнав wifi анализаторите што ги има на googple play.
А и што кажа за 720p гледање и сецкање - колку ти е брзина на нет? На главниот модем на wifi?
I koi benefiti ke gi imas ako netot ti e 50mbps?Мислење за овие два модели?
Anhoch PC Market Online - Xiaomi Mi Router AX1800 Wireless 1800Mbps WiFi 6 Gigabit
Anhoch PC Market Online Комуникации и мрежа Безжична мрежна опрема Xiaomi Mi Router AX1800 Wireless…www.anhoch.comAnhoch PC Market Online - Huawei AX3 WS7100 Dual Core 6+ Wireless Router 3000MBps
Anhoch PC Market Online Комуникации и мрежа Безжична мрежна опрема Huawei AX3 WS7100 Dual Core…www.anhoch.com
Ми треба гигабитен рутер. Нема да има поврзано многу уреди на него. Еден компјутер што го користам за работа, плус неколку мобилни уреди. Најважно ми е да работи стабилно и да има брзина над 1Gbps на едниот опсег, а не комбинирано 800Mbps+300Mbps.
Прегледај го приврзокот 290265
Прегледај го приврзокот 290264
Не брзај со заклучоци. Прво, брзината ми е важна за трансфер на податоци помеѓу различни уреди. Имам лаптоп и други компјутери со мрежни картици од 1Gbps. Затоа и барам рутер со тие брзини. Ми треба максимално искористување на брзините на трансфер во мрежата.I koi benefiti ke gi imas ako netot ti e 50mbps?
Uopste ne kaza za sho ti treba. Dzabe 3giga brzina na ruter ako tebe provajder ti pusta 50-100mbps.
Edinstvena prednost e pri lokalno prefrlanje podatoci bez internet, ali i togas ke bides limitiran od wifi karticata u laptop, mob itn.